?>

Dünyanın en büyük uzay hackathonu için TUA ve NASA işbirliği

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) düzenlediği Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması'nın bu yılki paydaşlarından birinin de Türkiye Uzay Ajansı (TUA) olduğunu belirterek, "Böylelikle bir yandan onların tecrübelerinden yararlanırken diğer yandan kendi uzay projelerimizi ve deneyimlerimizi aktarma alanları yakalamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, NASA tarafından 11 yıldır düzenlenen Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması'nın (Space Apps Challenge) bu yılki paydaşlarından biri de TUA oldu.

Dünya ve uzayda karşılaşılan zorluklara açık kaynaklı çözümler üretmek, ortaklaşa problem çözmeyi amaçlayan etkinlikte TUA'nın yanı sıra Avrupa, Japonya, Çin, Avustralya ve Güney Afrika'dan (ESA, JAXA, CSA, ASA, SANSA) önemli uzay ajansları da yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Kacır, 30 binin üstünde yarışmacının yer aldığı bu büyük organizasyonun yeni paydaşlarından birinin TUA olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye uzayda söz sahibi ülkeler arasında yer almak adına dünyanın her yerinde varlığını gösterecek. Her yıl yarışmaya katılan binlerce ekip, dünyada ve uzayda karşılaşılan zorlukları çözme konusunda işbirliği ve potansiyel gösteren projelerini sunuyor." ifadelerini kullandı.

Kacır, yarışmada, en yenilikçi ve etkili projeler arasından kazananları belirlemek için birden fazla değerlendirme yapıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu yıl, yarışma özelinde TUA aracılığıyla NASA ile işbirliğine gittik. Böylelikle bir yandan onların tecrübelerinden yararlanırken diğer yandan kendi uzay projelerimizi ve deneyimlerimizi aktarma alanları yakalamış oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Milli Uzay Programı'nda iddialı hedefleri olan bir ülkeyiz. Uzay teknolojilerine daha fazla yatırım yapacağız."

Yarışma, uzay bilimine ve keşiflerine olan ilgiyi artırmayı teşvik ediyor

NASA Space Apps Challenge, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde 48 saatten fazla süren uluslararası açık kaynaklı bir hackathon olarak biliniyor. Kodlayıcılar, bilim insanları, tasarımcılar, hikaye anlatıcıları, yapımcılar, teknoloji uzmanları ve meraklı olan herkes, dünyada ve uzayda karşılaştığı zorluklarla başa çıkmak için bir araya geliyor.

Yarışma, yaratıcılığa ve eleştirel düşünceye ilham vererek dünya ve uzay bilimi ile keşiflerine olan ilgiyi artırmayı, gelecek nesil bilim insanlarının, teknoloji uzmanlarının, tasarımcıların, mühendislerin artmasını ve çeşitliliğini teşvik ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Edirne Gezilecek Yerler

2023-06-29 13:13 - Çevre & Seyahat

Dışişleri Bakanı Fidan'dan, Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için taziye mesajı

2023-07-01 01:03 - Gündem

Türk savunma sanayisi ürünleri yerli boyalara emanet

2023-06-29 11:27 - Teknoloji

Çanakkale Limanı dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerini ağırlıyor

2023-06-29 11:52 - Gündem

Tunceli'de 16 bin 370 dekar tarım arazisi güneş enerjisiyle sulanacak

2023-06-30 16:15 - Gündem

Bilecik'te huzurevi sakinleri bocce ile zinde kalıyor

2023-06-30 11:53 - Çevre-Hayat

Belçika, 2 nükleer reaktörün faaliyet süresini uzatacak

2023-06-29 14:46 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yle telefonda görüştü

2023-06-29 17:33 - Gündem

İran, Kur'an'ın yakılmasına tepki olarak İsveç'e yeni büyükelçi göndermeyi durdurdu

2023-07-02 12:53 - Dünya

AB, aşı üretim kapasitesini gelecek için rezerve etti

2023-06-30 16:22 - Dünya

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Üreticilerimizin alın teri ve emeği, kırmızı çizgimiz

18:27 - Ekonomi

ÇAYKUR'dan "çayımızla ilgili dile getirilen talihsiz ifadeler" açıklaması

17:48 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Kasım sonuna kadar 46,5 milyar lirayı üreticilerimizin hesaplarına geçirmiş olacağız

16:17 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığınca yapılan denetimlerde 8 ayda yaklaşık 1,9 milyar lira ceza uygulandı

15:38 - Ekonomi

Kadın girişimci ürettiği bez çantaları Avrupa ve Orta Doğu'ya ihraç ediyor

15:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İletişim Başkanı Duran'dan CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarına tepki

23:47 - Siyaset

Suriye’nin Şam Kırsalı ilinde milyonlarca dolarlık bağış kampanyası düzenlendi

23:43 - Dünya

İsrail medyasına göre Netanyahu, ekibiyle yarın Suriye ile olası güvenlik anlaşmasını görüşecek

23:32 - Dünya

İsrail'in saldırdığı Gazze'ye İstanbul'da destek eylemi

23:27 - Dünya

Başakşehir'de sanayi sitesindeki nakliye deposunda çıkan yangın söndürüldü

22:53 - Gündem