?>

Togg araçları Türkmenistan'a törenle teslim edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Togg heyeti, Pamukkale'den adını alan beyaz renkli iki aracı, törenle Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov'a teslim etti.

Ekonomi - 2 yıl önce

Aşkabat

Daha önce Azerbaycan ve Kazakistan'a teslim edilen Togg'un yeni varış noktası Türkmenistan oldu. Bakan Kacır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile beyaz renkli iki Togg'u Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov'a, Arkadağ Akıllı Şehri'nin açılış törenlerinde verdi.

İki ayrı Togg'un törende yer alması büyük beğeni toplarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür edildi.

Teslim alınan Togg'lar Türkmenistanlılar tarafından büyük ilgi gördü. Türkmenistan gelenekleri gereği yöresel kıyafetli kadınlar, cihazların nazardan korunması için üzerlik otu tütsüsünü araçların çevresinde gezdirdi. Deve yününden yapılan "Alaca" isimli nazarlık da Togg'ların direksiyonuna bağlandı. Aracın bereket getirmesi için de üzerine un serpildi.

Teslim töreninde, Türkmenistanlı bakanlar da hazır bulundu. Berdimuhammedov, Togg'un T10X modelini test etti ve otomobili çok beğendiğini söyledi.

"Ümit ediyorum ki Togg tüm dünyada takdir toplamaya devam edecek"

Bakan Kacır, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdirleriyle, Türkmenistan'a ve Halk Meclisi Başkanı'na sunulmak üzere iki Togg otomobilini getirdiklerini belirtti.

Bir akıllı şehrin açılış töreninde, Türk mühendislerinin eseri olan akıllı cihazları olan Togg araçlarını sunmanın çok anlamlı olduğuna dikkati çeken Kacır, şunları kaydetti:

"Azerbaycan ve Kazakistan'ın ardından Türkmenistan'a da Togg otomobillerini teslim etmekten gurur duyuyoruz. Geçit töreninde Cumhurbaşkanı'mızın da bizzat ismi zikredildi ve Togg araçlarımız da törene katıldı. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu. Ümit ediyorum önümüzdeki dönemde Togg araçları sadece Türkiye'de değil, başta Türk Cumhuriyetleri ve kardeş coğrafyalarımız olmak üzere tüm dünyada büyük bir beğeniyle takdir toplamaya devam edecek."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycan ordusunun 105. kuruluş yılı kutlanıyor

2023-06-26 12:14 - Dünya

BRICS çok kutuplu düzende çekim merkezine dönüşüyor

2023-06-23 13:45 - Ekonomi

Edirne Gezilecek Yerler

2023-06-29 13:13 - Çevre & Seyahat

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Diyarbakır annelerini ziyaret etti

2023-06-23 18:44 - Gündem

Togg araçları Türkmenistan'a törenle teslim edildi

2023-06-29 15:45 - Ekonomi

Kızılcık Şerbeti -Nuray Mert yazdı-

2023-06-25 02:09 - En Son Yazılar

Türkmenistan'ın ilk "akıllı şehri"nin açılışı yapıldı

2023-06-29 10:37 - Dünya

Pakistan’da aşırı yağış ve yıldırım isabet etmesi sonucu 11 kişi öldü

2023-06-26 14:48 - Dünya

Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde bayram trafiği başladı

2023-06-23 14:57 - Çevre-Hayat

FETÖ firarisi Boydak Holding'in eski yöneticisi Mustafa Boydak tutuklandı

2023-06-24 10:23 - Gündem

İlgili Haberler

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti

15:18 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 171,8 milyar dolar oldu

15:02 - Ekonomi

Türkiye'nin dijital haritası e-Devlet üzerinden görülebilecek

13:47 - Ekonomi

Türk tekstil sektöründen yılın ilk yarısında 4,7 milyar dolarlık ihracat

13:17 - Ekonomi

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 988 kooperatif kuruldu

12:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti

15:18 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 171,8 milyar dolar oldu

15:02 - Ekonomi

Washington Post, Gazze'de öldürülen 18 bin 500 Filistinli çocuğun isimlerini yayımladı:

14:42 - Dünya

Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa, Süveyda'daki ateşkesi ve İsrail'in saldırılarını değerl

13:57 - Dünya

Bursa'da yangın söndürme havuzuna tankerlerle su taşıyan vatandaşlar helikopterleri susuz bırak

13:52 - Gündem