?>

'Dünya barışı için Filistin sorununun çözümü şart'

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, "Eğer dünya barışı için bir fırsat olacaksa Filistin sorununun çözümü şarttır" dedi.

Dünya - 6 yıl önce

Kuala Lumpur

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, "Eğer dünya barışı için bir fırsat olacaksa Filistin sorununun çözümü şarttır." dedi.

Malezya'nın idari başkenti Putrajaya'da Filistinlilere iftar veren Başbakan Mahathir, Filistin-İsrail sorununa ve Malezya'nın İsrail'in işgalci politikalarına karşı tavrına dair değerlendirmede bulundu.

Ülkesinin Filistin davasına bağlılığının süreceğini ve Malezya'nın her zaman Filistinlilerin yanında saf tutacağını belirten Mahathir, "İsrail rejiminin baskı ve adaletsizliği sürdüğü müddetçe bu konuda sessiz kalmayacağız." şeklinde konuştu.

Mahathir, dünya genelinde İsrail'in protesto edildiği birçok faaliyette Malezya'nın yer aldığını ifade ederek, "Malezyalılar Gazze'deki işgali kırmak için deniz ve kara konvoyları da dahil olmak üzere birçok protestoya katıldı ve Filistinlilerin acısını uluslararası camiaya hatırlattı." dedi.

"Dünya barışı için Filistin sorununun çözümü şart"

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının Orta Doğu'da terörizmin ana sebebi olduğunun altını çizen Mahathir, "Terör ve militanlık, İsrail'in uyguladığı devlet terörünün doğrudan sonucudur. Bu mesele güçlü Batılı devletler tarafından gözardı edilmektedir." ifadesini kullandı.

Mahathir, Filistin sorununun dünya ve insanlık için önemine dair şunları söyledi:

"Bunu daha önce de çoğu kez söyledim. Eğer dünya barışı için bir fırsat olacaksa Filistin sorununun çözümü şarttır. Bu sorunu çözmek için uluslararası camia yerinden edilen Filistinlilerin derdine çare bulmalı, İsraillilerin kanunsuzca ellerinden aldığı toprakların iade edilmesini sağlamalıdır. Soykırımcı İsrail ordusunun Filistin'deki işgalleri sonlandırılmalı ve Filistinlilerin ana vatanlarına dönmeleri temin edilmelidir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Son hafta oynanacak 5 maçın hakemleri açıklandı

2019-05-22 19:27 - Spor

7 hizmet e-Devlet'ten verildi, 84,6 milyon lira tasarruf sağlandı

2019-05-21 14:22 - Ekonomi

Şanlıurfa'daki terör operasyonuna ilişkin 54 gözaltı

2019-05-20 20:07 - Gündem

'Dünya barışı için Filistin sorununun çözümü şart'

2019-05-23 00:17 - Dünya

Türkiye ve Yunanistan Ege'de iş birliğini görüşecek

2019-05-20 14:32 - Gündem

TBMM’ye girmeyen çalışan 2 DHKP-C’li adliyeye sevk edildi

2019-05-22 13:38 - Asayiş

Köprüde aracını ateşe vererek atlayan şahıs toprağa verildi

2019-05-22 21:15 - Asayiş

ABD Kongresinde Türk-Amerikan ilişkileri masaya yatırıldı

2019-05-22 02:57 - Dünya

A Milli Erkek Voleybol Takımı Sivas’ta kampa girdi

2019-05-22 18:26 - Spor

Ankara’da motosiklet üzerinde korkutan yayın

2019-05-20 01:53 - Asayiş

İlgili Haberler

Tunus'tan Küresel Sumud Filosu'na katılacak tekneler Binzert kentinde toplanıyor

04:23 - Dünya

ABD'nin BM Daimi Temsilciliği Geçici Maslahatgüzarı Shea: NATO topraklarının her karışını savunacağız

00:53 - Dünya

G7 maliye bakanları, Rusya'ya ek baskı seçeneklerini tartıştı

01:17 - Dünya

Çin ve ABD heyetleri, Madrid'deki müzakerelerde TikTok sorununu da görüşecek

01:13 - Dünya

Fas ve Yemen'de binlerce kişi İsrail'in Gazze soykırımını protesto için sokağa çıktı

00:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Tunus'tan Küresel Sumud Filosu'na katılacak tekneler Binzert kentinde toplanıyor

04:23 - Dünya

Süper Lig kulüpleri, A Milli Basketbol Takımı'nı kutladı

01:23 - Spor

Fitch, Fransa'nın kredi notunu düşürdü

01:22 - Ekonomi

G7 maliye bakanları, Rusya'ya ek baskı seçeneklerini tartıştı

01:17 - Dünya

Çin ve ABD heyetleri, Madrid'deki müzakerelerde TikTok sorununu da görüşecek

01:13 - Dünya