Dostu olduğu gerekçesiyle annesini bıçaklayan sanığa 5 yıl hapis cezası

Bursa’da, annesini dostu olduğu gerekçesiyle bıçaklayarak ağır yaralayan sanık, 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Asayiş - 10 yıl önce

Annesi M.Ç.’yi (41) 6 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan M.Ç. (22), Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. ‘Üst soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan’ müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, ilk duruşmadaki ifadelerini tekrarlayan sanık, “Babam ile annem arasında geçimsizlikler yüzünden tartışmalar çıkıyordu. Annem bizlerin bulunduğu bir ortamda kendisinin dostu olduğun artık babamla yaşayamayacağını söyledi. Aile büyükleri de bu karara olumlu baktı. Babamla ayrı yaşadıkları için ben annemin evinde kalıyordum. Olay günü annemle birlikte yaşadığımız için dostuyla görüşmemesini söyledim. Annem de ‘tamam’ dedi. Akşam eve geldiğimde annem, ‘dostum sana iş bulsun’ dedi. Bende bunu kabul etmeyeceğimi söyledim. Sonra annem telefonda dostuyla konuşmaya başladı. Daha sonra annem uyudu. Uyandıktan sonra kendisine dostuyla alakalı konuşacağımı söyledim. O tuvalete gittiği sırada ben mutfaktan bıçak aldım. Annem çıkınca vücuduna 2 kere batırdım. Daha sonra o benim elimdeki bıçağı alıp, odasının kapısını kilitledi. Ben tekrardan mutfaktan başka bir bıçak alıp, odanın kapısını açtım. Bu bıçakla da birkaç kez vurdum. Pişmanım” dedi.

"Eşime boşanmayı kolaylaştırmak adına dostum olduğunu söyledim

Anne M.Ç. ise, “Eşimle devamlı geçimsizlik vardı. Eşim bana devamlı yalan söylerdi. Eşime boşanmayı kolaylaştırmak adına dostum olduğunu söyledim. Olay günü henüz eşimden boşanmamış olduğum için oğluma, ‘seni dostuma söyleyeyim de işe alsın” dedim. Sonra odamda arkadaşlarımla telefonda konuştum. 1-2 saat sonra oğlum tarafından uyandırıldım. Bana ‘konuşalım’ dedi. Bende kendisine ‘sabah konuşuruz’ dedim. Sonra, ‘bu böyle olmaz’ diyerek beni bıçakladı. Ben bu sırada odama gittim. İçeride yüz üstü yere düştüm. Oğlum ikinci kez mutfaktan bıçak aldı ve sırtıma doğru vurmaya başladı. Sonrasını hatırlamıyorum. Oğlumun psikolojik sıkıntıları vardır. Kendisinden şikayetçi değilim” diye konuştu.

5 yıl hapis cezası

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından M.Ç.'yi ilk olarak ağırlaştırılmış müebbet, daha sonra indirim uygulayarak 13 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, eylemin tahrik altında kalınarak işlenmiş olması sebebiyle cezayı 6 yıl 6 aya ardından da olumlu davranışlarından dolayı 5 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Sanık, kararla birlikte tahliye edildi.
Ahmet Faruk Çabuk BURSA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

1 milyon 500 bin lira ödülle aranan terörist etkisiz hale getirildi

2016-11-15 17:17 - Gündem

Öğrencilerin 15 Temmuz şehitlerine mektupları kitap oldu

2016-11-15 17:22 - Çevre-Hayat

Iraklı müsteşar ile ABD'li komutan Musul operasyonunu görüştü

2016-11-11 21:08 - Dünya

Erdoğan Pakistan'da resmi törenle karşılandı

2016-11-17 11:17 - Gündem

Kayseri merkezli 12 ilde FETÖ/PDY operasyonu başlatıldı

2016-11-11 12:02 - Gündem

Dostu olduğu gerekçesiyle annesini bıçaklayan sanığa 5 yıl hapis cezası

2016-11-17 11:37 - Asayiş

DEAŞ Nemrud antik kentine büyük zarar verdi

2016-11-16 15:47 - Dünya

Patnos HDP ve DBP ilçe başkanları gözaltına alındı

2016-11-16 15:47 - Asayiş

Muş'ta 2 terörist yakalandı

2016-11-11 23:57 - Asayiş

Bazı eşyalarda ilave gümrük vergisi alınacak

2016-11-11 13:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Asayiş

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Asayiş

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

18:57 - Asayiş

28 ildeki uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 69 şüpheli tutuklandı

12:02 - Asayiş

Kayseri'de asayiş operasyonunda 104 zanlı yakalandı

15:02 - Asayiş

Günün Manşetleri

Aydın, Antalya ve Muğla'da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

17:08 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor

17:02 - Dünya

Güneş tutulması Avrupa'da elektrik fiyatlarını akşam saatlerinde yükseltecek

16:48 - Ekonomi

ABD'nin iç kesimlerinde şiddetli fırtınalar, hortum, yağış ve seller hayatı olumsuz etkiledi

16:42 - Dünya

ABD'de enflasyon temmuzda beklentilere paralel gerçekleşti

16:38 - Ekonomi