Diyarbakır Valiliğinden polisi şehit eden şüphelinin görüntüleriyle ilgili açıklama

Diyarbakır Valiliği, polis memuru Atakan Arslan'ın şehit olduğu saldırının faili olarak gözaltına alınan M.E.C'nin sosyal medyaya yansıyan görüntülerine ilişkin açıklama yaptı.

Genel - 6 yıl önce

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valiliğinden, açıklamasında, bazı sosyal medya hesaplarında ve internet haberlerinde, 30 Mayıs'ta polis memuru Atakan Arslan'ı şehit eden M.E.C'nin yakalanması sonrasına ait olduğu bildirilerek çeşitli görüntülerin paylaşıldığının görülmesi üzerine konu hakkında açıklama yapılması gereğinin duyulduğu bildirildi.
Olayın faili M.E.C'nin, yakalandıktan sonra ilgili adli birime intikal ettirmek üzere elleri önden kelepçelenerek ekip otosuna bindirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Şüpheli şahsın araç hareket halinde iken ağzından çıkardığı jilet ile görevli personelimize saldırması ve tehdit etmesi üzerine görevlilerimizce artan oranda maddi kuvvet uygulanmak suretiyle bahse konu jilet muhafaza altına alınmıştır. İlgili adli birime intikal ettirilen M.E.C, ekip otosunda ağzından jilet çıkarmasıyla oluşan makul şüphe nedeniyle, kendisinin ve görevlilerimizin güvenliği sağlamak adına daha detaylı arama yapılacağı esnada direnmesi üzerine orantılı güç kullanılarak kıyafetleri çıkartılmış ve iç çamaşırının bel bölümündeki lastik kısmında bir jilet daha bulunmuştur. Gerçekleştirilen tüm işlemler ve adli inceleme yapmak üzere muhafaza altına alınan kesici aletler, yakalama, arama tutanağında yer almaktadır. Bazı sosyal medyada hesaplarında paylaşılan görüntü üst arama işlemi esnasında çekilmiş olup konu ile ilgili idari tahkikat, tespit edildikten hemen sonra başlatılmıştır."
Haftanın Öne Çıkanları

Hadisle müjdelenen kutlu fethin 567. yıl dönümü

2020-05-29 14:38 - Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Artık göçün medeniyetleri nasıl zenginleştirdiğini anlatmanın tam da zamanı geldi

2020-05-28 17:58 - Gündem

İngiltere'de Kovid-19 ölümleri 37 bin sınırına dayandı

2020-05-26 01:15 - Genel

La Liga 11 Haziran'da başlıyor

2020-05-29 21:43 - Spor

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP Sözcüsü Öztrak'a tepki

2020-05-29 03:22 - Siyaset

Diyarbakır Valiliğinden polisi şehit eden şüphelinin görüntüleriyle ilgili açıklama

2020-06-01 14:53 - Genel

Bakan Kurum: Her yıl 300 bin konut dönüşümünü sağlamayı hedefliyoruz

2020-05-31 16:52 - Gündem

THY 1 Haziran'dan itibaren tarifeli seferlere başlayacak

2020-05-30 15:52 - Gündem

'Kızımı almadan gitmeyeceğim'

2020-05-31 17:52 - Gündem

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması başvuruları yarın sona erecek

2020-05-30 16:22 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetti

02:48 - Dünya

British Airways, Orta Doğu'da bazı bölgelere bu ayki uçuşlarını iptal etti

02:17 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti

02:02 - Dünya

Erbil'deki ABD Başkonsolosluğu yakınlarında patlama sesi duyuldu

01:37 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı 4 maçla başladı

01:27 - Spor