?>

Diyarbakır'daki terör operasyonunda yakalanan 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı

Diyarbakır'daki terör operasyonunda, saldırı hazırlığında oldukları belirlenen ve gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Gündem - 5 yıl önce

Diyarbakır

Diyarbakır'da saldırı hazırlığında oldukları belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve teröristlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar kapsamında vatandaşların ihbarına istinaden 16 ve 18 Mayıs'ta kent merkezi ve Dicle ilçesinde bazı adreslere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Z.A, K.A, E.Y, A.Y, S.Y. ve R.E. emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden R.E, E.Y, S.Y. ve A.Y. "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçlarından tutuklandı, Z.A. ve K.A. ise ev hapsi adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

Operasyondaki aramalarda gri renkli metal silindir şeklindeki kap ve içinde 3 kilo 970 gram ağırlığında, telefon düzeneğine bağlı, PETN olduğu tespit edilen beyaz renkli patlayıcı; 382 gram ağırlığında, metal ve mıknatıslı kaba hazırlanmış, zaman ayarlı, parça ve basınç etkili, araç altına yerleştirilmek üzere imal edilmiş bomba ve düzeneği; 167 gram ağırlığında, konserve kutusuna hazırlanmış, zaman ayarlı, parça ve basınç etkili el yapımı patlayıcı, 4 el bombası, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve örgütsel materyaller ile çok sayıda dijital doküman bulunmuştu.

Şüphelilerin operasyonda ele geçirilen patlayıcı ve mühimmat ile emniyet ve jandarma uygulama noktalarına yönelik saldırı hazırlığında oldukları belirlenmiş, bazı patlayıcı madde ve bomba düzenekleri mezarlıkta toprağa gömülü bulunmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Akıllı Tarım Atölyeleri hem gençlere tarımı sevdirecek hem de icat yaptıracak

2020-05-26 17:26 - Ekonomi

Uzak Doğu pazarlarında yeni kapılar birbiri ardına açılıyor

2020-05-25 13:12 - Ekonomi

Tüketiciler sahur alışverişini sevdi

2020-05-25 18:43 - Ekonomi

'Bayram havasını evde, aile içinde çocuklara hissettirin' önerisi

2020-05-24 16:06 - Genel

UNDP: İnsani gelişme 1990'dan bu yana ilk kez gerileleyebilir

2020-05-21 19:07 - Dünya

Darbenin bilinmeyenleri gerekçeli kararda

2020-05-25 15:27 - Genel

Süt sektöründe Çin'e ihracat hareketliliği

2020-05-22 22:02 - Ekonomi

Diyarbakır'daki terör operasyonunda yakalanan 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı

2020-05-26 17:47 - Gündem

Fransa'da ibadethanelerin yeniden açılmasına izin verildi

2020-05-23 10:52 - Dünya

Açık havada spor yapanlara 'maske' uyarısı

2020-05-22 14:27 - Sağlık

İlgili Haberler

Türk Kızılay'ın Gazze'ye gıda malzemesi taşıyan 165 tırı Refah Sınır Kapısı'ndan geçm

12:32 - Gündem

İstanbul'a "otobüs öncelikli yol" uygulaması geliyor

12:27 - Gündem

Bakan Kurum: Avcılar'daki 40 yıllık 3 bloklu siteyi 'Yarısı Bizden' kampanyamızla yen

12:03 - Gündem

KVKK bugüne kadar 50 binden fazla başvuruyu sonuçlandırdı

11:12 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Türkiye'de protesto edildi

23:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Brezilya: Diğer ülkelerle ekonomik bağları güçlendirerek ABD'ye bağımlılığı azalttık

12:47 - Dünya

Doğu Karadeniz'den 7 ayda 130 ülkeye 929 milyon 980 bin dolarlık ihracat yapıldı

12:42 - Ekonomi

Sivasspor'da hedef Süper Lig'e geri dönmek

12:38 - Spor

Türk Kızılay'ın Gazze'ye gıda malzemesi taşıyan 165 tırı Refah Sınır Kapısı'ndan geçm

12:32 - Gündem

İstanbul'a "otobüs öncelikli yol" uygulaması geliyor

12:27 - Gündem