?>

Diyarbakır'da 'Teröre Lanet Şehide Saygı' mitingi düzenlendi

Terör örgütü PKK ve hain saldırıları Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde protesto edildi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

DİYARBAKIR

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Platformu ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde, vatandaşların katılımıyla düzenlenen "Teröre Lanet Şehide Saygı" mitingi ve sonrasında Türk bayrakları ile gerçekleştirilen yürüyüşle terör örgütü PKK'nın saldırıları kınandı.

Kulp Kaymakamlığı önünde düzenlenen mitinge, ellerinde Türk bayrakları ile bir araya gelen vatandaşlar sık sık tekbir getirdi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "İdam isteriz" ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Mitingde, "Yeter artık, başaramayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz", "Terörü yapana, destekleyene, terör üzerinden siyaset yapana lanet olsun", ve "Gençler dik durdukça bizi kimse yolumuzdan çeviremeyecek Reis" yazılı pankartlar da açıldı.

Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan mitingde, terör saldırılarında yaşamını yitiren güvenlik güçleri ve siviller için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

"Bunlar asla bizim temsilcimiz olamazlar"

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, mitingde yaptığı konuşmada, Kulp halkının teröre karşı hep dik durduğunu belirtti.

PKK terör örgütünün savunmasız vatandaşları katlettiğini dile getiren Sözen, şu değerlendirmede bulundu:

"Eğer biz bugün Türkiye halkı olarak bu hainlere, din düşmanlarına karşı sessiz durursak teröre kurban vermiş olduğumuz şehitlerin hatırasına saygısızlık etmiş oluruz. PKK terör örgütü de arkasındaki siyasi uzantısı da asla Kürt değildir, asla Kürt halkının temsilcisi değildir. Bunlar taşerondur, Kürt düşmanıdır. Bunlar asla bizim temsilcimiz olamazlar."

Vatandaşlar terörü lanetledi

Mitinge katılan vatandaşlar, terör örgütü PKK'yı kınadı.

Vatandaşlardan Şefik Şeker, "Terörü lanetliyoruz. Onlar ancak sivilleri ve bebekleri katlederler" ifadelerini kullandı.

Zülfü Türkoğlu, ülkenin bölünmez bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini göstermek için toplandıklarını anlatarak, "Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Terör örgütü saldırılarıyla yüzünü göstermiş oldu. Bu yolda hükümetimizin kararlılığını takdir ediyorum. İnşallah kökleri kurutulacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar açılan 140 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile Kulp Kaymakamlığından Turgut Özal Mahallesi'ne yürüdü.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bulls, Butler ile kazanıyor

2017-01-08 15:37 - Spor

'Peygamberimiz adına kesilecek kurban için bizden para istediler'

2017-01-10 19:47 - Gündem

Batman'da 'geçici askeri güvenlik bölgesi' uygulaması

2017-01-12 02:07 - Gündem

19 kişiye FETÖ’den gözaltı

2017-01-12 23:47 - Asayiş

'Sincar'daki PKK ve Musul'daki DEAŞ arasında fark yok'

2017-01-10 18:52 - Dünya

Silahla yaralamaya gözaltı

2017-01-12 18:02 - Asayiş

Borsa'da yükseliş yüzde 4'ü aştı

2017-01-12 18:52 - Ekonomi

Ele geçirilen askeri kamuflaj elbiseleriyle ilgili inceleme sürüyor

2017-01-06 20:27 - Gündem

MHP'li Parsak: Teklif hükümet sistemini netleştiriyor'

2017-01-10 04:07 - Siyaset

Son Dakika... Ankara'da yarın (11 Ocak 2017 Çarşamba) okullar tatil mi?

2017-01-10 22:32 - Eğitim

İlgili Haberler

Kurban Bayramı tatilindeki doluluk Egeli turizmciyi sevindirdi

14:43 - Gündem

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, vefatının 8. yılında Çorum'daki kabri başında anıldı

14:33 - Gündem

Bursa'da 5 gündür kayıp olarak aranan çocuk saklandığı evde bulundu

14:27 - Gündem

İDDEF, kurban bağışlarını 3 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine ulaştırdı

14:12 - Gündem

Türkiye Diyanet Vakfı, 37 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı

14:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Bayram dolayısıyla 3 milyonun üzerinde kurbanlık satıldı

14:53 - Ekonomi

İsrail’in Gazze Şeridi’nin çeşitli yerlerindeki saldırılarında 55 Filistinli hayatını kaybetti

14:48 - Dünya

Kurban Bayramı tatilindeki doluluk Egeli turizmciyi sevindirdi

14:43 - Gündem

Antarktika'nın bir bölgesindeki imparator penguen nüfusu, 15 yılda yüzde 22 azaldı

14:37 - Dünya

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, vefatının 8. yılında Çorum'daki kabri başında anıldı

14:33 - Gündem