?>

Diyarbakır'da kırsal mahallelerdeki futbol tutkusu evlerin duvarlarına yansıdı

Çınar ilçesine bağlı kırsal Leblebitaş Mahallesi sakinleri, evlerini taraftarı oldukları Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımların renkleriyle boyuyor.

Çevre-Hayat - 5 ay önce

Diyarbakır

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kırsal Leblebitaş Mahallesi'ndeki futbol tutkusu, evlerin duvarlarına yansıdı.

İlçeye 50 kilometre uzaklıktaki kırsal Leblebitaş Mahallesi'nde çoğu akraba yaklaşık 200 hane yaşıyor.

Yörede futbola olan tutkularıyla bilinen mahalle sakinleri, yıllar önce başladıkları gelenekle evlerinin boyası için taraftarı oldukları takımların renklerini ve amblemlerini kullanıyor.

Mahallede yaşayan ve tutkuyla bağlı oldukları takımları destekleyen fanatik taraftarlar, yeşil sahalarda yaşanan rekabetin güzel bir örneğini sergiliyor.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere farklı takımları destekleyen mahalle sakinleri, takımlarına olan sevgilerini evlerinin dışını ve içini tuttukları takımların renklerine boyayarak gösteriyor.

Kahvehanenin olmadığı mahallede vatandaşlar, her hafta bir evde toplanıp maç izliyor.

"Evimi sarı kırmızı renklere boyadım"

Mahalle muhtarı Mehmet Salih Akbaş, AA muhabirine, mahallede 7'den 70'e her yaştan futbol takımını destekleyen taraftar olduğunu söyledi.

Mahallede futbol takımına gönül verenlerin, evlerini tuttukları takımın renklerine boyadığını anlatan Akbaş, maç saatinde her hafta bir kişinin evinde toplandıklarını, kavga ve gürültü olmadan maçları izlediklerini belirtti.

Akbaş, şöyle konuştu:

"Yıllardır kim ev yapıyorsa evini destekledikleri takımların renklerine boyuyor. Bu köyde Galatasaray daha güçlü, taraftarı daha fazla. Maça göre kendi aralarında tartışmalar yapıyorlar, herkes tuttuğu takımı savunuyor, onun dışında da herhangi bir sıkıntı yok. Maçları şifresiz izlemek için cihaz aldık ve bir evde toplanıp maçları izliyoruz. Mahallemiz kırsal bölgede olduğu için elektrik kesintileri yaşanıyor. Biz de maçları kesintisiz izlemek için jeneratör aldık. Gündüz kendi aramızda maçlardan dolayı tartışıyoruz, akşam da bir evde toplanıp hep birlikte maç izliyoruz. Ben de Galatasaray taraftarıyım, takımımı çok seviyorum ve kendi evimi de sarı kırmızı renklere boyadım."

"İsteyen istediği takımı destekliyor, küskünlük olmuyor"

Mahallede oturan Mehmet Can Gazal (46) da futbol konusunda mahallerinde her zaman tatlı rekabet olduğunu, kavga yaşanmadan takımlarına destek verdiklerini söyledi.

"İsteyen istediği takımı destekliyor, küskünlük olmuyor." diyen Gazal, Fenerbahçe taraftarı olduğunu, takımının bu yıl şampiyon olmasını istediğini belirtti.

Evini Fenerbahçe'nin renkleri olan sarı laciverte boyadığını ifade eden Gazal, şunları kaydetti:

"Mahallemizde ağırlıklı olarak Galatasaray ve Fenerbahçe renkleri hakim. Köyde Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarı var. Akşam bir evde toplanıp maç izliyoruz. Maç esnasında bağırıp çağırıyoruz, maç bittikten sonra küskünlük olmadan evlerimize dönüyoruz."

Şahin Akbaş ise mahallede kahvehane bulunmadığı için maç izlemek için evlerde toplandıklarını dile getirerek, çoğu akraba olan mahallede oturanlar arasında takım konusunda tatlı rekabet olduğunu anlattı.

Yoldan geçenlerin mahallede durup takımların renklerine boyadıkları evlerin önünde fotoğraf çektirdiğini belirten Neşet Akbaş da köyde her takımı destekleyen taraftarın bulunduğunu kaydetti.

Mahallelerinin futbola olan tutkularıyla tanınmasından mutlu olduklarını dile getiren Akbaş, "Bu köyde Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş taraftarları arasında tatlı rekabet var. Herkes tuttuğu takımın renkleriyle evlerini boyuyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sivasspor'dan 5 gollü galibiyet

2025-01-25 16:08 - Spor

Samsun'da mübadiller denize karanfil bırakarak atalarını andı

2025-01-26 17:57 - Çevre-Hayat

Beyaz Saray'dan, ABD'de tüm federal hibe ve kredi dağıtımlarını durdurma kararı

2025-01-28 13:53 - Ekonomi

Toprak Razgatlıoğlu, şampiyonluklarının yanı sıra karakteriyle de rol model olmak istiyor

2025-01-27 11:42 - Spor

Türkiye ve Avrupa şampiyonu milli sporcu, dünya şampiyonu olmak istiyor

2025-01-26 12:03 - Spor

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 15 terörist etkisiz hale getirildi

2025-01-28 14:23 - Gündem

Aksaray'da yöresel şivesiyle maç anlatan spiker, dinleyenlerden beğeni topluyor

2025-01-28 15:12 - Çevre-Hayat

Edirne Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda 870 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

2025-01-28 00:02 - Asayiş

Şanlıurfalı engelli çocuğun Fenerbahçe hayali gerçekleştirildi

2025-01-27 20:47 - Spor

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğüne Ahmet Birtan Erol atandı

2025-01-24 01:03 - Gündem

İlgili Haberler

Bacağı kırılan kuzu takılan platin sayesinde yürümeye başladı

13:33 - Çevre-Hayat

Kastamonu'da ortaokul öğrencileri tekerlekli sandalye için 30 torba mavi kapak topladı

13:13 - Çevre-Hayat

Cezaevlerinde üretilen ürünler Hatay'da açılan mağazada satışa sunuldu

13:08 - Çevre-Hayat

Bitlis'te 37 yıllık öğretmen, öğrencileriyle aynı okulda görev yapıyor

13:03 - Çevre-Hayat

Askerde okuma yazma öğrenen Ağrılı Ali dede, 60 yıldır şiir yazıp günlük tutuyor

12:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Malatya'da yanlarından geçen tırın patlayan lastiği 2 kişiyi yaraladı

13:53 - Gündem

İçişleri Bakanlığı'nda uyuşturucuyla mücadele konulu güvenlik toplantısı

13:47 - Gündem

BAE: Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı, 24 kişi tahliye edildi

13:43 - Dünya

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel mezarı başında anıldı

13:38 - Gündem

Hakkari'de ekipler, Zap Suyu'nu botla geçerek mezradaki elektrik arızasını giderdi

13:32 - Gündem