?>

Diyarbakır annelerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde destek ziyaretleri

Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti anneler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yalnız bırakılmadı.

Gündem - 4 yıl önce

Diyarbakır

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 553. gününde devam ediyor.

Anneleri ziyaret eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla annelerle sohbet ederek, karanfil verdi.

Burada konuşan Atalay, dünyanın en emekçi kadınının Türkiye'de ve dünyada da evladını arayan kadın olduğunu söyledi.

Annelerin bir an önce evlatlarına kavuşmalarını temenni eden Atalay, şöyle konuştu:

"Biz bu ülkede beraber olursak kardeş gibi yan yana olursak Amerika'nın da PKK'nın da DEAŞ'ın da bütün terör örgütlerinin üstesinden geliriz. Bu kardeşlerimizin yaşadığı süreç, zor bir süreç. Dünyada da Türkiye'de de çalışan kadınların problemi var mı? Var. İş yerinde var, taşeronda var. Ama en önemlisi evladını arayan emekçi kadın. Bu kadınlarımızın yanında başka hakkı konuşmak uygun değil, doğru değil. Allah yardımcıları olur inşallah. Bir an evvel evlatlarına kavuşurlarsa biz de o bayramı kutlamak için burada oluruz."

Beyoğlu Belediye başkanı Haydar Ali Yıldız'dan annelere ziyaret

İstanbul'un Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da annelere ziyarette bulundu.

Yıldız ziyarette yaptığı konuşmada, annelerin evlatlarını hasretle beklediklerini bildirdi.

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaldırılan ve anaların yüreğini yakan bütün terör örgütlerini lanetleyen Yıldız, şunları kaydetti:

"Terör örgütü PKK ve duyarsız siyasi parti HDP tarafından 553 gündür kavuşamamanın acısını çekiyorlar. Bir evlat olarak buradaki anaların yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti devleti son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelesine devam edecektir. Terör ve teröristlerle arasına mesafe koymayan bütün siyasi partiler ve siyasiler tarihin çöplüğüne atılacak. Bu milletin vicdanında hapsolunacaktır. Buna inanıyoruz. Buradaki anaların yüreği yanarken terör örgütüne destek veren siyasi partinin genel başkanının kadınlar gününü kutlamak suretiyle safını belli eden bütün siyasiler de buradaki tabloyu görmelidir. Annelerin biran önce evlatlarına kavuşmalarını diliyorum. Bu topraklarda umut hep vardır. Anne ve kadınların duaları inanıyorum ki bir an önce evlatlarını kendilerine kavuşturacak. Kadınların buruk kadınlar gününü kutluyorum."

Diyarbakır anneleri için Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan da mesaj gönderdi. Bir polis memurunun okuduğu mesajda, şu ifadeler yer aldı:

"Henüz 9 yaşındayken anne sıcaklığına ve şefkatine muhtaç bir evladımızı hainlik ve zorbalıkla çirkin emellerine alet etmek isteyenler siz annelerin sıcak ve güçlü yüreği karşısında etkisiz kalmaya mahkumdur."

Hak-İş Konfederasyonu tarafından "Hak-İş'li Emekçi Kadınların Sendikal Hareketteki Yeri" temasıyla Ankara'da gerçekleştirilen 10. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'nda, Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin konuşması sırasında HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti tutan annelere video konferans yöntemiyle bağlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rifai Yıldırım, bazı kurum temsilcileri ve dernek yöneticileri annelere destek ziyaretinde bulundu.

Annelere destek veren bir grup kadın da Türk bayraklarıyla ziyarete geldi. Diyarbakır anneleri ve kadınlar HDP ve PKK aleyhine slogan attı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

2021-03-04 17:21 - Siyaset

Rusya Devlet Başkanı Putin, İran lideri Hamaney'e mesaj gönderdi

2021-03-06 23:16 - Dünya

Fransa İçişleri Bakanından yolsuzluktan hüküm giyen Sarkozy'ye 'dost' desteği

2021-03-02 04:31 - Dünya

Doğumu sırasında ebeliğini yapan kadının başhemşiresi oldu

2021-03-02 14:51 - Çevre-Hayat

AB, Kıbrıs müzakerelerinde bulunmak istiyor

2021-03-08 15:16 - Dünya

Diyarbakır annelerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde destek ziyaretleri

2021-03-08 19:31 - Gündem

İstanbul Publishing Fellowship'in odak ülkesi Azerbaycan olacak

2021-03-04 16:36 - Kültür Sanat

Tunus'ta siyasi ve ekonomik kriz protesto edildi

2021-03-06 23:51 - Dünya

Eskişehir ve Şırnak'ta eski HDP'li yöneticilerin aralarında olduğu 4 şüpheli gözaltına alındı

2021-03-05 13:51 - Gündem

Senegal'de muhalif lider Ousmane Sonko hakkındaki gözaltı kararı kalktı

2021-03-08 10:41 - Dünya

İlgili Haberler

AFAD'dan Balıkesir'deki deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklama

02:57 - Gündem

Bakan Kurum: 6,1’lik depremden etkilenen illerde 675’i konut, 831 yapı ağır hasarlı veya yıkık

01:22 - Gündem

Doha Büyükelçisi Göksu: Türkiye ve Katar, Gazze'deki insani krizin sona erdirilmesi için çalışıyor

23:42 - Gündem

İstanbul Boğazı'nda arızalanan ham petrol yüklü gemi kurtarıldı

23:33 - Gündem

İstanbul'da "Rabia katliamı" nın 12. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi

22:52 - Gündem

Günün Manşetleri

AFAD'dan Balıkesir'deki deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklama

02:57 - Gündem

Bakan Kurum: 6,1’lik depremden etkilenen illerde 675’i konut, 831 yapı ağır hasarlı veya yıkık

01:22 - Gündem

UEFA Konferans Ligi'nde 3. eleme turu tamamlandı

00:57 - Spor

Başakşehir'in UEFA Konferans Ligi'ndeki rakibi Universitatea Craiova oldu

00:22 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turu tamamlandı

00:18 - Spor