?>

Dışişlerinden ABD'ye seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, ABD'de 8 Kasım'da düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından başlayan protesto gösterileri nedeniyle ülkede bulunan veya buraya seyahat etmeyi düşünen Türk vatandaşlarına tedbirli olmaları çağrısı yaptı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Dışişleri Bakanlığı, ABD'de 8 Kasım'da düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından başlayan protesto gösterileri nedeniyle ülkede bulunan veya buraya seyahat etmeyi düşünen Türk vatandaşlarına tedbirli olmaları çağrısı yaptı.

Bakanlığının internet sitesinde yer alan güncel duyurular bölümündeki seyahat uyarısında, protesto gösterilerinin New York, Şikago, Philadelphia, Miami, Los Angeles, Seattle, Oakland ve Portland gibi merkezler başta olmak üzere ülke genelinde farklı şehirlerde devam ettiği hatırlatıldı.

Gösterilerde zaman zaman suç ve şiddet olaylarının yaşandığı, göstericiler ve güvenlik güçlerinin karşı karşıya geldiği belirtilen duyuruda, bu bağlamda çok sayıda göstericinin güvenlik güçlerince gözaltına alındığının kamuoyuna yansıdığı kaydedildi.

Duyuruda, özellikle Oregon eyaletinin Portland şehrindeki protestolarda suç ve şiddet olaylarının yoğunluk kazandığının görüldüğüne işaret edilerek, "Bu şehirdeki gösteriler güvenlik güçlerince ayaklanma olarak tanımlanmış, son olarak bir kişinin 12 Kasım Cumartesi günü erken saatlerde, protesto yürüyüşü sırasında silahlı saldırı neticesinde yaralandığı duyurulmuştur. Göstericilerin sosyal medyadaki paylaşımlarından protestoların bir süre daha devam etmesinin muhtemel olduğu anlaşılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, son günlerde ABD genelinde yabancı karşıtı ve ırkçı nitelik taşıyan sözlü ve fiziksel saldırılar ve taciz olaylarında artış yaşandığının da kamuoyuna yansıdığına dikkat çekilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan olayların ve toplumsal gerginliğin ortaya çıkardığı riskler bağlamında, ABD'de yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın tedbirli olmalarında, gösterilerin yoğunlaştığı bölgelere yaklaşmamalarında, yaşadıkları ve çalıştıkları mekanlarda güvenlik önlemlerini artırmalarında, olabilecek yabancı düşmanı ve ırkçı tacizler ve saldırılar karşında soğukkanlı davranarak yerel güvenlik güçlerine başvurmalarında, ayrıca yerel basın-yayın kuruluşlarını yakından izlemelerinde ve ABD güvenlik güçleri ile Bakanlığımız, Washington Büyükelçiliğimiz ve ABD'deki başkonsolosluklarımızın yapabilecekleri ilave uyarı ve duyuruları takip etmelerinde fayda görülmektedir."

Duyuruda, büyükelçilik, başkonsoloslukların web adresleri ve telefonlarına da yer verildi. Buna göre, iletişime geçilebilecek büyükelçilik ve başkonsoloslukların web adresleri şöyle:

"Washington Büyükelçiliği: https://vasington.be.mfa.gov.tr/, New York Başkonsolosluğu https://newyork.bk.mfa.gov.tr/, Boston Başkonsolosluğu https://boston.bk.mfa.gov.tr/, Houston Başkonsolosluğu https://houston.bk.mfa.gov.tr/, Los Angeles Başkonsolosluğu https://losangeles.bk.mfa.gov.tr/, Miami Başkonsolosluğu https://miami.bk.mfa.gov.tr/, Şikago Başkonsolosluğu https://sikago.bk.mfa.gov.tr/"

Duyuruda ayrıca ABD'de yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının ihtiyaç halinde, "+888 566 7656" veya "+90 312 292 29 29" numaralı Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurabilecekleri bilgisi paylaşıldı.Muhabir: Sultan Çoğalan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kadın polis müdürü, dolandırıcı ’kadın çeteyi’ çökertti

2016-11-12 15:47 - Asayiş

'Avrupa ülkelerinin bir kısmında tahammülsüzlük yayılıyor'

2016-11-11 17:37 - Dünya

Erdoğan, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

2016-11-08 21:32 - Gündem

Müzelere ziyaretçi sayısında hedef dünya birinciliği

2016-11-08 18:22 - Kültür Sanat

yarA Milli Futbol Takımı Kosova maçına hazırlanıyor

2016-11-10 01:52 - Spor

Irak'ta şiddet olayları: 7 kişi öldü, 31 kişi yaralandı

2016-11-10 09:32 - Dünya

'Devalüasyon olmayacak'

2016-11-11 19:47 - Ekonomi

Çaldığı 850 paket sigara ile polisi peşinden koşturdu

2016-11-12 02:52 - Asayiş

ABD'de seçim sonuçları açıklanıyor

2016-11-09 06:47 - Gündem

Antalya'da uyuşturucu baskını

2016-11-11 14:47 - Asayiş

İlgili Haberler

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasını yürüten savcının ölümle tehdit edilmesi davası

02:58 - Gündem

Aydın'da sağanak nedeniyle trafikte aksama yaşandı

00:02 - Gündem

İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak için sarı kodlu uyarı yapıldı

23:33 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

22:33 - Gündem

Gazze Mahkemesinde İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım ve ihlallerin tanıkları dinlendi

21:52 - Gündem

Günün Manşetleri

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasını yürüten savcının ölümle tehdit edilmesi davası

02:58 - Gündem

Türkiye'nin önceliği Gazze'de ateşkesi korumak

00:57 - Dünya

Konferans Ligi'nin ikinci haftasında 8 maç oynandı

00:27 - Spor

Avrupa Ligi'nde üçüncü hafta maçları tamamlandı

00:22 - Spor

Samsunspor, Konferans Ligi'nde Dinamo Kiev'i mağlup etti

00:13 - Spor