Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Halkbank açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından Atilla'nın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Biz süreci yakından takip ediyoruz." dedi.

Genel - 9 yıl önce

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın iş adamı Rıza Sarraf davası kapsamında ABD'de tutuklanmasıyla ilgili olarak Çavuşoğlu, konunun başkonsolosluk ve büyükelçilik tarafından yakından takip edildiğini belirtti.
Bu süreçte başkonsolosluğun, Türk vatandaşı ve üst düzey bir banka yöneticisinin içinde bulunduğu durum hakkında bilgi alması yönünde sıkıntı yaşadığını dile getiren Çavuşoğlu, "Erişim konusunda. Sadece açıklamayla yetindiler. Mahkemede herhangi bir karar alınmadı, 10 Nisan'a ertelendi. 10 Nisan'da mahkemede duruşma olacak. Biz de çok yakından takip ediyoruz. Öyle görünüyor ki; görevden alınan, FETÖ ile yakın olan Bharara'nın hazırladığı iddianameden yola çıkan... Önceden hazır olduğu görülüyor. Hemen mahkemeye de çıkardılar. Biz süreci yakından takip ediyoruz." dedi.
Tillerson ile görüşmede gündeme gelecek
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyareti sırasında da bu konunun gündeme geleceğini söyleyerek, "Elbette gündeme getireceğiz. Kendisine bu konunun ne olduğunu da soracağız. Endişelerimizi de, şu ana kadar yaşanan süreçte söylediğimiz erişimin engellenmesi konusunu da gündeme getireceğiz." diye konuştu.
'Bölgesel yönetimin yaptığı oylamayı doğru bulmuyoruz'
Irak'ın Kerkük İl Meclisinin tek taraflı kararıyla resmi kurum ve kuruluşlara Irak bayrağının yanında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının da asılması konusunda ise Çavuşoğlu, Kerkük'te çok sayıda Türkmen'in yaşadığına, Araplar ve Kürtlerin de olduğuna dikkat çekti.
Kerkük'ün birçok etnik grubun yaşadığı bir kent olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu, "Biz burada bölgesel yönetimin bu yaptığı oylamayı doğru bulmuyoruz. Oylamadan önce de Neçirvan Barzani'ye Müsteşarımız Ümit bey telefon açarak bu konudaki düşüncelerimizi paylaştı. Kendisinin söylediği, 'artık oylama olur oylamadan evet çıksa da biz bu bayrağı asmayı düşünmüyoruz.' Her şeyden önce o bölgenin etnik yapısını değiştirmek doğru olmaz. Oldu bittiye getirmek hiç doğru olmaz. Tek taraflı adımların da bir faydası olmaz. Irak'ın şu günlerde DEAŞ ile mücadele ederken içinde bulunduğu durum ve şartlarda, böylesine bir adımın Irak'ın geleceğine de bir faydası olmaz, istikrarına ve güvenliğine faydası olmaz. Irak ve Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Bu atılan adımı desteklemiyoruz ve doğru bulmuyoruz. Sorumluluk içinde herkesin davranmasını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Sultan Çoğalan

Haftanın Öne Çıkanları

'Asker gelirse silahınızı teslim edin'

2017-03-28 19:17 - Gündem

Akıncı Üssü'ndeki albay yaralı darbecilere sahip çıktı

2017-03-28 00:17 - Gündem

AIPAC konferansına 'ABD'nin İsrail'e desteği' damga vurdu

2017-03-29 05:03 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan halk oylaması stantlarını ziyaret etti

2017-03-28 17:02 - Gündem

'Türkiye'ye karşı yapılmış bir haksızlık'

2017-03-22 19:52 - Siyaset

'Terör küresel bir felakettir'

2017-03-22 23:52 - Gündem

Karabük merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 14 gözaltı

2017-03-27 20:17 - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Halkbank açıklaması

2017-03-29 14:41 - Genel

'Musul vurulurken, siviller göz önünde bulundurulmuyor'

2017-03-27 20:32 - Dünya

'Erdoğan'ı İslami hassasiyetleri nedeniyle takdir ediyoruz'

2017-03-27 20:37 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Kolombiya'nın Cali Belediye Başkanı Eder, depremin ardından 88 kişiyi enkazdan sağ çıkardıkları

13:03 - Dünya

İsrail donanmasının Gazze açıklarında açtığı ateşte 3 Filistinli balıkçı yaralandı

12:58 - Dünya

İsrail basını: Tel Aviv, İran'ın savaş sonrası askeri toparlanma hızından şaşkına döndü

12:52 - Dünya

İsrail ordusuna Batı Şeria'daki İsraillilerle ilgili yetkilerini polise devretmek için hazırlık

12:48 - Dünya

Japonya'da meydana gelen selde 6 kişi hayatını kaybetti

12:43 - Dünya