?>

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bosna Hersek’te yeni bir ihtilafa izin veremeyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bosna Hersek’te yeni bir ihtilafa izin veremeyiz. Herkesin bu konuda sorumlu davranması lazım." dedi.

Dünya - 3 yıl önce

Saraybosna/Ankara

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek'in bölgesel istikrar bakımından kilit konumda olduğunu belirterek, "Dolayısıyla burada, Bosna Hersek'te yeni bir ihtilafa izin veremeyiz. Herkesin bu konuda sorumlu davranması lazım." dedi.

Çavuşoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic ile yüz yüze ve heyetler arası görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Beş Balkan ülkesini kapsayan ziyaretlerinin bölgesel istikrara verdikleri önemin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Bosna Hersek de bölgesel istikrar bakımından da kilit konumdadır. Dolayısıyla burada Bosna Hersek'te yeni bir ihtilafa izin veremeyiz. Herkesin bu konuda sorumlu davranması lazım." dedi.

Çavuşoğlu, uygun zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan üçlü zirvesini gerçekleştirme arzusunda olduğunu belirterek, "Belgrad'daki temaslarımızda, Sırbistan makamlarının da sayın (Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar) Vucic'in de bu zirveye hazır olduklarını gördük." ifadesini kullandı.

Hırvatistan tarafının da bakanlar düzeyinde üçlü toplantıya olumlu baktığını kaydeden Çavuşoğlu, üçlü dışişleri bakanları düzeyinde en son Antalya'da toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Çavuşoğlu, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bosna Hersek'in egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve istikrarını güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Uluslararası ilişkilerde karşılıklı güven, samimiyet ve kararlığının önemine işaret eden Çavuşoğlu, Bosna Hersek'in NATO ve Avrupa Birliği (AB) yönelimlerini desteklediklerini vurguladı.

Çavuşoğlu, "Bosna Hersek'in istikrarı ve kalkınması için gayretlerimizi kapsayıcı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Bu çabalarımızın tüm bölge ülkelerinin refahına da olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa'da doğal gaz fiyatları son 1 haftada yüzde 52 arttı

2022-06-16 11:18 - Ekonomi

Dünya berberleri İstanbul'da bir araya geldi

2022-06-14 16:24 - Çevre-Hayat

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda arıza nedeniyle yoğunluk oluştu

2022-06-17 14:32 - Asayiş

NATO Zirvesi'nde 10 bin güvenlik personeli görev alacak

2022-06-17 15:32 - Dünya

Avrupalıların Ukrayna'daki savaşın akıbetiyle ilgili fikirleri ayrışıyor

2022-06-16 12:59 - Dünya

Ukrayna, Rus vatandaşlarına vize uygulama kararı aldı

2022-06-17 16:10 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla sohbet edip çay içti

2022-06-17 16:16 - Gündem

Çay Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuluyor

2022-06-16 14:13 - Siyaset

MKE Ankaragücü, orta sahasını Portekizli Pedrinho'yla güçlendirdi

2022-06-15 16:45 - Spor

Hindistan'da askeri reform planı protestolarında 1 ölü, 13 yaralı

2022-06-17 17:20 - Dünya

İlgili Haberler

Gazzeliler, Filistin'i tanıyan ülkelerin artmasıyla İsrail soykırımının durmasını ümit ediyor

16:03 - Dünya

Arap ülkeleri İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Filistin'i tanımasından memnun

15:58 - Dünya

Filistin Devleti'ni tanıma hazırlığında olan Fransa'da 21 belediyede Filistin bayrağı asıl

14:58 - Dünya

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler: Hristodulidis, ipleri Netanyahu'ya teslim etti

14:32 - Dünya

Suriye'de Halk Meclisi üyeliği seçimleri 5 Ekim'de yapılacak

14:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Gazzeliler, Filistin'i tanıyan ülkelerin artmasıyla İsrail soykırımının durmasını ümit ediyor

16:03 - Dünya

Arap ülkeleri İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Filistin'i tanımasından memnun

15:58 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz AB Türkiye Delegasyonu'nu ve üye ülke büyükelçilerini kabul ett

15:47 - Gündem

Niğde'de elma bahçelerinde kuraklığa karşı havuzlu önlem

15:42 - Ekonomi

Fransa’nın kredi notu siyasi kriz ortasında bir haftada ikinci defa düşürüldü

15:37 - Ekonomi