?>

Dışarı çıkamıyordu, 27 ülke gezdi

Kocasından ayrıldıktan sonra 27 ülke gezen ve kendisine ‘Hür kız’ diyen 60 yaşındaki Ayşe Kurucu, hayat enerjisiyle gençlere ilham oluyor.

Magazin - 8 yıl önce

İzmir’de yaşayan 3 çocuk annesi Ayşe Kurucu, eşinin kıskançlıkları yüzünden dışarı dahi çıkamazken şimdi dünyayı dolaşan bir gezgin haline geldi.

Kocasından ayrıldıktan sonra yollara düşen Kurucu, 10 yıllık süreçte 27 farklı ülke gezerek yüzlerce değişik kültüre tanıklık etti.

Otostop çektiği çiftin aracında ‘Canım kızım’ ismini verdiği fotoğraf makinesini unutmasıyla adeta hayatı değişen Ayşe Teyze, çiftin fotoğrafları sosyal medyada paylaşmasıyla fenomen haline geldi.

İnsanın hayal ettiği sürece neler yapabileceğini gösteren ve tabuları yıkan 60 yaşındaki Ayşe Kurucu, anlattıklarıyla herkesin ufkunu açıyor.

"İMKANINIZ OLDUĞU SÜRECE HAYATI KAÇIRMAYIN"

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Yaşlılar Haftası dolayısıyla "+65 Yaşlı Farkındalık Zirvesi"nde gençlerle bir araya gelen Kurucu, katılımcıları anlattıklarıyla hem güldürdü hem düşündürdü.

Salonu dolduran öğrencilere hayatından kesitler sunan Kurucu, hayatta imkansız diye bir şeyin olmadığını ve istendiği sürece pek çok hayalin gerçekleştirilebileceğini anlattı.

Yaşı dolayısıyla tepkiler de aldığını aktaran Kurucu, kendisine desteklerin de bir hayli fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Eskişehir’de katıldığı panelde açıklamalarda bulunan Ayşe Kurucu, "Bu sene gittiğim ülke ile birlikte 27 ülke oldu. Ama tepkiler güzelleşiyor. Arada tabi farklı da oluyor. Kadını hür olarak görmeyip ayıplayan kesimler var. ‘Yalnız mı gittin? Nasıl olur?’ diyenlerin karşısında dik durmak çok güzel bir şey. Kendini ispatlayabilmek, farklılıkları görebilmek çok farklı.

Eleştiri yapıcı ama tenkit yıkıcı oluyor. İmkanınız olduğu sürece hayatı kaçırmayın. Bu maddiyat da değil. Benim ilk gezmem kredi kartı ile oldu. Sürpriz bir şekilde gelişti. Ondan sonra tanıyıp diyaloglardan sonra bana güvendiler ve beraber gezdik" dedi.

"FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIMAK ÇOK GÜZEL"

Gezdiği ülkeler arasında unutamadığı yerler olduğunu da ekleyen ’Hür Kız’ Kurucu, şunları söyledi:

"Singapur’u unutamadım, çok güzel. İklimi çok farklı, tropikal iklim. Çok değişik meyveler var. O orkide bahçelerine girince dünyada değilim diyorsun.

Ekonomik olarak da güçlüler. Küçük de bir ülke ama halkına çok iyi hizmet vermiş. Dubai çok güzel.

Macaristan, Türkleri çok seviyor. Farklı kültürleri tanımak çok güzel. Fotoğraf makinem var yanımda. Başkaları da çekiyor, kendi çektiklerim de oluyor.

Torunlar ‘Anneanne, babaanne bir tane çek’ dedikçe ben öyle başladım. Baktım güzel de bir şey. İnsanın hatırası kalıyor. Sana arkadaşlık yapıyor. Devam Ayşe dedim ve 2 albüm doldurdum".

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ziraat Bankası banka ve kredi kartını tek kartta birleştirdi

2018-03-19 16:28 - Genel

Dev operasyon! Arnavut Met böyle yakalandı

2018-03-22 18:02 - Asayiş

Kızıltepe’de bir markete silahlı soygun

2018-03-20 10:02 - Asayiş

Şirket kurmak kolaylaştı

2018-03-18 17:02 - Ekonomi

Trump danışmanlarının ikazına rağmen Putin'i tebrik etmiş

2018-03-21 11:02 - Dünya

Abdest nasıl alınır? Abdest alırken dikkat edilmesi gereken kurallar

2018-03-23 02:22 - Genel

Dışarı çıkamıyordu, 27 ülke gezdi

2018-03-23 08:37 - Magazin

Beşiktaş liderliğe hasret kaldı

2018-03-20 15:00 - Spor

Kilolarından kurtulup şampiyon oldu

2018-03-19 17:32 - Çevre-Hayat

İzmirli ihtiyaç sahipleri 'Sibel'in çorbası' ile doyuyor

2018-03-18 17:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Kuzey Kutup Dairesi'nin üzerinden geçen masalsı Fin kenti

12:23 - Magazin

Belçikalı 170 sanatçıdan, ülkelerinin Eurovision'a katılma kararını kınayan ortak mektup

17:08 - Magazin

Çocukluğunda başlayan Anadol sevgisini, yol arkadaşı 'Binnaz' ile yaşatıyor

11:38 - Magazin

Oscar Ödülleri, 2029'dan itibaren televizyon yerine YouTube'da yayınlanacak

23:22 - Magazin

Sarıkamış Kayak Merkezi meşaleli kayak gösterisiyle sezonu açtı

20:27 - Magazin

Günün Manşetleri

BM Komiseri Türk: (Myanmar) Bu seçimler açıkça şiddet ve baskı ortamında gerçekleşiyor

16:18 - Dünya

Kartlı ödemeler kasımda 2,27 trilyon lira oldu

16:12 - Ekonomi

Tekirdağ'da Naip Barajı'ndan su alımı geçici olarak durduruldu

16:07 - Ekonomi

ABD, ülkeden "gönüllü ayrılacak" düzensiz göçmenlere verilen teşviki artırdı

16:02 - Dünya

Yemen’de binlerce esirin serbest bırakılmasını kapsayan esir takası anlaşması

15:57 - Dünya