?>

"Diş tedavisi sonrası kötü sürprizle karşılaşmayın"

- Hospitadent Diş Hastanesi Mecidiyeköy Başhekimi Kurt: - "Dijital Gülüş Tasarımı, hastaya diş tedavisi sonrası kötü bir sürprizle karşılaşma fırsatı vermeden önceden onayladığı görüntüsüyle karşılaşma imkanı sunuyor"

Genel - 9 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Hospitadent Diş Hastanesi Mecidiyeköy Başhekimi Dt. Yiğit Emrah Kurt, uyguladıkları Dijital Gülüş Tasarımının hastanın diş tedavisi sonrasında kötü sürprizle karşılaşmasını engellediğini bildirdi.

Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, doğada matematiksel olarak ölçülebilen, bir bütünün parçaları arasında en iyi uyumu gösteren "altın oran" olarak adlandırılan bir ölçü bulunduğunu belirterek, bu ölçünün diş tedavisine başlamadan önce dijital ortamda yüz hatlarına da uygulanabildiğini kaydetti.

Yiğit Emrah Kurt, böylece hastanın hem tedavi sonrasında sahip olacağı dişleri önceden gördüğünü hem de yüz hatlarına uyumlu en ideal dişlere kavuşmuş olacağını bildirdi.

Gülüşünü beğenmeyen, estetik kaygısı içinde olan hastanın dental stüdyoda fotoğraf ve videoların alındığını kaydeden Kurt, şu bilgileri verdi:

"Hastanın tedavi aşamalarını birebir görmesi ve onaylaması sonrasında onayladığı tedavi ile karşılaşacağını biliyor olması hastada ayrı bir güven oluşturuyor. Daha sonra bu fotoğraflar bilgisayar ortamına aktarılıyor ve programlar kullanılarak yüz hatları için altın oran uygulanıyor. Altın oran uygulanırken hastanın göz, kulak, burun gibi temel organları esas alınarak yeni dişlerinin nasıl olması gerektiğine şemasal olarak karar veriliyor.

Hasta isteklerine, yüz şekline uygun yeni dişlerini bilgisayar ortamında görüyor ve bununla da kalmayıp sonrasında nasıl bir dişe kavuşacağını bizzat deneme ve görme şansını buluyor. Önceleri sonucu merakla bekleyen hasta, Dijital Gülüş Tasarımı sayesinde dişlerine dokunulmadan, bilgisayarda onayladığı yeni görüntüsüne uyumlu geçici dişleri deniyor ve her şey tamamsa yaptırmaya karar veriyor."

Haftanın Öne Çıkanları

Hollande'dan BM'ye 'Suriye için kararlı hareket et' çağrısı

2017-04-12 18:32 - Dünya

AA ile Harita Genel Komutanlığı arasında iş birliği

2017-04-12 19:12 - Medya

G7'de Rusya'ya yeni yaptırım önerisi kabul edilmedi

2017-04-11 18:00 - Genel

AB'de roaming ücretleri kalkıyor

2017-04-06 18:57 - Dünya

Lice'deki terör operasyonu tamamlandı

2017-04-08 12:57 - Gündem

'Uluslararası Yükselen Yetenek' ödüllü Demirköz ODTÜ'de

2017-04-10 17:47 - Teknoloji

Yurt dışında kullanılan oylar Türkiye'ye getiriliyor

2017-04-11 23:18 - Genel

FETÖ, tehdit gördüğü savcının eşini 'kızağa' çekmiş

2017-04-10 21:27 - Gündem

Güney Kore, ABD'nin Kuzey'e olası müdahalesini desteklemiyor

2017-04-10 15:03 - Genel

Beşiktaş Lyon'da

2017-04-12 20:02 - Spor

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'ın Faşir şehrindeki sivillere karşı saldırıyı şiddetle kınadı

22:08 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail'in Gazze'ye saldırısına tepki

22:02 - Siyaset

Ankara'da etkili olan fırtına nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı

21:48 - Asayiş

Kenya'da bir uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü

21:43 - Dünya

TFF Hukuk Müşavirliği, 152 hakemi 'bahis oynama' gerekçesiyle PFDK'ye sevk etti... İşte isim isim o hakemler

21:08 - Spor