?>

Dilek fenerleri anneler için uçuruldu

Kırıkkale'de AK Parti İl Başkanlığı, Anneler Günü dolayısıyla gökyüzüne dilek feneri uçurdu. Mersin'de de bir muhtar öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Anneler Günü için hazırlanan dilek fenerleri gökyüzüne bırakıldı.

Gündem - 5 yıl önce

AK Parti İl Başkanlığı, Anneler Günü dolayısıyla gökyüzüne dilek feneri uçurdu.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen İl Başkanı Nuh Dağdelen ve partililer, dilek fenerlerini anneler için gökyüzüne gönderdi.

Dağdelen, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, parti olarak Anneler Günü'nü aktif ve farklı bir şekilde kutlamak istediklerini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla annelerin ve büyüklerin evlerde olduğunu dile getiren Dağdelen, "Onlara bir nebze moral olması için dilek fenerlerini uçuralım istedik. Tabi Anneler Günü bir gün değil. Bir ömür annelerimizin kıymetini bilmemiz lazım. Anne yürekli olmamız lazım. Anne yürekli demek, merhametli olmak demek. Merhametli annelerimizin haklarını ödeyemeyiz." diye konuştu.

Mersin'de anneler için dilek fenerleri uçuruldu

Mersin'de bir muhtar öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Anneler Günü için hazırlanan dilek fenerleri gökyüzüne bırakıldı.

Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Dindar'ın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında "evde kalan" anneler için düzenlediği etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir okulun bahçesindeki etkinlik öncesi vatandaşlara dezenfektan ve maske dağıtıldı, sosyal mesafe kuralı uyarınca duracakları mesafeler belirlendi.

Müzikle birlikte 50 dilek feneri, anneler için uçuruldu. Görsel şöleni balkonlarından takip anneler ise alkışlarla fenerlerin gökyüzüne süzülüşünü izledi.

Dindar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anneler Günü'nü renkli bir etkinlikle kutlamak istediklerini belirterek, "Kovid-19 önlemleri kapsamında elden ele dokunmamak için çiçek vermedik. Anneler bizler için birer yıldız. Tüm annelerimizin gününü kutluyoruz." diye konuştu.

Etkinlikte Kovid-19 önlemlerine çok dikkat ettiklerini vurgulayan Dindar, "Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya çok teşekkür ediyoruz. Süreci çok iyi yönettiler. Onların sayesinde sokaklara yavaş yavaş çıkmaya başladık. Vatandaşlarımıza da bu duyarlı günde bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Katılımcılardan 21 yaşındaki Melisa Yücel de hem doğum gününü hem de beraber geldiği annesinin gününü kutladığını belirterek, "Dilek balonlarını atarken sağlık, mutluluk, huzur ve bu virüsten kurtulmayı diledim." dedi.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Dilek fenerleri anneler için uçuruldu

2020-05-10 02:51 - Gündem

Pakistan'da Kovid-19 vaka sayısı 24 bini geçti

2020-05-07 18:32 - Dünya

Ankara'da tiner dolum tesisinde yangın: 2 ölü

2020-05-06 21:07 - Asayiş

MESS, Kovid-19/ koronavirüse karşı teknoloji hamlesi başlattı

2020-05-06 17:47 - Teknoloji

Koronavirüs Bilim Kurulu toplandı

2020-05-06 18:18 - Sağlık

Araştırma: Kovid-19, 2019 sonunda dünyada hızla yayılmaya başlamış görünüyor

2020-05-06 18:58 - Gündem

ODD'nin yıl sonu otomotiv pazar tahmini 500 bin adet

2020-05-06 19:15 - Ekonomi

Hamsi ihracatı 6,3 milyon dolar kazandırdı

2020-05-08 15:07 - Ekonomi

Afrika ülkelerinde Kovid-19 vakaları ve can kaybı artıyor

2020-05-03 03:52 - Gündem

ABD'de Kovid-19/ koronavirüs salgını Türk iş dünyasını da olumsuz etkiledi

2020-05-06 15:02 - Dünya

İlgili Haberler

Şehit Uzman Çavuş Selami Acımaz, Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı

00:18 - Gündem

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

22:28 - Gündem

Balıkesir'deki depremde yıkılan binanın sahibi tutuklandı

22:08 - Gündem

Meteorolojiden İstanbul için fırtına uyarısı

20:13 - Gündem

Emine Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelashvili'nin eşiyle görüştü

19:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Portekiz hükümeti, orman yangınlarına karşı alarm durumunu 15 Ağustos'a kadar uzattı

02:58 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nde play-off turuna yükselen takımlar belli oldu

00:38 - Spor

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Benfica ile eşleşti

00:22 - Spor

Şehit Uzman Çavuş Selami Acımaz, Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı

00:18 - Gündem

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turu rövanş müsabakaları başladı

00:13 - Spor