?>

Develeriyle 'çocukları gibi' ilgileniyor

Mardin'de Suriye sınırındaki köyde yaşayan 7 çocuk babası Mehmet Nezir Aydın, yavruyken aldığı "Badem" ve "Sakız" ismini verdiği develerini elleriyle besleyip, günlük bakımlarını yapıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin Suriye sınırındaki Aşağı Hatunlu köyünde yaşan çiftçi Mehmet Nezir Aydın, yavruyken aldığı 2 deveye çocukları gibi bakıyor.

Aydın, 4 yıl önce 2 yavru deve satın alarak "Badem" ve "Sakız" adını verdi. Geçmişte televizyon ekranlarında gördüğü ve beslemek istediği develerin bakımını üstlenen 7 çocuk babası Aydın, onları da evlatlarından ayırmıyor.

Develeri elleriyle besleyen, günlük bakımlarını yapan ve onlar için hiçbir masraftan kaçınmayan Aydın, havanın güzel olduğu günlerde sık sık köy çevresinde dolaştırdığı develerin sütünü de isteyene ücretsiz veriyor.

Aydın, AA muhabirine, hayvanları çok sevdiğini belirterek, birçok hayvan beslemesine rağmen deve sevgisinin kendisinde ayrı bir yerinin oluğunu söyledi.

Yörede bulunmayan, yıllardır sadece televizyonda gördüğü develeri beslemeye karar verdiğini aktaran Aydın, 4 yıl önce satın aldığı hayvanlarıyla yakından ilgilendiğini kaydetti.

"Bazen onlarla konuşuyorum"

Deve beslemesinin çevresinde önce garip karşılandığını sonra ise herkesin alıştığını kaydeden Aydın, "Köy sakinleri de develerimi çok seviyor. Köye misafir gelenler ile yol güzergahında görenler araçlarından inip fotoğraf çekiyor. Köydeki çocuklar sık sık gelip devlere bakıyor." dedi.

Aydın, çevresindeki bazı kişilerin gelir elde edebilmesi için deve yerine inek beslemesi yönünde öneride bulunduğuna işaret ederek, "Ancak kimseye kulak asmıyorum. Deve beslerken ticaretini asla düşünmedim." ifadelerini kullandı.

Deve sütünün yararına inananların kendisinden süt istediğini, onlara ücretsiz deve sütü verdiğini belirten Aydın, deve yetiştiriciliğinin bölgede gelişmesi için çaba göstereceğini söyledi.

Develerinin bakımlarını yapmaktan ve onlarla ilgilenmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Develerimi kızım ve oğlum gibi seviyorum. Sabah akşam muhakkak yanlarına gelip temizliklerini, masajlarını yapıyorum. Bazen onlarla konuşuyorum. Gönül rahatlığıyla sınıra kadar devlerimi götürüp, beslenmelerini sağlıyorum. Kışın arpa ve mısır yediriyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Koyunlar ve kuzular böyle buluştu

2019-01-28 16:48 - Magazin

Hayvan hırsızlığı çetesi çökertildi

2019-01-29 15:26 - Asayiş

Çığ tüneli onlarca yolcunun hayatını kurtardı

2019-01-29 18:17 - Gündem

Süper kahramanlara özenip hayatlarını hiçe sayıyorlar

2019-01-29 18:17 - Gündem

Develeriyle 'çocukları gibi' ilgileniyor

2019-02-04 16:02 - Çevre-Hayat

Altın fiyatı yerel seçimlere kilitlendi

2019-02-03 18:22 - Ekonomi

Altınordu’dan Karabükspor’a yarım düzine gol

2019-02-02 18:49 - Spor

F.Bahçe’nin son gün transferi: Miha Zajc

2019-01-31 16:21 - Spor

Fenerbahçe Bayern Münih deplasmanında

2019-01-30 15:04 - Spor

Hama katliamının üzerinden 37 yıl geçti

2019-02-02 21:42 - Dünya

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanlığının kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelesi sürüyor

19:18 - Çevre-Hayat

Kurdukları çiftlikte doğal lezzetler üretiyorlar

13:47 - Çevre-Hayat

Batman'da mahalle sakinleri ineği ölen kadına destek için seferber oldu

13:33 - Çevre-Hayat

105 yaşında vefat eden Kore gazisinin yanından ayırmadığı madalyaları oğluna emanet

13:17 - Çevre-Hayat

Antalya ve Muğla'da yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı

13:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Papa, Gazze'ye dair sözleri sebebiyle İsrail'in eleştirdiği Kardinal Parolin'e sahip

20:27 - Dünya

Münih’te ‘Viva Filistin’ sesleri yankılandı: Vicdanlar ayakta, bayraklar gökyüzünde

20:23 - Özel Haber

Gençlerbirliği'nin yeni başkanı Mehmet Kaya oldu

20:22 - Spor

Kosova, Türk üretimi binlerce kamikaze dron teslim aldı

19:32 - Dünya

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu Libyalı aktivistler ülkelerine döndü

19:27 - Dünya