?>

Derbide ilk golü atan takım sadece 3 kez mağlup oldu

Spor Toto Süper Lig'de karşıya gelecek Fenerbahçe ile Galatasaray arasında son yıllarda yapılan derbilerde ilk golü atan taraf kolay kolay yenilmiyor.

Spor - 7 yıl önce

İSTANBUL - EMRAH OKTAY

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında 17 Mart Cumartesi günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Galatasaray arasında son yıllarda yapılan derbilerde ilk golü atan taraf kolay kolay yenilmiyor.

Rekabette 24 yılı kapsayan son 49 lig maçında ilk golü atan takım sadece 3 kez mağlup oldu.

Söz konusu dönemde Fenerbahçe ilk golü attığı 23 müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Galatasaray ise golsüz eşitliği bozduğu 11 karşılaşmayı kazandı.

İki takım arasında yapılan son 49 lig maçının 6'sı gollü beraberlikle sona erdi. Bu müsabakaların tamamında ilk golü Fenerbahçe atarken, Galatasaray beraberliği yakalayan taraf oldu.

Habere konu olan dönemde 3 karşılaşmada ilk golü atmasına rağmen Galatasaray, Fenerbahçe'nin geri dönüşüne engel olamadı sahadan mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe ile Galatasaray rekabetinde yapılan son 49 lig mücadelesinin 6'sı ise golsüz sona erdi.

Fenerbahçe maç çeviremiyor

Sarı-lacivertli takım, bu sezon Süper Lig'de ilk golü yediği 8 maçta da galip gelemedi.

Fenerbahçe, ilk golü kalesinde gördüğü ikişer Teleset Mobilya Akhisarspor ve Trabzonspor maçının yanı sıra Gençlerbirliği, Atiker Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Kayserispor mücadelelerini kazanamadı.

İki Teleset Mobilya Akhisarspor maçının yanı sıra Medipol Başakşehir'e kaybeden sarı-lacivertliler, iki Trabzonspor mücadelesi, Gençlerbirliği, Atiker Konyaspor ve Kayserispor karşılaşmalarından beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray 3 maçta dönüşe imza attı

Sarı-kırmızılı takım ise bu sezon Süper Lig'de ilk golü yediği 8 maçın 3'ünü kazanırken, 5'inde mağlup oldu.

Galatasaray, 1-0 geri düştüğü Bursaspor ve Atiker Konyaspor mücadelelerini 2-1'lik skorlarla kazandı, Göztepe karşılaşmasını 3-1 önde tamamladı. Sarı-kırmızılılar, kalesinde ilk golü gördüğü Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Beşiktaş, Evkur Yeni Malatyaspor ve Demir Grup Sivasspor karşılaşmalarını ise kaybetti.

Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ 'şehzadeler grubu' oluşturmuş

2018-03-13 17:25 - Genel

Sharapova'dan erken veda

2018-03-08 19:42 - Spor

'Deşifre etmek, imha etmek olur'

2018-03-11 16:32 - Sağlık

UEFA Avrupa Ligi Son 16 turunda ilk maçlar oynandı

2018-03-09 12:02 - Spor

Eskişehirspor düşme potasının tam üzerine yerleşti

2018-03-13 06:02 - Spor

'Bir ölürüz, bin diriliriz'

2018-03-08 19:32 - Gündem

Diyanet ilahiyat hocalarıyla toplantı yapacak

2018-03-15 00:37 - Gündem

Tren raylarına bağlanan köpekler telef oldu

2018-03-14 00:02 - Gündem

Derbide ilk golü atan takım sadece 3 kez mağlup oldu

2018-03-15 14:42 - Spor

Talisca Brezilya Milli Takımı'na çağrıldı

2018-03-12 21:41 - Spor

İlgili Haberler

Ülke TV "9. Spor ve Spor Ödülleri" sahiplerini buldu

22:42 - Spor

Milos Teodosic, 38 yaşında basketbolu bıraktı

22:07 - Spor

Milli basketbolcu Elif Bayram, Almanya maçına odaklandı

22:06 - Spor

Cristiano Ronaldo, 2 yıl daha Al Nassr'da

16:58 - Spor

Eskişehir'de Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası başladı

16:02 - Spor

Günün Manşetleri

AB Zirvesi'nde İsrail'in Gazze'de insan haklarını ihlal ettiği vurgulandı

06:07 - Dünya

AB, ABD ile tarife anlaşması istiyor

04:38 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin ile ticaret anlaşması imzaladıklarını bildirdi

00:52 - Dünya

TBMM'nin çalışma süresi uzatıldı

00:48 - Siyaset

AB liderlerinden, İsrail ile işbirliğini azaltmaya yönelik öneriler geliştirilmesi talimatı

00:32 - Dünya