?>

Depremzede ayakkabı tamircisi, 4 metrekarelik çadırda ekmeğini kazanmaya devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, çevredeki iş hanlarının zarar görmesi nedeniyle dükkanını açamayan Ekrem Ceyhan, meydanda kurduğu 4 metrekarelik çadırda ayakkabı tamir ediyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Malatya

Kent merkezinde ayakkabıcıların bulunduğu Cezmi Kartay Caddesi'ndeki iş hanı, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde büyük zarar gördü.

İş hanında 40 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Ekrem Ceyhan (51) da iş yerinin yakınındaki dükkanlar hasar görünce baba mesleğini zor da olsa çadırda sürdürmeye karar verdi.

Emekliler Parkı'nda kurduğu 4 metrekarelik çadırda ayakkabı tamir ederek, ailesinin geçimini sağlamaya devam eden Ceyhan, AA muhabirine, çok büyük bir felaket yaşadıklarını belirterek, herkese geçmiş olsun dileklerini iletti.

Depremlerde 11'inci kattaki evlerinin çatısının çöktüğünü, sonrasında ise oğlunun evinde kalmaya başladıklarını anlatan Ceyhan, 40 yıldır ayakkabı tamiri yaptığı dükkanını da çevresindeki iş yerleri hasar gördüğü için açamadığını belirtti.

Ceyhan, yıllarca büyük emek vererek babasından öğrendiği mesleğinin heba olmasına gönlünün razı olmadığını dile getirerek, kurduğu çadırda çalışmaya başladığını ifade etti.

"Bu işten ekmek yiyoruz"

Hayatın normal akışına dönmesi için Malatyalı esnafın çalışmak zorunda olduğunu anlatan Ceyhan, "Her sabah 10.00'da geliyorum. Büyük dikiş makinem yok ama kollu makinem var. Ayakkabıların üst kısımlarını dikiyorum, boya yapıyorum, astar yapıyorum, elimden gelen çabayı gösteriyorum. Malatya'yı terk edersek, kim kalacak? Mecbur sahip çıkmamız lazım. Babam bu işi yapıyor, ben bu işi yapıyorum, kardeşlerim de bu işi yapıyor. Bu işten ekmek yiyoruz." diye konuştu.

Ceyhan, daha önce bu büyüklükte bir deprem yaşamadığını dile getirerek, yılmadan ailesinin geçimini sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Baba mesleğini sürdürmeye kararlı olduğunu ifade eden Ceyhan, "İşler normal, ekmeğimiz çıkıyor. Kimseye muhtaç olmuyoruz. Akşama kadar çalışıyorum. Devletimiz bir konteyner verirse ben de Malatyalılara hizmet etmeyi sürdürürüm." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Federal Ticaret Komisyonu Başkanı, Twitter'a yönelik incelemede ifadeye çağrıldı

2023-04-12 21:37 - Medya

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Fatih Karagümrük deplasmanında

2023-04-09 12:32 - Spor

TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Bursa'da düzenlenecek

2023-04-12 14:32 - Teknoloji

Çiftçilere yaklaşık 1,3 milyar liralık tarımsal destekleme ödemesi bugün yapılacak

2023-04-07 15:38 - Ekonomi

Simfer ile Mutfağınıza Yenilik Katın

2023-04-11 15:02 - İnsan&Hayat

Emekli polis memuru çocuklara güvenliğin önemini tiyatroyla aşılıyor

2023-04-11 12:03 - Çevre-Hayat

Sudan ordusu: Tarihi ve tehlikeli bir dönemeçten geçiyoruz

2023-04-13 12:46 - Dünya

Kocaeli'de belediyenin kurduğu modern seralardaki verim üreticiyi sevindirdi

2023-04-12 12:44 - Ekonomi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi, TFF Başkanı Büyükekşi'nin açıklamalarına tepki gösterdi

2023-04-10 23:53 - Spor

Rusya Merkez Bankası: İhracat ödemelerinde rublenin payı doları yakaladı

2023-04-11 13:45 - Ekonomi

İlgili Haberler

Nostalji tutkusu bitmeyen kasetçi aynı iş yerinde 47 yılı geride bıraktı

12:27 - Çevre-Hayat

Ceylan öğretmen Anadolu'yu gezip insanlara opera sanatını ve türkü kültürünü aşılıyor

12:22 - Çevre-Hayat

Havuzda boğulma tehlikesi geçiren çocuk, bekçinin müdahalesiyle hayata döndü

12:17 - Çevre-Hayat

Kuzey Makedonya'nın grinin yeşille dans ettiği doğa harikası: Matka Kanyonu

12:12 - Çevre-Hayat

Nemrut Krater Gölü doğası ve serin havasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

12:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail ablukası altındaki Gazze'de son 24 saatte 2’si çocuk 6 kişi daha açlıktan yaşamını yitir

12:53 - Dünya

İsrail'in uluslararası sularda alıkoyduğu Hanzala gemisindeki aktivistler, Aşdod Limanı'na

12:48 - Dünya

Gurbetçilerin anavatana yolculuğu sürüyor

12:38 - Gündem

Türkiye "tropikal geceler" ve "ısı stresi"nin etkisi altında

12:33 - Gündem

Arızalı alarm sistemi nedeniyle önlenemeyen hırsızlıktan güvenlik şirketi sorumlu

12:28 - Gündem