?>

Depremde bacaklarını kaybeden para okçu Feyza Nur'un hedefi Türkiye şampiyonluğu

Hatay'da anne ve ablasıyla bacaklarını kaybettiği depremin ardından para okçulukta kendini geliştiren 12 yaşındaki Feyza Nur Yakar, ilk kez Antalya'da katılacağı Türkiye Şampiyonası'ndan zaferle ayrılmak istiyor.

Spor - 2 ay önce

Hatay

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlere Kırıkhan ilçesi Gazi Mahallesi'ndeki 4 katlı Yaymanlar Apartmanı'nda yakalanan Feyza Nur ve ailesi, yıkılan binanın enkazında kaldı.

????

Feyza Nur Yakar, afetin 72. saatinde enkazdan yaralı kurtarıldı, annesi Merve Yayman ve ablası Betül Zehra Yakar'ın ise cansız bedenlerine ulaşıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde tedavi gören Yakar'ın iki bacağı, ampute edildi.

Yakar, yaşadığı acılara rağmen hayata tutunup Ankara'daki özel bir kurumda okçuluk öğrenmeye başladı.

Sporda kendini geliştiren Yakar, Antalya'da yarın başlayacak ve 7 Ekim'de sona erecek Para Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda birinci olmayı hedefliyor.

"Avrupa’da ülkemi temsil etmek istiyorum"

İlk kez katılacağı şampiyonanın antrenmanlarını İskenderun'da sürdüren Feyza Nur Yakar, okçuluğu çok sevdiğini söyledi.

Turnuvaya azimle hazırlandığını dile getiren Feyza Nur, "Yarışmalar kazanıp, dereceler yaparak Avrupa'da ülkemi temsil etmek istiyorum. Milli sporcu Mete Gazoz'u örnek alıyor ve onun gibi olmak istiyorum. Okçulukta başarılı olmak şuan tek isteğim olabilir." dedi.

Feyza Nur, okçuluğun psikolojisine iyi geldiğini belirterek "İnsan sağlıklı kalmak, eğlenmek ve başarıyı hissetmek için spor yapmalı. Depremin kötü izlerini okçulukla atlattım. Buradaki arkadaşlarımı da okçuluğu da seviyorum." diye konuştu.

"Feyza'nın hedefi milli sporcu olmak"

Feyza Nur'un Ankara'da yanında yaşadığı dedesi Abidin Yayman, depremde aynı binanın enkazından 10. saatte kurtarıldığını anlattı.

Torununa gözü gibi baktığını vurgulayan Yayman, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı'mız eşiyle, Feyza'yı hastanede ziyaret etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Devletimiz bizle gerçekten fevkalade ilgilendi. İlerleyen süreçte de Feyza'yı okçuluğa yönlendirdik. Haftanın 3 günü fizyoterapiste ve psikoloğa gidiyor. Protezleri de yapıldı. Sağ olsunlar Türk halkı bizi kucakladı. Feyza'nın hedefi milli sporcu olmak. Ondan sonra da başarılarının geleceğine inanıyorum."

İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde görevli okçuluk antrenörü Meltem Sayıcı ise Feyza'nın başarılı olacağına inandığını belirterek "Feyza Nur'un atışları çok iyi. Bu şekilde devam ederse inşallah milli şampiyonumuz olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, hükümeti devirme girişimini önlediklerini duyurdu

2025-10-05 13:02 - Dünya

Fitch: ABD'de hükümetin kapanması, politika yapma zorluklarını ortaya koyuyor

2025-10-01 21:07 - Dünya

MotoGP Endonezya Grand Prix'sini Fermin Aldeguer kazandı

2025-10-05 12:18 - Spor

Doğaseverler yürüyüş etkinlikleriyle Muş'un güzelliklerini keşfediyor

2025-10-05 11:48 - Çevre-Hayat

Dışişleri Bakanlığı, Türk Devletleri İşbirliği Günü'nü kutladı

2025-10-03 10:03 - Gündem

PTT ve HGS adını kullanarak dolandırıcılık yapan 12 şüpheli yakalandı

2025-10-04 10:08 - Asayiş

Büyükşehirlerde Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlıkları yaygınlaştırılacak

2025-09-30 13:12 - Gündem

Fuarlar, ev ve mutfak eşyası alanındaki 26 milyar dolarlık ihracatta büyük rol oynadı

2025-10-03 11:37 - Ekonomi

Yozgat'ta yapımı tamamlanan TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edildi

2025-09-28 18:22 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 18 şirkete kayyum atandı

2025-09-30 20:42 - Gündem

İlgili Haberler

NBA'de 76ers, Maxey'nin 54 sayısıyla Bucks'ı devirdi

09:48 - Spor

Eyüpspor, Süper Lig'de yarın Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak

09:47 - Spor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde sezon başlıyor

09:28 - Spor

Galatasaray, Süper Lig'de yarın Gençlerbirliği'ni konuk edecek

09:23 - Spor

Anadolu Efes, sahasında İspanya ekibi Barcelona'yı 74-73 mağlup etti

23:48 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için Güney Afrika'ya gitti

10:02 - Siyaset

Brandenburg Kapısı’nın gizemi: Tarihsel hafıza ve küresel vicdanın mekânı -Hülya Ayhan yazdı-

09:54 - En Son Yazılar

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

09:52 - Siyaset

Eyüpspor, Süper Lig'de yarın Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak

09:47 - Spor

Bangladeş'te 5,5 büyüklüğünde deprem

09:27 - Dünya