?>

Deprem hep onu kovaladı, eşi ve kızını kaybetti...

1992 yılındaki Erzincan depreminde ağır hasar gören evden sağ kurtulan Yılmaz ailesi, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara depremine ise Yalova'da yakalandı. Depremde eşini ve kızını kaybeden ve kendisi de enkazdan 5 saat sonra çıkartılan Necmi Yılmaz, aradan kaç yıl g

Genel - 9 yıl önce

17 Ağustos Marmara depremi yürekleri dağlamaya devam ediyor. Bu dramlardan birisi de Yalova'nın Dere Mahallesi'ndeki Gök apartmanında yaşandı. 1992 Erzincan depreminden sonra ailesi ile birlikte Yalova'ya taşınan Necmi Yılmaz, bu apartmanın 3. katında aldıkları daireye yerleşti. Ancak deprem peşlerini Yalova'da da bırakmadı. 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen depreme yakalanan Yılmaz ailesi, 6 katlı binanın çökmesi üzerine enkaz altında kaldı. Çöken binadan 5 saat sonra sadece baba Necmi Yılmaz sağ olarak çıkartılırken, eşi Nesrin ve kızı Esra Yılmaz ise hayatını kaybetti.

Aradan geçen 17 yıla rağmen acılarının hiç azalmadığını dile getiren Necmi Yılmaz, o anları anlattı. Depremin her yıldönümünde aynı hüznün ve korkunun bir kez daha üstlerine çöktüğünü dile getiren Yılmaz, "1992 yılında Erzincan depremine Kemah ilçesinde yakalandık. Evimiz hasar gördüğü için Yalova'ya yerleştik. Burada depreme dayanıklı bir ev aradık. Ardından Kazımkarabekir Caddesi üzerinde Gök Apartmanından bir daire satın alarak ailemle buraya yerleştik. 17 Ağustos 1999 gecesi, saat 03:00 sularında, eşim bir odada, kızım bir odada, ben de yatak odasındaydım. Bir ses gelmeye başladı. Yer yerinden oynadı. Bina yıkılmaya başladı. Ben kendimi 30-40 santimlik bir boşluğa attım, ama bina çökünce kirişlerden birisi benim ayaklarıma oturdu. Bizim evimiz 3. kattaydı. 3 kat üstümüze çökmüştü. Eşime ve kızıma defalarca seslendim, ama hiç bir ses gelmeyince umutsuzluğa düştüm. Ben de kurtulamayacağımı ve burada öleceğimi düşünüyordum. Beni 5 saat sonra enkazdan çıkardılar, ancak eşimi ve kızımı kaybettim. Aradan 17 yıl geçti, ancak acılar hiç azalmadı. Depremin yıldönümü geldiğinde o günleri yeniden yaşayıp hüzünleniyoruz. O gün geldiğinde en sevdiğiniz, en değer verdiğiniz kişileri kaybetmenin acısı yeniden yüreğinize çöküyor. Allah bir daha bizlere böyle bir acı göstermesin" dedi.

Haber : Saim Çotuk Kamera : Saim Çotuk YALOVA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İDSB Gençlik Kurulu'ndan İhlas Vakfı'na ziyaret

2016-08-11 13:37 - Gündem

'Ya anlaşmaları eş zamanlı olarak uygularız ya da bir kenara bırakırız'

2016-08-15 13:21 - Genel

Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Gönül hakkındaki iddiaları yalanladı

2016-08-10 17:17 - Gündem

TIR'ın altında feci şekilde can verdi

2016-08-14 04:07 - Genel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AYD yönetimini kabul etti

2016-08-10 19:23 - Medya

Erdoğan ve Putin’in yemeğinde dikkat çeken ayrıntı

2016-08-09 19:57 - Dünya

'Ülkeniz çok güzel kendimi cennette gibi hissediyorum'

2016-08-13 19:22 - Çevre-Hayat

Batuhan Gözgeç ikinci tura yükseldi

2016-08-11 23:52 - Spor

Rusların rubleye güveni artıyor

2016-08-12 17:57 - Ekonomi

'Yabancı teknik direktöre gerek yok'

2016-08-14 15:27 - Spor

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

ABD medyası: Trump, 18 Kasım'da Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ni ağırlayacak

20:47 - Dünya

Bodrum'da sağanak etkili oldu

20:42 - Gündem

Epstein mağdurlarından Giuffre anılarında başka isimlerle ilgili iddialara da yer verdi

20:37 - Dünya

Emniyet Genel Müdürlüğü personeline 100 bin lira promosyon ödenecek

20:22 - Ekonomi

Mehmetçik Kosova'da eğitim alanındaki desteklerine devam ediyor

20:18 - Dünya