?>

'Yabancı teknik direktöre gerek yok'

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen,

Spor - 9 yıl önce

BODRUM - SİBEL AKBAY

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, sarı-lacivertli kulübün gündemindeki konuları AA muhabirine değerlendirdi. Pereira'yla yollarını ayırmak üzere olan sarı-lacivertlilerin yerli teknik direktöre yönelmesini tavsiye eden Şen, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki antrenörlerin bugün bilmediği, yabancı antrenörlerin bildiği hiçbir şey kalmadı. İşini seven, kendini futbola veren Türk antrenörler bu işi rahatça yapabilir. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü bizim eski futbolculardan da olabilir. Mesela Yılmaz Vural. Yılmaz'ı Fenerbahçe denese ne kaybeder? Ya da Müjdat Yetkiner... Kendisi bugüne kadar rekor sayıda Fenerbahçe forması giydi. Deneyimli bir isim. Ümit Özat da yapabilir bu işi. Yabancı antrenöre gitmeye gerek yok."

"Aykut'un döneceğini düşünmüyorum"

Ali Şen, Fenerbahçe'yi 2010-2011 sezonunda şampiyonluğa taşıyan Aykut Kocaman'ın sarı-lacivertlilere döneceğine inanmadığını dile getirdi.

Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında adı geçen Atiker Konyaspor'un deneyimli teknik direktörü Kocaman için Şen, "Aykut Kocaman, Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı ama Aykut'u iyi tanıyorum ve bu aşamada geri döneceğini düşünmüyorum." dedi.

Sarı-lacivertlilerin yabancı teknik direktöre yönelmesi durumunda bunun Jose Mourinho kariyerinde olması gerektiğini vurgulayan Şen, "İlle de yabancı antrenöre gideceksiniz, o zaman Fenerbahçe'nin büyüklüğüyle orantılı bir antrenöre gideceksiniz. Ya Mourinho tipinde yabancı bir antrenör getirmeliler ya da bu işi ikinci sınıf Avrupalı antrenörlerden daha iyi yapabilecek bir Türk antrenöre bırakmalılar. Bunu yönetime şiddetle tavsiye ediyorum."

"Yabancı transferler ikinci sınıf"

Fenerbahçe'nin bu sezon kadroda yer alan yabancı futbolcularını da değerlendiren Ali Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anki yabancı transferlerin ikinci sınıf olduğunu düşünüyorum. Hiçbiri denge bozacak adam değil. Şu anda Fenerbahçe'de oynayan en iyi yabancı oyuncu bence Simon Kjaer. Yeni bir oyuncu olmasına rağmen, kaptanlık bandını taktı. Bu kadar başarılı olmasını beklemiyordum ama oldu. Kişiliğini de çok iyi oturttu. Lider bir futbolcu. Robin van Persie'nin üzerinde ise bu sezon çok büyük sorumluluk var. Geçen seneki başarısızlığının sorumlusu olarak Pereira'yı göstermişti. Şimdi Pereira gitti. Van Persie Türkiye ligini de öğrendi. Sığınacağı bir kapı kalmadı. Önünde artık hiçbir engel kalmadı. Başkan onu çok destekledi ve büyük imkanlar verdi. Şimdi hem başkana hem tribünlere karşı sorumlu Van Persie. Bize, kendisine ödenen büyük paraların karşılığını ödesin. Hiç kaytarma yok. İyi futbolcu olduğunu biliyorum. Çalışsın ve bunu ortaya koysun Van Persie. Bu sezon, en az 30 gol atmalı Van Persie, yoksa başarısız olmuş sayılır."

Ali Şen, yeni sezonda Süper Lig'de 60 civarında puan toplayan takımın şampiyon olabileceğini de savundu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dar gelen ayakkabı nasıl genişletilir? İşte 10 pratik yöntem...

2016-08-11 16:22 - Sağlık

Phelps Rio 2016'da 4'üncü madalyasını aldı

2016-08-12 09:32 - Spor

Bir babanın inanılmaz hukuk mücadelesi

2016-08-13 15:37 - Gündem

Siirt'te de yasak geldi!

2016-08-11 17:37 - Genel

Sakarya'da 218 kişi FETÖ'den tutuklandı

2016-08-08 16:47 - Gündem

İran IKBY sınırını bombalıyor

2016-08-11 17:17 - Dünya

'Yabancı teknik direktöre gerek yok'

2016-08-14 15:27 - Spor

Bakan Eroğlu'dan 196 mevkidaşına mektup

2016-08-09 18:02 - Siyaset

Teröristler kaçırdıkları korucuyu öldürdü

2016-08-13 20:07 - Genel

9 defineci altın ararken suçüstü yakalandı

2016-08-08 11:22 - Genel

İlgili Haberler

Karşıyaka Erkek Basketbol Takımı, 8 maç sonra güldü

12:23 - Spor

Beşiktaş GAİN, yarın deplasmanda London Lions ile karşılaşacak

11:14 - Spor

Galatasaray MCT Technic, Şampiyonlar Ligi'nde yarın Igokea m:tel'e konuk olacak

11:04 - Spor

Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde yarın Zalgiris'e konuk olacak

10:59 - Spor

PSG'nin Kylian Mbappe'ye 61 milyon avro tazminat ödemesine karar verildi

16:58 - Spor

Günün Manşetleri

BM'ye göre, Rusya ile savaşan Ukrayna'daki sivillerin durumu daha da dayanılmaz hale geldi

21:42 - Dünya

Roma'da inşası yıllar alan metro hattında 2 durak daha hizmete açıldı

21:38 - Dünya

Fransa'da Lafarge davasında sanıklar hakkında 8 yıla kadar hapis cezası talebi

21:03 - Dünya

İsrail basınına göre, orduda toplu istifa ihtimali gündemde

20:47 - Dünya

Avusturya kamu yayın kuruluşu, Eurovision'daki olası protestoları göstereceğini açıkladı

20:38 - Dünya