?>

Denizkurdu-2019'da hava savunma atışları yapıldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Anadolu'yu çevreleyen üç denizde eş zamanlı düzenlenen Denizkurdu-2019 Tatbikatı kapsamında, atış yapılan su üstü hedefleri ve drone imha edildi.

Genel - 6 yıl önce

KOCAELİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca 131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopterle Anadolu'yu çevreleyen üç denizde eş zamanlı düzenlenen en büyük planlı tatbikatlardan Denizkurdu-2019 devam ediyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal tarafından bizzat yönetilen, Deniz Harp Merkezi Komutanlığınca idare edilen tatbikat, Deniz Kuvvetlerinin eğitim seviyesini artırmak maksadıyla tüm ana ast komutanlıkların katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığından önceki gün ayrılan savaş gemileri, Çanakkale Boğazı'ndan geçerek, atış ve diğer eğitimler için Saros Körfezi'ndeki sahaya birlik halinde intikal etti.

Gemiler daha sonra su üstü hedeflerine atış yapmak için Kuzey Ege'ye açıldı.

Tatbikat sahasında yerini alan TCG Salihreis Fırkateyni ve diğer gemiler, ASELSAN tarafından tatbikat ve atış eğitimlerinde su üstü hedefi olarak kullanılmak üzere geliştirilen Yüksek Süratli İnsansız Su Üstü Hedef Ailesi üyesi "Albatros" hedefine atış icra etti.

Koordinatları belirlenen hedef, 10 salvo top atışıyla imha edildi.

Eğitim başarıyla tamamlandı.

Hava savunma atışları yapıldı

Kuzey Ege'de gerçekleştirilen hava savunma atışlarında, tehdit oluşturan ve farklı açılardan savaş gemilerine yaklaşan, güdümlü mermi profili çizen drone'a atışlar gerçekleştirildi.

Savaş gemilerinin gelişmiş radar sistemleriyle yeri tespit edilen hava aracı, gerçekleştirilen ana batarya nokta savunma silahlarıyla yok edildi.

Tatbikat başarıyla sonuçlandı.

Denizkurdu-2019 Tatbikatı

Genelkurmay Başkanlığı yıllık tatbikat programı çerçevesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca planlanarak Deniz Harp Merkezi Komutanlığı tarafından sevk ve idare edilen Denizkurdu-2019, Karadeniz, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz olmak üzere aynı anda üç denizde icra ediliyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının son dönemdeki en büyük tatbikatlarından Denizkurdu'na, envanterindeki 131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopter ile 25 bin 900 personel katılıyor.

Tatbikat kapsamında, yerli ve milli silah sistemleriyle yüksek süratli su üstü ve hava "drone"larına atışlar, gemiden karaya çok namlulu roketatar atışları, vurucu insansız hava aracı atışları, silahlı insansız hava aracıyla atışlar, UMTAS ve L-UMTAS güdümlü mermi atışları başta olmak üzere birçok atış ve eğitim yapılıyor.

Tatbikatta, 17-21 Mayıs'ta Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de aynı anda kriz ve harp dönemi senaryolarını içeren serbest oyun safhası icra edilecek.

Tatbikat hitamında, 21-24 Mayıs'ta Hopa'dan İskenderun'a kadar Karadeniz, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz sahillerinin tamamını kapsayacak şekilde tatbikata iştirak edecek 85 gemi tarafından, 31 yurt içi, 2 yurt dışı liman ziyareti yapılacak. Ayrıca gemiler halkın ziyaretine açılacak ve şehit aileleri ile gaziler ağırlanacak.

Deniz canlıları ve yaşadıkları çevrenin korunması için her türlü tedbirin alındığı tatbikat, 25 Mayıs'ta sona erecek.

Muhabir: Kadir Yıldız

Haftanın Öne Çıkanları

Bebeklerde sık kusma hastalık belirtisi olabilir

2019-05-14 15:53 - Sağlık

Dünya'nın oluşum evreleri burada izleniyor

2019-05-14 16:42 - Genel

Suya 'yumruk atarak' şampiyonaya hazırlanıyorlar

2019-05-12 18:47 - Spor

İki kızından nakledilen karaciğerle hayata tutundu

2019-05-11 14:52 - Çevre-Hayat

TSK'dan üç denizde eş zamanlı tatbikat

2019-05-10 19:12 - Gündem

Geleceğe Dokunan Anneler, İstanbullu annelerle buluştu

2019-05-13 15:24 - Ekonomi

Denizkurdu-2019'da hava savunma atışları yapıldı

2019-05-15 18:41 - Genel

Kamerun'da askeri helikopter düştü

2019-05-14 06:12 - Dünya

Tüketicilerin çoğu internet reklamlarından rahatsız

2019-05-12 15:37 - Teknoloji

Borsa günü düşüşle tamamladı

2019-05-09 21:16 - Ekonomi

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Bakan Fidan: Sumud Filosu'nun eylemine devletler mümkün olduğu her ölçüde sahip çıkmak durumund

23:13 - Siyaset

Galatasaray, 10 kişi kaldığı derbide Beşiktaş'tan 1 puan aldı

22:28 - Spor

Sumud Filosu'ndaki aktivistler İsrail'in kendilerine uyguladığı şiddeti anlattı

22:13 - Dünya

Derbide Galatasaray ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

22:07 - Spor

Hamas ile İsrail heyetleri 6 Ekim'de Mısır'da esir takasını müzakere edecek

22:03 - Dünya