?>

Deniz Kuvvetlerinin sürüklenen mayınlara karşı yoğun mesaisi sürüyor

Karadeniz'de sürüklenen mayınların tespiti ve imhası amacıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca 6 bin 747 saat seyir ve 1496 saat uçuş yapıldı.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz'de sürüklenen mayınların tespiti ve imhası kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca alınan yoğun tedbirler başarıyla uygulandı.

Rusya-Ukrayna savaşıyla söz konusu tehdidin ortaya çıkmasının hemen ardından 18 Mart 2022'de yayımlanan NOTMAR ile denizciler uyarıldı.

Batı Karadeniz'de deniz karakol uçağı, helikopter, İHA ile havadan, mayın avlama gemisi ve karakol gemileriyle de denizden olmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer kurumlarla koordineli şekilde mayın gözetleme faaliyetlerine başlandı.

İstanbul Boğazı, elektro optik gözetleme sistemleri ile gözetlenirken mayın tespiti halinde imha etmek üzere Sualtı Savunma (SAS) timleri "yüksek hazırlık" durumuna geçirildi.

Karadeniz'de sürüklenen mayınların tespiti ve imhası amacıyla, deniz karakol uçakları, Tuzla sınıfı karakol gemileri ve mayın avlama gemileriyle mayın gözetleme faaliyetleri sürdürüldü. Faaliyetler kapsamında, bugüne kadar 6 bin 747 saat seyir ve 1496 saat uçuş yapıldı.

Gözetleme faaliyetlerinin, Romanya ve Bulgaristan Deniz Harekat Merkezleri ile koordine edildiği ve gerekli bilgi paylaşımının yapıldığı belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, faaliyetlerin başarılı şekilde devam ettiğini, Türkiye'nin, ihtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduğunu da kaydetti.

SAS timleri dört mayını imha etmişti

İstanbul Boğazı girişinde 26 Mart 2022'de, İğneada'da 28 Mart 2022'de, Kefken açıklarında 6 Nisan 2022'de tespit edilen 3 mayın SAS timleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Daha sonra 18 Ekim 2022'de Kıyıköy/Kırklareli açıklarında tespit edilen bir mayın ile daha SAS timleri tarafından imha edildi.

Öte yandan Bulgaristan Savunma Bakanlığından dün yapılan açıklamada, Karadeniz'de tespit edilen bir mayının imha edildiği belirtildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Amasya'da Badal Tüneli'nin açılışı yapıldı

2023-01-19 16:03 - Ekonomi

Büyükelçi Turan: Bangladeş ve Türkiye bağlarını optimum seviyeye çıkarmaya kararlı

2023-01-22 14:03 - Siyaset

Otomotiv satışlarında ithalin payı yerlinin üzerinde

2023-01-20 13:52 - Ekonomi

Nepal'de düşen uçağın ineceği havalimanında aletli iniş sisteminin çalışmadığı açıklandı

2023-01-19 17:34 - Dünya

Libya'dan İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına kınama

2023-01-23 11:28 - Dünya

Van'da dağcılar 2 bin 800 rakımlı Hayal Dağı'na tırmandı

2023-01-23 11:40 - Çevre-Hayat

Türkiye üç milli fırkateyni eş zamanlı üretecek

2023-01-23 11:40 - Ekonomi

Bursa'da yeniden mercek bulutu görüldü

2023-01-21 12:11 - Gündem

ABD Başkanı Biden "gizli belgelerle" ilgili pişman olmadığını söyledi

2023-01-20 03:28 - Dünya

Polonya'nın Leopard tanklarının Ukrayna'ya transferi için çalışmalara başladığı iddiası

2023-01-23 13:19 - Dünya

İlgili Haberler

Somali Kızılay, Türk Kızılay ile verdiği ilk yardım eğitimleriyle gençlere umut oluyor

14:13 - Gündem

Ankara'daki 26 katlı apartman yangını davası 14 Kasım'da başlıyor

13:57 - Gündem

Anıtkabir 30 Ağustos'ta 630 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

13:42 - Gündem

Türk Kızılaydan Afganistan'daki depremzedelere destek

13:37 - Gündem

Küresel Sumud Filosu Türkiye Delegasyonu Üyesi Kantoğlu: İsrail’den kokmuyoruz

13:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Kiraladıkları tarlalarda çadır kurup sebze yetiştiriyorlar

14:18 - Ekonomi

Somali Kızılay, Türk Kızılay ile verdiği ilk yardım eğitimleriyle gençlere umut oluyor

14:13 - Gündem

Türkiye'den 5 liman "en fazla konteyner elleçlenen 100 liman" listesinde

14:07 - Ekonomi

AB ülkelerinin savunma harcamaları 380 milyar avroyu aşacak

14:03 - Dünya

Ankara'daki 26 katlı apartman yangını davası 14 Kasım'da başlıyor

13:57 - Gündem