Deniz Aslanı-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın fiili bölümü yarın yapılacak

Sahil Güvenlik Komutanlığının sevk ve idaresinde düzenlenen Deniz Aslanı-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın fiili bölümü, Türk Arama Kurtarma Bölgesi içinde Ege Denizi'nin uluslararası sularında yarın gerçekleştirilecek.

Gündem - 2 yıl önce

İzmir
Konak Astsubay Orduevi'ndeki basın brifinginde tatbikatla ilgili bilgi veren Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, tatbikatın Türk Arama Kurtarma Teşkilatı içinde yer alan askeri ve sivil unsurların iştirakiyle, iki senaryo halinde yapılacağını söyledi.
Tatbikatın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Sahil Güvenlik Komutanlığı Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Hava Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile diğer kurum ve komutanlıklara ait acil durum/harekat merkezleri arasındaki koordinasyonu test etmeyi hedeflediğini belirten Tezel, Türk Arama Kurtarma unsurlarının imkan ve kabiliyetlerinin ortaya konacağını dile getirdi.

Tuğamiral Tezel, şunları kaydetti:

"Müşterek arama kurtarma faaliyetlerinde iş birliği ve koordinasyonu üst düzeye çıkarmak, Türkiye'nin arama kurtarma imkan ve kabiliyetleri ile Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisindeki uygulamaları uluslararası camiaya duyurmak, tatbikata katılan unsurların arama kurtarma usullerinin uygulanmasına yönelik eğitimlerini geliştirmek, arama kurtarma komuta kontrol sistemlerini denemek de hedeflenmektedir. Türk Arama Kurtarma Teşkilatı tüm unsurlarıyla, her ortamda, 7 gün 24 saat, Türk Arama Kurtarma Bölgesi'nde ve talep edildiğinde her yerde arama kurtarma harekatı icra etmeye muktedir ve hazırdır."
Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde Ege Denizi'nin uluslararası sularında gerçekleştirilecek tatbikatı 15 ülkeden 28'i yabancı toplam 39 gözlemci takip edecek.
İlk senaryoda Türk Arama Kurtarma Bölgesi'nde su alarak batmakta olan bir ticari gemiden tehlike sinyali alınması üzerine gemi mürettebatının kurtarılması icra edilecek.
İkinci senaryoda ise tehlike sinyali alınan ve yanmaya başlayan yolcu motorunun personelinin kurtarılması, yangının söndürülmesi gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ekvador’da 5,2 büyüklüğünde deprem

2024-05-21 07:13 - Dünya

Mete Gazoz koleksiyonuna 7 yılda 50 madalya ekledi

2024-05-16 11:42 - Spor

Ankara’da Yozgat Yerköy Beserek Köyü Kırım Tatar Hıdırellez Şenliği düzenlendi

2024-05-20 00:49 - Özel Haber

İtalya Kupası'nı Juventus kazandı

2024-05-16 00:53 - Spor

Deniz Aslanı-2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı'nın fiili bölümü yarın yapılacak

2024-05-21 17:33 - Gündem

TÜBİTAK BİGG Fonu'ndan girişimci adaylarına 900 bin lira yatırım desteği verilecek

2024-05-21 12:32 - Ekonomi

Bisiklet tutkunu Emine Aktürk, bisikletli turistleri evinde misafir ediyor

2024-05-21 14:08 - Çevre-Hayat

Rusya: Harkiv ve Zaporijya bölgesinde 3 yerleşim yerini kontrol altına aldık

2024-05-15 14:42 - Dünya

İstanbul'da "Büyük Eğitim Mitingi" nedeniyle yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

2024-05-17 23:03 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkla araya mesafe koymanın siyaset geleneğimizde yeri yoktur

2024-05-14 18:07 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Bosphorus Diplomasi Forumu'nda "Yapay Zeka ve Ekonomi Arasındaki Asimetrik İlerleyiş"

19:22 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı, Tavşan Adası'ndaki koruma modelini COP31'e taşıyacak

18:17 - Gündem

Ankara'da Terör Suçları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset