?>

'Demokrasiyle yaşama iradesini önemsiyoruz'

Başbakan Yardımcısı Türkeş, "15 Temmuz'daki kararlı irade çıplak el ile demiri durdurabildi, işte güç budur. Bunu anlamanız lazım. Demokrasi içinde demokrasiyi özümsemiş, demokrasiyle yaşama iradesini de fevkalade önemsiyoruz." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 9 yıl önce

GAZİANTEP Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlenen Siyaset Akademisi programında yaptığı konuşmada, siyaset akademisine katılma kararının çok önemli olduğunu belirtti.

Bu kararı veren herkesi kutladığını ifade eden Türkeş, "Siyaset, başta yaşadığınız çevre olmak üzere en üst hizmet edebilme imkanıdır. Siyaset bir meslek değildir. Herkesin kendisini, ailesini ve çevresini geçindirmek için bir işi olur. Ancak bunun haricinde kendi içimizden, toplumu daha iyi ve güzel daha farklı yaşatmak için siyaset yaparız. Ne yapıyorsanız yapın ancak siyasetin dışında kendinizin, ailenizin, çoluk ve çocuğunuzun rızkını temin eden bir işi yapın." diye konuştu.

Türkeş, yeni bir çağa girdiklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 Eski çağın şartlarıyla, eski çağın formülleriyle, eski çağlardaki usüllerle bu yeni çağda güçlü bir Türkiye'yi temin etmek mümkün değildir. Yeni bir çağa girdik, Türkiye'nin bu yeni çağda da başarılı, büyük güçlü bir ülke olması için sizlerin gayreti ve enerjisi lazım. Bunu çok iyi anlamanız ve tanımlamanız lazım."

"Demokrasiyle yaşama iradesini önemsiyoruz"

Türkiye'nin yeni yüzyılda var olması, bölgesinde bir kutup yıldızı gibi parlaması gerektiğini vurgulayan Türkeş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İçinde bulunduğumuz şartlara bakarken buna göre değerlendirmeler yapmamız lazım. Türkiye'nin güçlü tarafları var, zorlukları da var. Bu ülkede yüzde 50'nin üzerindeki nüfusu 30 yaşın altındadır. Türkiye'nin bir numaralı gücü sizlersiniz. Bunu bilmeniz lazım. Bu gücün idrakinde olun. Burada siyasi konuşma yapmak istemiyorum ama 15 Temmuz'daki kararlı irade çıplak el ile demiri durdurabildi, işte güç budur. Bunu anlamanız lazım. Kimse benim evimde silah vardı, çakıl vardı diye dışarı çıkmadı. Bunu da önemseyiniz. Demokrasi içinde demokrasiyi özümsemiş, demokrasiyle yaşama iradesini de fevkalade önemsiyoruz. Karşı tarafta uçak var, tanklar var diye, karşı tarafta silahlı bir kalkışma var diye hiçbir kimse şiddete yönelmedi. Sadece sokağa çıkarak hür iradeyle böyle bir yanlışa karşı olduğunu, bedeniyle ve mevcudiyetiyle gösterdi. Türkiye'nin en önemli ve birinci gücü budur. Türkiye zengin bir ülke. Varlık ve yer altı ve üstü kaynaklarıyla ve bunca süredir demokrasisi için verdiği kazanımlarıyla sanayisi, ticaretiyle büyük bir ülke. Mücadelemiz ve kavgamız, bu 783 bin kilometrekareyi bir bütün olarak muhafaza etmek ve yarınlara taşımaktır."

Muhabir: Özkan Beyer

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İzmir merkezli FETÖ/PDY soruşturması: 29 tutuklu

2016-10-11 12:32 - Gündem

'Parlamentoların verdiği karara saygı duymak zorundasınız'

2016-10-15 08:52 - Gündem

'Esad rejimi PYD'yi Suriye halkına karşı kullanmıştır'

2016-10-13 22:27 - Siyaset

Bebeği araca kilitleyen çift kordonda gezintiye çıktı

2016-10-10 17:47 - Asayiş

'Demokrasiyle yaşama iradesini önemsiyoruz'

2016-10-15 10:47 - Siyaset

'Bulgurun atası' siyez İtalya yolunda

2016-10-10 18:02 - Ekonomi

Kayseri'de 10 milyon yıllık zürafa izleri

2016-10-14 11:47 - Teknoloji

Bilecik’te trafik kazası, 1 yaralı

2016-10-14 13:47 - Asayiş

Terör örgütü PKK intihar saldırılarına sarıldı

2016-10-09 16:32 - Gündem

Fatih'te seyyar satıcıya müdahale eden zabıtalar hakkında soruşturma

2016-10-15 02:08 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi

15:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük ve güçlü Türkiye ülküsüne giden yolda hepimiz biriz, beraberiz

15:08 - Siyaset

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük ve güçlü Türkiye ülküsüne giden yolda hepimiz biriz, beraberiz

14:47 - Siyaset

TBMM'de 28. Dönem 4. Yasama Yılı başladı

14:38 - Siyaset

TBMM'de 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi

14:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

AB: Gazze'ye insani yardım ulaştırma konusunda beklemek bir seçenek değil

17:57 - Dünya

Süper Lig'den 11 takım, PFDK'ye sevk edildi

17:48 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı yılın 8 ayını rekorlarla kapattı

17:32 - Ekonomi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde deprem riski nedeniyle boşaltılan 4 katlı bina çöktü

16:57 - Gündem

Bursa'daki "pitbull"lu saldırı davasında sanıkların 21'er yıla kadar hapsi isten

16:53 - Gündem