?>

'Defter kalem almadan ders zilini bekleyin'

İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Tekçe, "Öğretmen listesi almadan okul malzemesi alışverişi yapılmasını önermiyoruz." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

İSTANBUL - Murat Eğilmez

İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe, öğretmen listeleri oluşmadan alışveriş yapılmasını önermediklerini belirterek, "Doğru alışveriş yapmak için beklemekte fayda var." dedi.

Tekçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırtasiye malzemelerinin kurdaki artıştan dolayı yüzde 20 zamlandığını söyledi. Kırtasiye satışlarının 19 Eylül’den itibaren artmasını düşündüklerini belirten Tekçe, "Ekonomik sıkışıklığı da göz önünde bulundurursak alışverişlerin 30 Ekim’e kadar süreceğini bekliyoruz. Dolayısıyla velilere, öğretmenlerden liste almadan alışverişe gitmemelerini öneriyoruz. Doğru alışveriş yapmak için beklemekte fayda var. Kafanıza göre alışveriş yapmayın." dedi.

Tekçe, kredi kartına 9 taksit imkanının da vatandaşı rahatlatmasını, piyasayı hareketlendirmesini umduklarını ifade etti.

İstanbul’da kırtasiye işi yapan 7 bin işletme bulunduğunu, bunlardan 2 bin 860’ının odalarına kayıtlı olduğunu belirten Tekçe, zincir marketlerin kırtasiye esnafını rekabet anlamında etkilediğine işaret etti.

Öte yandan zincir markete giden vatandaşın da bilinçsiz alışveriş yaptığını vurgulayan Tekçe, şöyle konuştu:

“Mesela öğretmen 10 renkli boya kalemi istiyorsa, vatandaş gidip 24 renk alıp boşuna masraf ediyor ve aldığını geri de veremiyor. Oysa biz kırtasiyeci olarak vatandaşın yanlış aldığı malzemeyi geri veriyoruz. Çünkü yıl boyunca biz vatandaşımızla iç içeyiz."

Esnafın da bu zincir marketlere gidip fiyat aldığını anlatan Tekçe, "Esnaf ona göre kendisini ayarlıyor. İddia ediyorum birçok kalemde aynı marka malı zincir marketlerden daha ucuza veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Markasız ürün almayın”

Özellikle markasız ürünlerden kaçınılması gerektiğine işaret eden Tekçe, "Kalitesiz Çin mallarına ucuz diye rağbet edilmemeli. Piyasada maalesef merdiven altı ürünler dolaşıyor. Vatandaş ucuz diye alıyor, ancak bir hafta sonra o ürün bozuluyor ve tekrar alışveriş yapmak zorunda kalıyor. Tasarruf edeyim derken daha çok masraf etmiş oluyor.” dedi.

Öğrenci başına, ilkokul 4. sınıfa kadar 150 lira, 4. sınıftan 8. sınıfa kadar 180- 200 lira, lise seviyesinde ise 200- 250 lira civarında harcama bedeli olduğunu belirlediklerini kaydeden Tekçe, bu rakamın sadece kırtasiye ile sınırlı olduğunu, içinde ayakkabı, önlük, okul forması gibi harcama kalemlerinin bulunmadığını vurguladı.

Alışverişte Türk malının tercih edilmesini önerdiklerini de ifade eden Tekçe, şunları söyledi:

"Buğday unundan üretilmiş, kanserojen madde taşımayan, gıda boyasıyla yapılmış ürünler tercih edilmeli. Ürünün iyi plastik malzemeden yapılmış olmasına dikkat edilmeli. Renkli değil, beyaz tonlu silgileri öneriyoruz.”

Tekçe, okulların açılmasıyla çok sayıda esnafın hareketlenen piyasayla yüzünün güleceğini belirterek, yeni eğitim öğretim sezonunda öğrencilere derslerinde, esnafa işlerinde başarı diledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

UEFA Avrupa Ligi heyecanı başlıyor

2016-09-14 15:09 - Spor

Mustafa Şevki Kavurmacı'nın ofisindeki zarfta 'FETÖ' izi

2016-09-09 20:52 - Gündem

Süper Lig'de görünüm

2016-09-12 03:02 - Gündem

Siyasilerin gündemi darbe teşebbüsü ve terör

2016-09-13 16:12 - Siyaset

AB Heyeti Meclis'in bombalanan yerlerini gezdi

2016-09-10 00:32 - Siyaset

Irak halkı 'Dicle Kalkanı'nın da başlamasını arzuluyor!

2016-09-09 15:22 - Gündem

'Halk onların yanında durmuyor'

2016-09-12 16:57 - Siyaset

Gelin arabasının önünü kesen otomobile motosiklet çarptı

2016-09-16 02:52 - Gündem

Kuru üzüm 3 liraya düştü

2016-09-15 01:32 - Ekonomi

Irak'ın kuzeyi ile Çukurca'da dört terörist etkisiz hale getirildi

2016-09-15 01:47 - Gündem

İlgili Haberler

DMM "Esra Albayrak, İranlı generallerin ölümüne sevindi" iddiasını yalanladı

19:57 - Gündem

İBB'ye yönelik "yolsuzluk" soruşturmasında tutuklu 2 iş insanı tahliye edildi

19:22 - Gündem

Mersin'de el freni çekilmediği için hareket eden otomobili taksici durdurdu

18:27 - Gündem

Devlet korumasından yararlanmış 608 genç kamu kurumlarına yerleştirildi

17:57 - Gündem

Kars'ta polen yoğunluğu oluştu

17:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Ortak Eylem Planı'nın 8. Toplantısı Ankara'da düzenlendi

22:58 - Siyaset

Suriye'de parlamento seçimleri için Yüksek Seçim Komisyonu kuruldu

22:47 - Dünya

İran, İsrail'in saldırılarına karşılık balistik füze saldırıları başlattı

21:37 - Dünya

TBMM Komisyonu, Düzce ve Sakarya'da zirai dondan etkilenen bahçeleri inceledi

20:57 - Siyaset

Azerbaycan'dan, "İran'a İsrail adına ajan yerleştirildi" iddialarına tepki

20:52 - Dünya