?>

DEAŞ mağduru 24 kişilik ailenin zorlu hayatı

Irak'ın Telafer şehrinden Adana'ya gelen 24 nüfuslu Türkmen aile, kalabalık olmaları nedeniyle bütçelerine uygun ev bulamayınca kiraladıkları eski bir iş yerinde zorluklarla yaşamaya çalışıyor.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

ADANA - ÖMER FANSA

Irak'ın Telafer şehrinden Adana'ya gelen 24 nüfuslu Türkmen aile, kalabalık olmaları nedeniyle bütçelerine uygun ev bulamayınca içinde soğuk hava deposu da bulunan eski dükkanda zorluklarla yaşam mücadelesi veriyor.

Telafer'den DEAŞ nedeniyle yaklaşık bir yıl önce ayrılmak zorunda kalan 24 kişilik Türkmen aile, geldikleri Adana'da kalabalık olmaları nedeniyle bütçelerine uygun ev bulamadı.

Eş ve çocuklarıyla çareyi eski bir dükkanı 900 liraya kiralamakta bulan 63 yaşındaki Abdulrahim ve 48 yaşındaki Haşim Havdi kardeşler, 80 metrekarelik iş yerinde kendilerince yaptıkları düzenlemelerle yaşamaya başladı.

Baca çıkışı olmadığından soba yakamadıkları, mutfak ve banyosu da olmayan iş yerinde soğukla mücadele eden aile, yardımseverlerin desteğiyle hayatını sürdürüyor.

Aile bireylerinden Abdulrahim Havdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEAŞ nedeniyle kaçtıkları Irak'tan bir yıl sürede Türkiye'ye ancak gelebildiklerini, bu süreçte mal varlıklarını kaybettiklerini söyledi.

Adana'ya 2 ay önce gelip akrabalarını bulduklarını ifade eden Havli, "Adana'ya geldik. Nüfus kalabalık, kimse ev vermiyor. Bulduklarımız da çok para istedi, o kadar paramız yok. Allah razı olsun buranın sahibi 'sormadı, kalın burada, sıkışın' dedi, kiraladı. Biz de bazı yerlerini onardık, oturmaya başladık."dedi.

Kiraladıkları dükkanda soğuk hava deposu olarak kullanılan iki odanın da olduğunu belirten Havli, "Soğuk hava deposu kısımların kapılarını açmadık, koku var. Dükkanın kalan kısımları bize yeter. Isınma yok. Soba yakamıyoruz. Böyle geçiniyoruz. Ben yaşlıyım, kardeşim hasta. İki çocuk yevmiyeyle eve para getiriyor. Türk kardeşlerimiz bir süre bize destek verirlerse kendimizi toparlarız. Sağ olsunlar zaten çok yardım ettiler." diye konuştu.

Türkmenlere gönüllülerden destek

Adana Türkmen Gönüllüleri üyesi Abdulbaki Sıray da sosyal medya üzerinde örgütlenip, zor durumdaki Türkmenleri bulup yardımlarda bulunduklarını belirtti.

Havdi ailesinin mağdur olduğunu, zorluk içinde yaşadıklarını ifade eden Sıray, "Burası iki odadan oluşuyor. Odanın birinde hiç elektrik yoktu. Isınma, barınma, halı, herhangi bir mutfak eşyaları yoktu. Biz buraya halı, gıda kıyafet yardımı yapmaya başladık. Burası dükkan olduğu için banyo mutfak gibi kısımlar yok. Ailenin ihtiyaçları konusunda gönüllülerin yardımları önem taşıyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zidane'dan El Clasico yorumu

2017-12-24 04:32 - Spor

Borsa güne yükselişle başladı

2017-12-21 13:02 - Ekonomi

"Dünyada en hızlı büyüyen operatörlerden biriyiz"

2017-12-24 14:28 - Ekonomi

Marmara Bölgesi'ne yağış geliyor

2017-12-22 13:32 - Gündem

Hamsi fındığı ikiye katladı

2017-12-20 17:02 - Gündem

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Cumhurbaşkanlığına bağlandı

2017-12-24 13:13 - Genel

Danimarka sığınmacı almamak için yasa çıkarttı

2017-12-20 20:26 - Dünya

Dursun Özbek'ten teknik direktör açıklaması

2017-12-20 22:16 - Spor

YKS'ye başvuru ücretleri belli oldu

2017-12-18 20:04 - Genel

Türkiye'nin en fazla kar yağışı alan ili kış turizmiyle adını duyuracak

2017-12-23 15:27 - Genel

İlgili Haberler

Elazığlı çiftçi meteor olduğunu düşündüğü yüzlerce taşı evinin bir odasında biriktirdi

16:52 - Çevre-Hayat

Bursalı devdah, yoğun efor isteyen sanatını ömrünün sonuna kadar yaşatmak istiyor

14:38 - Çevre-Hayat

Kırklareli'nde belediye işçileri mesai sonrası mehteran oluyor

13:07 - Çevre-Hayat

Vadiler arasındaki "Uçarsu Şelalesi" alternatif turizm rotası olmaya hazırlanıyor

12:52 - Çevre-Hayat

Adana'da taksi sürücüsü aracında dünyaya gelen bebekle buluştu

12:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Tunus’ta 5. Türk–Arap Üniversiteleri Kongresi başladı

21:43 - Dünya

Boran-7 Uluslararası Keskin Nişancı Yarışması'nda seçkin gözlemci günü yapıldı

21:32 - Gündem

Trump yönetimi federal çalışanları işten çıkarmaya başladı

21:17 - Dünya

İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak ölümüne ilişkin davada karar

21:07 - Gündem

Vincenzo Montella: Elimizden geleni yaparak istediğimiz sonucu almak istiyoruz

20:53 - Spor