?>

Davul ustalarının Cumhurbaşkanı heyecanı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki esnaf iftarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı davul eşliğinde söyledikleri manilerle karşılayan davulcular, kültürlerini en üst düzeyde tanıtmanın mutluluğuyla kente döndü.

Genel - 8 yıl önce

KIRŞEHİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnaf iftarında, davul eşliğinde söyledikleri manilerle önce Erdoğan'ı ardından da konukları karşılayan Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyesi davulcular, kültürlerini en üst düzeyde tanıtmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadı.

Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde "Bozkırın tezenesi" Neşet Ertaş'ın tavsiyesi ile Abdal kültüründen gelenlerden kurulan topluluk üyesi 10 davul ustası, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 20 Haziran'da düzenlenen esnaf iftarına katıldı. Önceden bestelenen 10 maniyi okuyarak, iftar için salona gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayan ustalar, Erdoğan ile kısa süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kırşehir ve kültürünü en üst düzeyde tanıtmanın mutluluğuyla kente dönen topluluk üyeleri, yaşadıkları mutluluğu AA muhabiriyle paylaştı.

Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, yaptığı açıklamada, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnaf iftarı için Kırşehir'den davul ekibi istendiğini söylediğinde çok mutlu olduklarını belirtti.

Hemen topluluk üyelerinden 10 davul ustası seçtiklerini ve okuyacakları manileri tespit ettiklerini anlatan Eraslan, şöyle konuştu:

"Ustalarla bir araya gelip, organizasyonu söyledim. 'Bizim için Sayın Cumhurbaşkanı'nı karşılamak şereftir' dediler. 10 davul ustamızı ayarlayarak, Kültür Merkezi Salonu'nda provalarımıza başladık. Süremiz de azdı. Manileri bizzat kendim hazırladım. Kırşehir'in kültürünü ve manevi ortamını o manilere aktarmak gerekiyordu. 10 davulcuya 10 mani hazırladık. Kırşehir'in, Ahi Evran'ın, Caca Bey'in, Aşık Paşa'nın isminin geçtiği maniler yazdık. Ustalarımız ezberledi. Sonra ritmini ayarladık. Yöresel kıyafetlerle çıkıp, Cumhurbaşkanımızı karşıladılar."

"Cumhurbaşkanımız çok mutlu oldu"

Topluluğun başında Ankara'ya giden İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnaf buluşmasında Kırşehir ve kültürünü en üst düzeyde tanıtma fırsatı bulduklarını kaydetti.

Temur, "Cumhurbaşkanımız yöresel kıyafetli ustaları ellerinde davullarıyla görünce çok mutlu oldu. Ustalarımız tek tek manilerini söylediler. Herkesi tek tek tebrik ederek, bizle aile fotoğrafı çektirdi. İftardan sonra da ustalarımıza teşekkür etti." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel olarak ilgilendi

Kırşehir'de "davulun efsanesi" olarak bilinen topluluk üyesi Adem Göçer de iftar programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı davul eşliğinde maniler söyleyerek, karşılama imkanı veren herkese teşekkür etti.

Erdoğan ile ilk karşılaştığında heyecanlandığını aktaran Göçer, "Cumhurbaşkanı ile tokalaşmak bambaşka bir şey oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı gelince biz de davul çalarak, manilere başladık. Bizim orucumuzu açmadığımızı düşünerek 'zemzeminizi aldınız mı?' dedi. Ben de 'sizi gördük efendim, bu bize yeter' diye karşılık verdim." diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Vodafone Freezone'dan gençleri sevindirecek kampanya

2017-06-22 13:30 - Ekonomi

'Soluğunuz yeterse Pensilvanya'ya kadar gidin, geri gelmeyin'

2017-06-21 21:57 - Siyaset

Hakurk ve Kandil'e hava harekatı

2017-06-21 14:52 - Dünya

Köprülü kavşakta akılalmaz kaza

2017-06-18 13:47 - Asayiş

Şehit ve gazi yakınlarının atama kurası çekildi

2017-06-15 20:52 - Gündem

Suriyelilerin sıla hasreti bayramda sona eriyor

2017-06-20 17:47 - Dünya

Davul ustalarının Cumhurbaşkanı heyecanı

2017-06-22 18:24 - Genel

Cesedi bulunan Rus komutanın kimliğini Türk ve Rus uzmanlar belirleyecek

2017-06-17 19:17 - Genel

Jandarmadan kenevir baskını

2017-06-15 19:17 - Asayiş

Trump'ın damadı Kushner Ortadoğu'ya gidiyor

2017-06-20 03:42 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

DSÖ, Gazze'deki çocukların iyileşmesinin çok daha uzun süreceğini bildirdi

22:42 - Dünya

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Umman'ın "Ulusal Gün" resepsiyonuna katıldı

22:37 - Ekonomi

İstanbul merkezli 27 ildeki FETÖ operasyonunda 35 zanlı tutuklandı

21:23 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığından Türk balıkçı teknesine ateş açılmasıyla ilgili açıklama

21:07 - Gündem

Ankara'da kamu denetiminde yeni yaklaşımların ele alındığı "3. Denetim Şurası" düzenl

21:03 - Gündem