?>

Darphane'nin görev kapsamı genişletildi

Darphane'nin görev tanımına ilişkin maddelerde yapılan değişiklikle kurumun madeni hatıra paralar, Cumhuriyet altın sikkeleri ile Cumhuriyet ziynet altınların satışını gerçekleştirmesinin önü açıldı.

Ekonomi - 3 yıl önce

İstanbul

Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararnamede yapılan değişiklikler kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün görev kapsamı genişletildi.

Buna göre, Darphane, daha önce sadece basımı ve dağıtımından sorumlu olduğu madeni hatıra paraları satabilecek. Öte yandan, basımını gerçekleştirdiği Cumhuriyet altın sikkeleri ile Cumhuriyet ziynet altınların da satışını yapabilecek.

Darphane ayrıca, kıymetli maden ve madeni para sahteciliğiyle ilgili laboratuvar ve analiz çalışmalar yapacak.

Eklenen maddeler neticesinde Darphane, "kamu kurum ve kuruluşlarınca usul ve esasları belirlemek suretiyle kullanılma mecburiyeti getirilen özel etiket ve işaretlerle takip edilmesi öngörülen ürünler için, bu kurum ve kuruluşların talebi üzerine izleme sistemlerinin kurulması ile ilgili işleri yapmak veya yaptırmak" ile "kıymetli madenlerden ötürü ürün üretmek, ürettirmek, satmak ve dağıtımını yapmak, Hazineye intikal eden ve Darphane ve Damga Matbaası Saymanlık Müdürlüğünün hesaplarında kayıtlı bulunan kıymetli maden, kıymetli taş ve kıymetli ürünler gibi menkul malların saflaştırılması, dönüştürülmesi ve satış yoluyla elden çıkarılması ile ilgili işlemleri yapmak veya yaptırmak" görevlerinden de sorumlu olacak.

Darphane'ye 150 milyon liralık döner sermaye tahsisi

Kararname değişikliği ile Darphane'nin döner sermayesine ilişkin maddelerde de düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda, Darphane'ye görevlerini yerine getirmesi amacıyla 150 milyon lira döner sermaye tahsis edilirken, gerektiğinde sermaye tutarının Cumhurbaşkanı tarafından 5 katına kadar artırılabileceği hükme bağlandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bozkırın ortasındaki 'sahil kenti' Halfeti'de tekne üretiliyor

2022-03-25 14:46 - Ekonomi

Galatasaray olağanüstü seçime gidecek

2022-03-27 08:21 - Spor

Irak Türkmen Cephesi: Kerkük'te terör örgütü PKK'nın varlığı giderek artıyor

2022-03-27 09:36 - Dünya

Eşi ve kızıyla Ukrayna'daki savaştan kaçan Atıcı: 8 gün boyunca sığınakta kaldık

2022-03-22 12:57 - Çevre-Hayat

Türk işverenlerin ikinci çeyrek istihdam beklentileri olumlu

2022-03-24 10:33 - Ekonomi

Katar, Gazze'de elektronik protez merkezi açtı

2022-03-27 18:58 - Dünya

Suları çekilen Marmara Gölü'ne Bozdağ'dan su taşınacak

2022-03-25 14:18 - Gündem

AB, doğal gazda tavan fiyat uygulamayı düşünüyor

2022-03-25 16:25 - Dünya

NATO'nun dev tatbikatı Rusya'nın komşusu Norveç'te sürüyor

2022-03-28 09:30 - Dünya

Hırvatistan evlerini Ukrayna’dan kaçanlara açanlara kira ödeyecek

2022-03-23 19:08 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye Perakendeciler Federasyonundan marketlerin pazar günü kapalı olması önerisi

13:32 - Ekonomi

Bakan Kacır: Sanayimiz ülkemizin kalkınma yolculuğuna hız vermeye devam ediyor

12:03 - Ekonomi

Fed'den 9 ay sonra ilk kez faiz indirimi bekleniyor

11:17 - Ekonomi

Ekonomide toplam arzın yüzde 81,1'ini sanayi üretimi oluşturdu

10:52 - Ekonomi

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,8 ile beklentilerin üzerinde büyüdü

10:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Yusuf Akçiçek'in Al Hilal'e transfer olduğunu açıkladı

21:53 - Spor

Kremlin: Putin, Trump ve Zelenskiy ile üçlü veya ikili bir zirve için anlaşma yapmadı

21:38 - Dünya

Fenerbahçe, milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu kadrosuna kattı

21:33 - Spor

Fenerbahçe, İspanyol futbolcu Marco Asensio'yu kadrosuna kattı

20:53 - Spor

İstanbul'da 30 yaşın üstündeki öğrenciler de indirimli ulaşımdan faydalanabilecek

20:27 - Gündem