'Darbe gecesi Kılıçdaroğlu havaalanına iniyor, kontrollü kaçış var '

Adalet Bakanı Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" sözlerine ilişkin, "Meclis'te CHP'nin genel başkan yardımcısı, grup başkanvekili vardı, beraberdik. Sayın Kılıçdaroğlu da havaalanına iniyor ama oradan da kontrollü bir kaçış var. " dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" sözlerine ilişkin, "Meclis'te CHP'nin genel başkan yardımcısı, grup başkanvekili vardı, beraberdik. Bombalar atıldığında oradaydık. O duyguları beraber yaşadık. Sokakta da vardı. Sayın Kılıçdaroğlu da havaalanına iniyor ama oradan da kontrollü bir kaçış var. Onu da görüyorsunuz orada. 'Darbe olursa tankın üstüne çıkarım' diyen Kılıçdaroğlu, tanklara görünmeden bir yere gitmeye uğraşıyor." dedi.
Bozdağ, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun darbe girişimine ilişkin "kontrollü darbe" sözlerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, darbe teşebbüsünü 80 milyon Türk halkının yaşadığını belirtti.

"Türk milletinin aklıyla alay etme"

Bozdağ, her anına şahit olunan bir darbeye, "kontrollü darbe" denilmesini "Türk milletinin aklıyla alay etme" şeklinde nitelendirerek, bunun şehitlere de saygısızlık anlamına geldiğini vurguladı.
Kılıçdaroğlu'nun "ByLock" iddialarının da sorulması üzerine Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun elindeki listeyi açıklamasını istedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:

"Biz diyoruz ki AK Parti olarak 'Bunu derhal açıkla, hodri meydan.' Ama o diyor ki 'Benim elimde var, onlar açıklasın.' Bizim elimizde yok öyle bir şey. Senin elinde varsa açıkla biz de öğrenelim. Savcılıklar orada götür ver, savcılıklar da bunun gereğini yapsın ama ne yapıyor, bunu siyaseten kirletmek için kullanıyor. FETÖ, AK Parti'yi yıkmak için uğraşıyor. AK Parti iktidarını düşürmek için darbeye teşebbüs etti. 180 vekil varsa, 130'dan fazla da CHP'de var. Topladığınızda salt çoğunluktan fazla yapıyor. İşte Tayyip Erdoğan'dan kurtuldunuz. Dayanışmaları iyi gözüküyor, hemen FETÖ'ye söyle istifa ettirsin o vekilleri. Ondan sonra birlikte CHP'nin çatısı altında veya başka bir oluşumla beraber birleşin sen de başbakan ol. Böylelikle hem Tayyip Erdoğan'dan hem AK Parti'den kurtulmuş olursunuz."
Kılıçdaroğlu'nun "darbe" ve "ByLock" konusunda söylediklerinin, kontrollü FETÖ yalanının CHP tarafından tekrarından ibaret olduğunu dile getiren Bozdağ, Kılıçdaorğlu'nun elindeki bilgi ve belgeleri kamuoyuna çıkarak açıklaması gerektiğini belirtti.

"HSYK çalışmalarını son noktaya getirmiş durumdadır"

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada tahliye kararı veren mahkeme heyeti ve duruşma savcısının geçici görevden uzaklaştırmasına ilişkin ise Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) görevini anayasa ve kanunlara göre yaptığını söyledi.
HSYK'nın verilen yetkileri kullanarak görevleri yerine getirdiğini ifade eden Bozdağ, mahkeme heyetinin ve duruşma savcısının soruşturma kapsamında görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.
"Şu anda yargıda FETÖ mensupları tamamen temizlendi diyebilir miyiz?" şeklindeki bir soru üzerine Bozdağ, FETÖ'yle irtibatlı ve iltisaklı olan hakim ve savcıların HSYK tarafından ihraç edildiğini hatırlattı.
Adalet Bakanı Bozdağ, "Şu anda HSYK çalışmalarını son noktaya getirmiş durumdadır. Muhtemeldir ki bu ayın sonuna kadar bu çalışmaları nihayete erdirecektir. Yargı içerisinde FETÖ'ye ait değerlendirmeler HSYK tarafından büyük bir oranda tamamlanmıştır diyebiliriz. Bizim bilmediğimiz bir kripto olabilir mi? Olabilir. Ama bilinip de yargıda kalan kimse olmadığını değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Kemal Karadağ

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trump’a Suriye’de adım atması için baskı yapılıyor

2017-04-06 04:02 - Dünya

Cumhuriyetçiler Suriye’de adım atması için Trump’a baskı yapıyor

2017-04-06 04:27 - Genel

'Hiç kimse Türkiye'nin kurduğu cumhuriyeti değiştiremez'

2017-04-10 21:37 - Siyaset

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu açıkla FETÖ'ye diyet borcun mu var

2017-04-06 23:12 - Genel

'Darbe gecesi Kılıçdaroğlu havaalanına iniyor, kontrollü kaçış var '

2017-04-11 00:27 - Gündem

'Tek adamın kim olduğunu bu millet çok iyi biliyor'

2017-04-08 20:27 - Gündem

Afganistan'da silahlı saldırı: 2 ölü

2017-04-10 14:07 - Dünya

İsveç'teki saldırıda hayatını kaybedenler anıldı

2017-04-09 00:45 - Genel

Trump Suud Kralı Selman’la görüştü

2017-04-09 01:17 - Dünya

Sağcı radikal Le Pen'e AB mahkemesinden red

2017-04-07 04:02 - Dünya

İlgili Haberler

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya