Dağ bisikletinin şampiyonu Kadir Kelleci'nin hedefi dünya sıralamasındaki yerini korumak

Bisikletin sporuna başladıktan sonra başarı merdivenlerini azimle çıkan eski bisiklet tamircisi Kadir Kelleci, dünya dağ bisikletçileri sıralamasında ilk 40'a girme başarısını elde eden Türk sporcu olmanın gururunu yaşıyor.

Spor - 6 yıl önce

Antalya
Bisiklet tamircisiyken kurduğu hayalini dağ bisikletinde dünyanın en iyi sporcuları arasına girerek gerçekleştiren Kadir Kelleci, sıralamadaki yerini korumak istiyor.
Kelleci, Gaziantep'te bisiklet tamircisi olarak çalıştığı çocukluk yıllarında bisiklet sporuna başladı. Başarı merdivenlerini azimle tırmanan 34 yaşındaki dağ bisikletçisi, bugün milli takım sporcusu olarak Türkiye'yi uluslararası parkurlarda başarıyla temsil ediyor.
Dünya bisiklet camiasının yakından tanıdığı bir isim haline gelen milli sporcu, bisiklet sporunun bir dalı olan dağ bisikletinde uluslararası yarışmalardaki başarılarıyla Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) dağ bisikletçiler sıralamasında 36. sıraya yükselmenin gururunu yaşıyor.

"Hayal ettiğim sıralamaya ulaştığım için çok mutluyum"

Çalışmalarını Antalya'da sürdüren Kelleci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin sevincini yaşadığını söyledi.
Dağ bisikleti dünya sıralamasında ilk 40 arasına girmenin kolay olmadığına dikkati çeken Kelleci, 5 yıl üst üste Türkiye şampiyonluğu yaşadığını, bu yıl katıldığı tüm uluslararası yarışmalarda elde ettiği puanlarla dünya sıralamasında 36. sıraya yükseldiğini dile getirdi.
Kelleci, bu dalda ilk 40'a giren ilk Türk sporcu olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:
"Bu benim için gurur verici bir gelişme. Bundan sonraki hedefim, sıralamadaki yerimi koruyup, dünyanın en iyi sporcuları arasında kendimi ve bayrağımı göstermek. Bu zor olacak ama imkansız değil. Daha önce ilk 100'leri imkansız olarak görürken, şimdi ilk 40'dayım. Hayal ettiğim sıralamaya ulaştığım için çok mutluyum. Bisiklette imkansızı başarmak istiyorum. Bu işin mutfağından geliyorum. Bisiklet tamirciliğinden başlayan kariyerimle imkansızlıkları başardım. Her gün bisiklet kullanıyorum. Yılda yaklaşık 25 bin kilometre pedal çeviriyorum. Bisiklet sporundan keyif alıyor, gelecek nesillere örnek olmak istiyorum."
Hayatta hiçbir şeye imkansız olarak bakılmaması gerektiğini vurgulayan Kelleci, çalışınca imkansız gibi görünenlerin ulaşılır hale gelebildiğini, 10 yıl önce televizyonda izlediğini bugün canlı yaşadığını kaydetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ünver Sel’den “Türkiye’deki Kırım Tatarlarına yönelik Ukrayna’nın espiyonaj faaliyetleri”ne dair açıklama

2020-11-27 00:15 - Özel Haber

CSO'nun yeni binasının açılışına sayılı günler kaldı

2020-11-29 15:51 - Genel

Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenörü Emrah Elban: Ellerim ayak oldu!

2020-11-29 10:14 - En Son Yazılar

Dağ bisikletinin şampiyonu Kadir Kelleci'nin hedefi dünya sıralamasındaki yerini korumak

2020-12-01 15:51 - Spor

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Pandemiye karşı somut adımlar atılması gerekiyor

2020-12-01 15:36 - Politika

Meteorolojiden sağanak, kar ve sis uyarısı

2020-12-01 12:54 - Genel

Hepsiburada kargo teslimat dolapları 7 gün 24 saat hizmette

2020-12-01 15:08 - Genel

Barcelona'da Joan Laporta başkanlık adaylığını açıkladı

2020-12-01 00:06 - Spor

Japonya yüksek hız kapasiteli iletişim uyduları fırlattı

2020-11-30 12:31 - Dünya

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş İskeçe Müftüsü Mete'ye ırkçı tehdit mesajı yazılmasını kınadı

2020-11-29 10:21 - Gündem

İlgili Haberler

Talisca, Sturm Graz karşısında attığı golle tarihe geçti

17:07 - Spor

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, Merve Tanyel'i kadrosuna kattı

16:47 - Spor

Milli artistik cimnastikçiler, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek

13:58 - Spor

TVF Başkanı Mehmet Üstündağ: İnşallah bu yıl Milletler Ligi şampiyonluğuna Avrupa şampiyonluğunu da

13:23 - Spor

Beşiktaş, Hradec Kralove maçının hazırlıklarını tamamladı

12:23 - Spor

Günün Manşetleri

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Trump: "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip"

17:52 - Dünya

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan 3 kişi kayboldu

17:43 - Gündem

Lübnan ordusu: İsrail'in saldırıları konuşlanmamızı ve güney sakinlerinin geri dönüşünü engelli

17:38 - Dünya

NATO ülkeleri, Rusya'nın Polonya ve Romanya hava sahası ihlallerini kınadı

17:33 - Dünya