'Cumhuriyetimiz, atalarımızın bıraktığı en değerli mirastır'

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığ�� mesajında, 'Cumhuriyetimiz, atalarımızın bize bıraktığı en değerli mirastır.' ifadelerini kullandı.

Gündem - 7 yıl önce

Ankara
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugün de bağımsızlığını, özgürlüğünü ve toprak bütünlüğünü korumak için gereken her türlü önlemi almaya devam edecektir. Tarihte büyük mücadeleler ve kahramanlıklar sonucunda kazanılan Cumhuriyetimiz, atalarımızın bize bıraktığı en değerli mirastır." ifadelerini kullandı.
Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin ilanından sonra verilen büyük mücadelenin sonucunda geçen 96 yıllık zamanda demokratikleşme, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler gösterme noktasında önemli mesafe katedildiğini belirtti.
96 yıl önce egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiğini, milletin gücünün üzerinde hiçbir güç tanınmadığı en güzel şekilde ifade edildiğini vurgulayan Arslan, "Yakın zamanda Suriye sınırımızda yaşananlar, topraklarımızda birlik ve beraberlik içinde bağımsız olarak yaşamanın önemini bir kere daha göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.
Mahmut Arslan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler'in (BM) 51'inci maddesi gereğince kendi güvenliğini ve sınırını korumak amacıyla gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'nın, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı sınır dışı harekatlarından biri olduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Bu harekata, Hak-İş Konfederasyonu olarak tam destek verdik. Türkiye Cumhuriyeti, sınır güvenliğini sağlamak, terörist unsurları sınır ötesine göndermek, iç savaş nedeniyle ülkemize gelen 3,5 milyon Suriyeli göçmenin kendi ülkesine güvenli bir şekilde geri dönmelerini sağlamak için bu harekatı gerçekleştirmiştir. Hiçbir devlet kendi güvenliğini başkalarının eline bırakamaz çünkü güvenliğimiz her şeyin üstündedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu bu operasyonu gerçekleştirmiş, harekat, başarıyla sonuçlanmış ve Türkiye sınırı güven altına alınmıştır.
Kuşkusuz bu operasyon Türkiye'nin kararlılığı, dost ve müttefik ülkelerin iş birliğiyle ve bütün yönleriyle başarıyla tamamlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugün de bağımsızlığını, özgürlüğünü ve toprak bütünlüğünü korumak için gereken her türlü önlemi almaya devam edecektir. Tarihte büyük mücadeleler ve kahramanlıklar sonucunda kazanılan Cumhuriyetimiz, atalarımızın bize bıraktığı en değerli mirastır. Türk milleti, cumhuriyet, demokrasi, milli birlik ve beraberlik değerlerinden aldığı güçle geleceğe daha umutlu bakmaktadır."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Kurum: Kaçak yapılaşmalara asla göz açtırmayacağız

2019-10-26 16:33 - Siyaset

'Cumhuriyetimiz, atalarımızın bıraktığı en değerli mirastır'

2019-10-27 14:07 - Gündem

OGM'nin personel alımında sözlü ve uygulamalı sınavlar başlıyor

2019-10-21 17:47 - Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'dan gönderilen kaçak göçmen sayısı 85 bine ulaştı

2019-10-22 17:28 - Genel

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a şafak operasyonu

2019-10-25 11:07 - Gündem

Cumhuriyetçi senatörler Trump'a azil soruşturmasını kınadı

2019-10-25 11:17 - Dünya

Denizlispor Gençlerbirliği maçına odaklandı

2019-10-24 15:07 - Spor

Türkiye'den Irak'a seyahat uyarısı

2019-10-26 03:02 - Gündem

6 muvazzaf asker hakkında FETÖ'den gözaltı kararı

2019-10-25 13:47 - Gündem

Ağrılı öğrencilerden ay yıldızlı koreografi

2019-10-24 15:17 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya