?>

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca '1915 Olayları Uluslararası Konferansı' düzenlenecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 1915 olaylarının tarihsel arka planı, hukuki boyutu ve günümüze yansımalarını ele almak amacıyla 20 Nisan Salı günü "1915 Olayları Uluslararası Konferansı" düzenlenecek.

Gündem - 4 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Osmanlı İmparatorluğu'nun tüm milletlerinin büyük acılar çektiği I. Dünya Savaşı döneminde yaşananların bilimsel bir yaklaşımla, uluslararası hukuk ve tarih zemininde, adil bir şekilde tartışılması gerektiği anlayışıyla düzenlenen konferansta, konunun tarihi, hukuki ve güncel boyutları 3 ayrı oturumda ele alınacak.

Açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ile Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin'in yapacağı konferans, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sosyal medya hesaplarından canlı yayımlanacak.

Konferansa, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Rusya, Almanya, Fransa, İrlanda gibi ülkelerden akademisyenler, araştırmacılar, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katkı sunacak. Ayrıca konferansı çevrim içi olarak birçok üst düzey davetli takip edecek.

Oturum başkanlığını TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay'ın yapacağı "Tarihsel Süreçte 1915 Olayları ve Ermeni Meselesi" başlıklı ilk panelde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Antalya Bilim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Uyar, Avrasya İncelemeleri Merkezi Araştırmacısı Dr. Maxim Gauin ve Azerbaycan Diller Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oleg Kuznetsov konuşacak.

"Uluslararası Hukuk Açısından 1915 Olayları" başlıklı ikinci panelin moderatörlüğünü ise Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Gül Akyılmaz üstlenecek. ABD'de yaşayan Ermenilerin açtığı davalarda Türk tarafının avukatlığını üstlenen Hukukçu David Saltzman, Türkiye'nin Avrupa Konseyi nezdindeki Strazburg Daimi Temsilciliği'nde Uzman Hukukçu statüsüyle çalışmış Avukat Dr. Deniz Akçay ile Avrasya İncelemeleri Merkezi Analisti Hazel Çağan Elbir bu panelin konuşmacıları arasında yer alacak.

Konferansın üçüncü paneli ise "1915 Olaylarının Günümüze Yansımaları ve Gelecek Perspektifi" başlığıyla düzenlenecek. Avrasya İncelemeleri Merkezi Başkanı emekli büyükelçi Alev Kılıç'ın yöneteceği panelde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Turan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, eski Türk-Amerikan Dernekler Kurulu Başkanı Ergün Kırlıkovalı, Almanya merkezli Güney Doğu Avrupa ve Kafkaslar Araştırma Merkezi (SOEK) Direktörü Dr. Christian Johannes Henrich ile bağımsız araştırmacı Dr. Pat Walsh değerlendirmelerde bulunacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Belediyeler engelliler için sporun neresinde!..

2021-04-18 08:01 - En Son Yazılar

Bakan Varank, Libyalı mevkidaşlarıyla görüştü:

2021-04-12 16:41 - Ekonomi

'Kick boksun kardelenleri' gözünü dünya şampiyonluğuna çevirdi

2021-04-15 15:06 - Spor

Lider Beşiktaş deplasmanda kazandı

2021-04-12 02:18 - Gündem

İçişleri Bakanlığı 'Kısmi Kapanma' dönemine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı

2021-04-15 13:32 - Gündem

Turizmciler, Rusya'nın uçuş kısıtlaması kararının 'tatilcileri' de üzeceğini düşünüyor

2021-04-14 15:26 - Ekonomi

İran, Viyana toplantısı öncesi yüzde 60 saflıkta uranyum zenginleştirme çalışmalarına başladığını duyurdu

2021-04-13 21:27 - Dünya

İran, Natanz Nükleer Tesisi'ndeki kazanın 'terör eylemi' olduğunu açıkladı

2021-04-11 21:51 - Dünya

ABD'de 8 kişinin ölüme neden olan saldırgan 19 yaşında eski FedEx çalışanı çıktı

2021-04-17 05:46 - Dünya

Türkiye'de tarihe ayna tutan 21 bin 23 'sit alanı' bulunuyor

2021-04-18 16:26 - Ekonomi

İlgili Haberler

Altman ve Musk teknolojiyi insan vücuduna yerleştirmek için yarışıyor

12:27 - Gündem

Erzincan'daki Hor Hor Kaplıcası zengin mineralli suyuyla misafirlerini ağırlıyor

12:22 - Gündem

Ormanlarda maden aranmasına ilişkin hükümler düzenlendi

11:03 - Gündem

Malatya'da 288 kırsal konut bugün hak sahiplerine teslim edilecek

00:38 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından "asrın inşa seferberliği" paylaşımı

00:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Tokat'tan Norveç, Hollanda, Rusya ve Japonya'ya balık ihracatı

12:38 - Ekonomi

Altın madencileri orman kanunu uygulama yönetmeliğindeki değişikliği memnuniyetle karşıladı

12:33 - Ekonomi

Altman ve Musk teknolojiyi insan vücuduna yerleştirmek için yarışıyor

12:27 - Gündem

Erzincan'daki Hor Hor Kaplıcası zengin mineralli suyuyla misafirlerini ağırlıyor

12:22 - Gündem

Teknolojik altyapıyla güçlendirilen gümrük kapılarında kamu zararına geçit verilmedi

12:18 - Ekonomi