Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye, gereğini yaparsa Yunanın güvendiği adalara kar yağacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye, uluslararası anlaşmalara dayanarak gereğini yaparsa Yunanın güvendiği adalara kar yağacak." dedi.

Siyaset - 3 yıl önce

Sivas
Fuat Oktay, Sivas ziyareti kapsamında AK Parti Sivas Teşkilatı ile bir araya geldi. Bir kafe-restoranda gerçekleşen buluşmaya AK Parti Sivas İl Yönetimi, Kadın Kolları Yönetimi, Merkez İlçe Yönetimi, İlçe Ana Kademe Kadın Kolları, Gençlik Kolları başkanları, AK Parti İlçe Belediye başkanları katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Sivas'a en kalbi selamlarını ve sevgilerini ilettiğini belirten Oktay, Erdoğan'ın liderliğinde bu yola çıkarken, Türk milletinin derdiyle dertlenmeyi, sorunlarına, sıkıntılarına, beklentilerine çözüm bulmayı gaye edindiklerini söyledi.
Oktay, 20 yılın her bir saatini, her bir dakikasını, her bir anını millete hizmet aşkıyla geçirdiklerinin altını çizerek, "İl il, şehir şehir bir taraftan eksikleri gideriyor, diğer taraftan da önümüzdeki çeyrek asra, damga vuracak projeleri devreye alıyoruz. Aşık Veysel'in ifadeleriyle, uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece." diye konuştu.
Sivas'ta yapılan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi alıp istişarelerde bulunduklarını aktaran Oktay, Sivas için çalışmanın tarihin emanetine ve kadim değerlere sahip çıkmak demek olduğunu ve buna inandıklarını ifade etti.
Oktay, hem merkezi yönetim hem de belediyelerde Sivas'a en yakışan kamu hizmetini sunmanın mücadelesini verdiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:
"Ulaştırmadan sanayiye, tarımdan sağlığa her alanda nice yatırımlar devam ediyor. Bunu en iyi AK davayı Sivas’ta omuzlayan siz değerli kardeşlerim bilir. Sivas'ta, Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti Grup Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz yine milletvekillerimiz Habib Soluk ve Semiha Ekinci ile Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin gibi millete hizmette marka olmuş isimler, hiç durmadan çalışıyor. Geçtiğimiz 20 yılda Sivas'a 1,7 milyar lira eğitim, 1,4 milyar lira sağlık, 39 milyar lira ulaştırma ve altyapı yatırımı, 2,55 milyar lira tarım desteği, 4,9 milyar lira enerji yatırımı ve 2,2 milyar lira toplu konut ve sosyal donatı yatırımı gibi her alanda projelerle toplam 61,5 milyar lira yatırım yaptık. Hep söylediğimiz gibi aşgınan çalışan yorulur mu? Sevdası millet olan yorgunluk nedir bilir mi? Vatan için çarpan yürekler, bahane kabul eder mi? Hizmet ateşiyle yananlara durmak, duraksamak yakışır mı? Yakışmaz. Biz de Cumhurbaşkanımız liderliğinde bir an durmadan 81 ilimiz için milletimiz için çalışıyoruz. AK Parti'nin birer neferi olarak gururla anlatacağınız başarı hikayelerimiz var. Milletimizin onurunun çiğnenmesine asla müsamaha göstermedik. Hiçbir zaman milletimizin yüzünü yere eğdirmedik. Ulusal ve uluslararası her zeminde ülkemizin başını dik tuttuk. İç politikada ve dış politikada ezberleri bozduk, milli adımlar attık. İşte daha bugün Sayın Cumhurbaşkanımızı Şanghay 5’lisi Zirvesi’ne uğurladık, oradan BM Genel Kurulu için New York’a geçecekler. Yoğun bir diplomasi turu. Hem doğu hem batı ile 360 derece lider diplomasisi yürütebilen, sorunları göz hizasında çözebilen başka bir lider var mı? Başka neler yaptık; vesayeti yok ettik, demokrasimizi güçlendirdik."
e-Devlet hizmetleri başta olmak üzere, kamusal hizmetlerin kalitesini sürekli artırdıklarını ve en kaliteli kamu hizmetini millete en hızlı şekilde sunmakla kalmayıp vatandaşların, tüm illerin bu hizmetlerden eşit şekilde yararlanmasını sağladıklarını belirten Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde savunma, ihracat, enerji ve turizm gibi pek çok alanda Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdıklarını ifade etti.
Oktay, "Onlar boş gündemlerle uğraşadursun biz 250 bin konutluk, 'Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi'ni başlatmış durumdayız. İlk etap konutlarını azami 2 yıl içinde bitirip hak sahiplerine teslim etmeyi hedeflediğimiz sosyal konut projesinde Sivas'a 2 bin 56 konut inşa edilecektir. Hayırlı olsun." dedi.

"Muhalefet her işi çıkmaza sürüklemenin kavgasını veriyor"

Ekonomi başta olmak üzere, aksaklıkları çözmek için uğraşırken muhalefetin her işi çıkmaza sürüklemenin, sürüncemede bırakmanın kavgasını verdiğini anlatan Oktay, muhalefetin PKK ile FETÖ'nün arka bahçesinde kurdukları masada topluma fitne servis ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Hiçbirinin Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesi diye bir derdi yok. İplerini tutan abilerini hoşnut etmenin derdindeler. Türkiye Uzay Ajansı kurarız, 'şimdi uzayın zamanı mı' derler. Karadeniz'de doğal gaz buluruz, inanmazlar. Savaş ortamında bir tahıl koridoru açıp tüm dünyanın gıda sorununu çözeriz, görmezden gelirler. Terörü kaynağında kuruturuz, tutup YPG'yi savunurlar. İsveç'le Finlandiya'yı masaya oturtup PKK/YPG ve FETÖ’ye karşı mücadele anlaşması imzalatırız, 'elinize ne geçti' diye sorarlar. Daha Sakarya Muharebesi'nin nerede gerçekleştiğini bilmeyen bir muhalefet liderinden bahsediyoruz. Yine bu cehalet cenahının belediye başkanı, tarihten bihaber şekilde Yunanistan'ı ağzına alamadan ecdadımıza saldırıyor. Hani siz Mustafa Kemal’in askerleriydiniz? Cumhuriyetin kurucu ideolojisini temsil ediyordunuz hani? Milli mücadele ruhunu yaşatan da temsil eden de biziz. Öyle mi Sivas? 100 yıl önce burada toplanan o gözü kara ruh, o istiklale yürüyen yürekler bizlerde çarpmıyor mu?"
Oktay, 100 yıl önce Sivas'ta Türk milletinin "milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz" diye haykırdığını ve yedi düvele meydan okuduğunu hatırlatarak, "100 yıl önce Sivas'ta ne dediysek 100 yıl sonra bugün aynı yerde bir kez daha tekrar ediyoruz. Bayrağımıza, bağımsızlığımıza, vatanımıza uzanan elleri kırarız. Bu duruşumuz bölgemizin istikrarı ve dostlarımız için de geçerlidir." şeklinde konuştu.

"Ermenistan tahriklerine ve kışkırtmalarına bir an önce son vermelidir"

Azerbaycan askerlerinin sınırda Ermeni terörüne maruz kaldığında Ankara'da, Sivas'ta rahat uyunamayacağına işaret eden Oktay, Karabağ zaferinden sonra sınırların netleştirilmesi konusunda Azerbaycan'ın yanında olduklarını bir kez daha yineledi.
"Ermenistan tahriklere ve kışkırtmalara bir an önce son vermelidir." diyen Oktay, bu konuda Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında yer aldığını ve Azerbaycan için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

"Türkiye Ege'de tepkisini gösterdiğinde zaten Yunan'ın gündüzü gece olacak"

Yunanistan'ın, her gün Türkiye'nin hava sahasını, mavi vatan sathını suistimal etmeye çalıştığına dikkati çeken Oktay, Yunanistan'ın uluslararası anlaşmalara göre gayri askeri statüdeki adaları silahlandırdığını ve Ege'de geri itme yaparak, her gün çok sayıda bebeğin aileleriyle birlikte ölümüne sebep olduğunu söyledi.
Oktay, bu şekilde pervasızca hareket eden bir Yunanistan'a "aklını başına al, İzmir’i unutma" denilince Türkiye'nin, tansiyonu yükselten taraf olarak gösterilmek istendiğini belirterek şöyle konuştu:
"Sayın Cumhurbaşkanımız açık ve net şekilde uyardı; 'Adaları silahlandırmayı bırak yoksa bir gece ansızın ....' dedi. Bakıyoruz Miçotakis de 'gece gelme gündüz gel' diyormuş. Bilmiyor mu acaba Türkiye Ege'de tepkisini gösterdiğinde zaten Yunan'ın gündüzü gece olacak. Türkiye uluslararası anlaşmalara dayanarak gereğini yaparsa Yunanın güvendiği adalara kar yağacak. Onları bu maceralara sürükleyenler, dost görünenler tabii anında ortadan kaybolur o zaman. Bu yüzden 'İzmir'i unutma' diyoruz, 'Kıbrıs'ı unutma' diyoruz. 'Ecdadımızın heybeti marufı cihandır, fıtrat değişir sanma. Bu kan yine o kandır.' Okyanus ötesinden sufle verenlerin barış getirdiği yerleri görüyoruz. Irak'ın halini, Suriye'yi, Ukrayna'yı görüyoruz. Türkiye, 20 yıldır barış, istikrar ve güvenlik için çalıştıkça, birileri de çatışma ve savaş için gayret gösterdi. Bizden değerlerimizi ayaklar altına alarak teslimiyet yolunu seçmemizi talep ettiler. Ama bu millet, tavrını karşısındakinin cüssesine göre belirlemeyecek kadar cesur bir millettir."
Türkiye'nin hakkını hukukunu çıkar hesaplarına kurban etmeyecek kadar güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yedi düvele karşı dimdik durduklarını ve bugün de kararlı duruşlarının sürdüğünü ifade etti.
Oktay, bu iradenin devam etmesi, kazanımların kesintiye uğramaması için Sivas teşkilatının çok yoğun çalışması gerektiğini dile getirerek, "Kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, ana kademesiyle bir an durmadan her bir Sivaslıya ulaşması lazım. Sıfatımız ne olursa olsun hepimiz öncelikle bu davanın bir neferiyiz. Eskisiyle yenisiyle tüm teşkilat olarak bir ve beraberiz." şeklinde konuştu.
Başarılarını önce Allah'ın inayetine, sonra Türkiye'yi yükseltme davasına olan bağlılıklarına ve bu yolda yaptıkları özveri ve dayanışmaya borçlu olduklarını dile getiren Oktay, bunları unutmadan Cumhuriyetin 100. yılında Sivas'a yeni zaferler hediye etmek için hep beraber çalışma çağrısında bulundu.
Oktay, "Sizler, Abdulvahabi Gazi'den Ahmet Turhan Gazi'ye, Kadı Burhaneddin'den Sultan Keykavus'a, Şems-i Sivasi'den Akşemseddin'e, Pir Sultan’dan Aşık Veysel'e, kadar bu toprakların tüm hazinelerinin torunlarısınız. Türkiye'nin ilk yerli uçaklarını üreten, ülkemizi demir yolu ağıyla donatan Nuri Demirağ'sınız. Türk siyaset tarihinin mümtaz ismi, mücadele ve dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu'sunuz." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gecesini gündüzüne katarak, ülkesi için ne kadar yoğun çalıştığına yakından şahit olduklarını belirten Oktay, "Uyumayan bir liderimiz varken biz durabilir miyiz? Hal böyleyken yiğidolar yerinde sayabilir mi? Asla. Birlik ve beraberlik içinde sunduğunuz her katma değere destek vereceğimizin, yanınızda olacağımızın sözünü ben buradan bir kez daha sizlere veriyorum. Bu duygularla hepinize yol arkadaşlığınız için şehrimiz ve AK davaya verdiğiniz emekler için teşekkür ediyorum. Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Sivas teşkilatımızda vazife üstlenmiş tüm kardeşlerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Coşkunuz ve misafirperverliğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Pakistan'ın gözde turistik merkezi Kalam'da selin etkisi yıkıcı oldu

2022-09-09 13:07 - Dünya

Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in kurucusu Özer hakkındaki tutukluluk kararı temyize gitti

2022-09-14 16:29 - Dünya

Kendine has takvim ve saat sistemi kullanan Etiyopya, yeni yılı 2015'e girdi

2022-09-11 13:04 - Dünya

F1 İtalya Grand Prix'sini kazanan Verstappen, peş peşe 5. galibiyetini aldı

2022-09-11 17:54 - Spor

AB asgari ücrete yeni kurallar getiriyor

2022-09-14 16:56 - Dünya

Adalet Bakanı Bozdağ: Bırakın yargı kendi seyri içerisinde işlesin

2022-09-15 15:00 - Siyaset

Karslı kadınlar rüzgara karşı "tahıl savurma" mesaisinde

2022-09-10 13:14 - Çevre-Hayat

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Adama sormazlar mı Atatürk Osmanlı subayı değil miydi?

2022-09-10 16:06 - Siyaset

Kraliçe Elizabeth'in cenazesi Balmoral'dan İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a götürüldü

2022-09-11 19:36 - Dünya

Rusya: Ukrayna’da 293 uçak, 154 helikopter, 4 bin 900 tank ve zırhlı yok ettik

2022-09-13 21:11 - Dünya

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Gürlek, gençlerle bir araya geldi

08:58 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Prof. Dr. Metin Orhan Kutal'ın cenaze törenine katıldı

16:52 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

16:33 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı

13:32 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan ile Milli Savunma Bakanı Güler, TBMM Genel Kurulunu bilgilendirecek

11:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ukrayna, Ürdün'deki ABD üslerini "korumak amacıyla" İHA'lar ve uzman ekip gönder

20:13 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz öncelikle ülkemizi bu yangından uzakta tutmaktır

20:03 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Mücteba Hamaney'in İran'ın yeni lideri seçilmesinden "memnun değil

19:22 - Dünya

İsrail ordusu, İran'dan füze saldırısı yapıldığını duyurdu

19:03 - Dünya

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 486'ya yükseldi

18:58 - Dünya