?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi zümrüt yeşili bir ülke yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi zümrüt yeşili bir ülke yapmak ve gelecek kuşaklara her açıdan daha güzel bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi

Siyaset - 7 ay önce

Ankara

Erdoğan, yayımladığı video mesajında, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nün Türkiye, Türk milleti ve çevre için hayırlara vesile olmasını diledi.

"Bizler, 'Yarın kıyamet kopacağını bilsen de elindeki fidanı toprağa dik.' diyen bir medeniyetin mensubuyuz." ifadesini kullanan Erdoğan, "Ormanlarımızı atalarımızdan kalan bir miras değil, gelecek nesillerimizin bir emaneti olarak görüyoruz. Bu anlayışın toplumumuzda, özellikle de genç nesillerde yaygınlaşması amacıyla her yılın 11 Kasım tarihini Milli Ağaçlandırma Günü ilan ettik. Türkiye'yi zümrüt yeşili bir ülke yapmak ve gelecek kuşaklara her açıdan daha güzel bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarının 23. yılına girildiğini belirterek, bu süreçte icraatın her alanı gibi ormanların korunması ve zenginleştirilmesinde de devrim niteliğinde adımlar atıldığını bildirdi.

"Geleceğe Nefes" sloganı ile başlatılan ağaçlandırma seferberliği ile 7 milyarın üzerinde fidanın toprakla buluşturulduğunu, orman varlığının yüzde 12 artırılarak 23,4 milyon hektara çıkarıldığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da birinci, dünyada ise dördüncü sırada yer alıyoruz. Geçen yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebeti ile 'Cumhuriyete Nefes' sloganıyla 81 ilimizde Cumhuriyet Ormanları'nı kurmuştuk. Bu yılın temasını ise bir yılı aşkın süredir Filistin'de devam eden soykırıma ve dünyanın çeşitli yerlerinden yükselen mazlum çığlıklarına bir kez daha dikkat çekmek için 'Geleceğe Nefes, İnsanlığa Nefes' olarak belirledik.

Bugün dikeceğimiz fidanlar inanıyorum ki insanlığın ufkunu karartan bütün zulümlere, katliamlara, soykırımlara ve insanlık dışı saldırılara karşı bir umut olacaktır. Fidanlarımız Gazze'de şehit edilen kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm masum coğrafyalarda hayatını kaybeden insanların anısını yaşatacaktır.

İnsanlığa nefes olmak isteyen siz değerli vatandaşlarımızı ülkemizin dört bir yanındaki fidan dikim noktalarında fidan dikmeye davet ediyorum. Etkinliğe katılacak olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nüzü kutluyorum.

Yeşil vatanın korunması ve zenginleştirilmesi için gece gündüz çalışan ve orman yangınlarına karşı amansız bir mücadele yürüten Tarım ve Orman Bakanlığımızı, Orman Genel Müdürlüğümüz personelini, sivil toplum kuruluşlarımızı ve gönüllü vatandaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum, kalın sağlıcakla."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yelkende genç sporcular, uluslararası yarışmalarda madalya kazanmayı sürdürüyor

2024-11-10 13:33 - Spor

37 yıllık sahaf, gençlere okumayı eski kitaplarla sevdirmeye çalışıyor

2024-11-09 13:28 - Kültür Sanat

Kadın hekimler, kurdukları müzik topluluğuyla stres atmak için ritim tutuyor

2024-11-06 11:57 - Magazin

Kimya sektöründen ekimde 2,4 milyar dolarlık ihracat

2024-11-05 16:11 - Ekonomi

Giyim sektörünün ustaları yapay zekayla moda tasarımı yapıyor

2024-11-09 14:43 - Teknoloji

Rusya Maliye Bakanı Siluanov: Nakit miktarı azalacak, orası kesin

2024-11-08 01:02 - Özel Haber

YÖK Başkanı Özvar: Mısır ve Türkiye ortak üniversite kurma kararı aldı

2024-11-06 19:10 - Eğitim

"Denizin akciğerleri"nin depoladığı karbon miktarı belirlenecek

2024-11-05 13:37 - Gündem

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı

2024-11-09 11:18 - Ekonomi

ABD'de ocak ayında görevi devralacak Trump'ı yoğun bir iç ve dış gündem bekliyor

2024-11-07 13:13 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail'in İran'a saldırılarıyla başlayan çatışmalı sürece karşı TBMM kararı Resmi Gazete'de

01:17 - Siyaset

Bazı kanunlarda değişiklikler yapılmasını içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

00:27 - Siyaset

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanlığı tezkeresi oybirliğiyle kabul edildi

21:57 - Siyaset

TBMM Genel Kurulunda İsrail'in İran'a saldırılarını kınayan tezkere kabul edildi

21:28 - Siyaset

TBMM: İsrail'in bölgesel barışı tehdit eden tüm eylemlerini kınıyoruz

21:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, Trump ile telefonda görüştü

03:12 - Dünya

New York kent denetçisi Lander, ICE tarafından gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı

02:53 - Dünya

İran lideri Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

02:48 - Dünya

ABD'nin saldırması durumunda İran'ın Hürmüz Boğazı'nı mayınlayabileceği iddiası

02:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump ile İsrail Başbakanı Netanyahu telefonda görüştü

02:02 - Dünya