?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Rusya’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

G20 Liderler Zirvesi’ndeki basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Rusya" ile ilgili açıklaması, Rus medyasında geniş yer aldı

Özel Haber - 5 ay önce

MOSKOVA - ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Brezilya’daki G20 Liderler Zirvesi’nde basın toplantısında Rusya ile ilgili açıklamaları, Rus medyasında geniş yer aldı.

Erdoğan, bir soru üzerine, “Rusya’nın bu açıklaması, her şeyden önce kendine yönelik bir tavıra karşı konvansiyonel silahlara karşı alınan bir tedbirdir diye düşünüyorum. Rusya’nın attığı bu adım, NATO yetkilileri tarafından düşünülmelidir, gözden geçirilmelidir. Her şeyden önce Rusya kendisini koruyacak güce, kendisini koruyacak tedbirlere sahiptir, sahip olmak durumundadır. Aynı şekilde bir NATO ülkesi olarak biz de kendimizi koruyacak adımları atmak durumundayız" diye açıklama yapmıştı.

Rusya'nın en çok okunan günlük gazetesi Komsomolskaya Pravda haberine, "Erdoğan NATO'yu Rusya'nın yeni nükleer doktrini hakkında düşünmeye çağırdı" başlığını attı.

Saygın iş dünyası gazetesi Vedomosti de, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Rusya'nın kendisini savunmak için tüm güç ve araçlara sahip olduğunu açıkladı" dedi.

Tv Tsentr televizyonu da haberine, "Erdoğan NATO'ya Rusya'nın yeni nükleer doktrini hakkında düşünmesini tavsiye etti" diye başlık attı.

Yüksek tirajlı günlük Moskovskiy Komsomolets gazetesi ise, "Erdoğan, Rusya'nın nükleer doktrinini güncellemeyi bir savunma aracı olarak değerlendirdi" diye kaydetti.

Life haber ajansı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus nükleer doktrininin güncellenmesine destek verdi" dedi.

Önemli iş dünyası medya kurumu RBC ise, "Rusya'nın nükleer doktrinini güncellemesinin ardından Erdoğan, NATO'yu bu konu üzerinde düşünmeye çağırdı" diye yazdı.

Rus parlamento yayın organı Parlamentskaya Gazeta da, "Erdoğan, Rusya'nın kendini savunabilmesi gerektiğini söyledi" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Zvezda TV kanalı da haberine, "Erdoğan, NATO'yu Rusya'nın nükleer doktrinine dikkat etmeye çağırdı" diye başlık attı.

İnterfaks haber ajansı ise, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO'nun Rusya'nın güncellenen nükleer doktrinine aşina olması gerektiğini söyledi" diye yazdı.

İzvestiya gazetesi de, "Erdoğan: Rusya'nın güncellenmiş nükleer doktrinini ilan etmesi tehditlere yanıttır" Türkiye Cumhurbaşkanı'nın açıklamasını aktardı.

Ren TV, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rio de Janeiro'da düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın güncellenmiş nükleer doktrinini duyurmasının NATO'nun dikkate alması gereken bir karşı önlem olduğunu söyledi" diye kaydetti.

Gazeta.ru haber sitesi de, "Erdoğan: Rusya'nın kendini savunma gücü olmalı ve olması gerekiyor" dedi.

Benzer haberler yaklaşık 90 Rus medya mecrasında yer aldı.

Rus devlet Rossiya-1 TV kanalındaki ünlü gazeteci Vladimir Solovyov da sunduğu canlı yayın programında, Erdoğan'ın söz konusu açıklamasını okuyarak, haberi stüdyo konukları ve ekran başındaki seyircilerle paylaştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rapora göre, Myanmar ordusu saldırılarında ayrım gözetmeksizin sivilleri hedef alıyor

2024-11-15 23:22 - Dünya

Kütahya'da tırlar çarpıştı 2 kişi yaralandı

2024-11-16 08:47 - Asayiş

İsrail’in "Trump’a hediye olarak" Lübnan’da ateşkes teklifi hazırladığı iddia edildi

2024-11-14 14:57 - Dünya

Lenf kanserinin nadir türünü yenen ortaokul öğrencisi sağlığına kavuştu

2024-11-19 11:48 - Çevre-Hayat

620 gram doğan prematüre bebek sağlıkla taburcu edildi

2024-11-16 14:03 - Çevre-Hayat

İtalya Başbakanı Meloni: Açlık ve yoksulluk sorunlarını çözmekten çok ama çok uzaktayız

2024-11-19 19:32 - Dünya

Libyalılar belediye meclisi seçimleri için sandık başında

2024-11-16 14:48 - Dünya

Rize'de şiddetli yağış nedeniyle 21 köy yolunda heyelan oldu

2024-11-19 13:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'nin kuruluşunun 41. yılını kutladı

2024-11-15 11:56 - Gündem

Yeni teknolojiler kale ve şatoları da fethediyor

2024-11-17 14:52 - Teknoloji

İlgili Haberler

Kut’ül Amare Zaferi’nin 109. Yıldönümü unutulmadı

20:22 - Özel Haber

Rusya İhracat Merkezi: Asya ve Afrika ülkeleri Rusya'dan tıbbi ürün ithal etmekle ilgileniyor

19:03 - Özel Haber

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina: Ticaret savaşlarının Rusya’ya etkisi çok az

00:16 - Özel Haber

Rus ekonomisi için riskler nelerdir

00:08 - Özel Haber

Cihat Yaycı Paşa’dan çarpıcı açıklamalar: Bugün Türkiye...

07:18 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Kayserispor yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı

12:33 - Spor

TBMM Başkanvekili Önder için AKM'de anma töreni düzenleniyor

12:28 - Gündem

Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Eltayeb, ülkesine verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür

12:22 - Gündem

İran'da patlama meydana gelen limanda arama kurtarma çalışmaları sona erdi

12:18 - Dünya

Gazze Sağlık Bakanlığı: Hastanelerde sadece 3 günlük yakıt kaldı

12:12 - Dünya