Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Konseyi'ne pandemi sonrası için hazırlık mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Konseyi Zirvesi, koronavirüse karşı dayanışmamızı perçinleyecektir." açıklamasında bulundu.

Gündem - 6 yıl önce

İstanbul
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Zirvesi'nin, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı dayanışmayı perçinleyeceğini belirterek, "Allah'ın izniyle koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız. Ardından da yeni bir dünya gerçeğiyle karşı karşıya kalacağız. Bu nedenle, bir taraftan mücadelemizi sürdürürken diğer taraftan da salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Allah'ın izniyle koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız. Ardından da yeni bir dünya gerçeğiyle karşı karşıya kalacağız. Bu nedenle, bir taraftan mücadelemizi sürdürürken diğer taraftan da salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız." ifadelerini kullandı.
Allah’ın izniyle Koronavirüs’le savaşı elbette kazanacağız. Ardından da yeni bir dünya gerçeğiyle karşı karşıya kalacağız.Bu nedenle, bir taraftan mücadelemizi sürdürürken diğer taraftan da salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız. pic.twitter.com/hNOGiwfDvp

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) April 10, 2020
Paylaşımda, "Türk Konseyi Zirvesi koronavirüse karşı dayanışmamızı perçinleyecektir." başlığıyla verilen metinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu görüşleri yer aldı:
"Tüm insanlık olarak şu an görünmez bir düşmana karşı zor bir savaş yürütüyoruz. Türkiye olarak, virüsün yayılmaya başladığı ilk günden itibaren gerekli tedbirleri süratle hayata geçirdik. Son 17 yılda sağlık alanında yaptığımız yatırımlar sayesinde hamdolsun salgına nispeten daha hazırlıklı yakalandık.
Sağlık malzemelerinin üretimi ve tedariki konusunda ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın yanı sıra tüm imkanlarımızı zorlayarak kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz.
Salgının etkisiyle, aynı zamanda küresel çapta bir sosyoekonomik krizle de karşı karşıyayız. Ulaştırma, gümrük, sınır geçişleri gibi alanlarda pratik çözümleri en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz. Serbest, açık ve kurallara dayalı bir anlayış çerçevesinde uluslararası ticaretin ve kargo taşımacılığının sürdürülmesi, tedarik zincirinin sürekliliği açısından hayatidir.
Gelişmeler, Hazar Geçişli Orta Koridor'un güçlendirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu ulaştırma koridorunda temassız dış ticaret ve çok modlu taşımacılık sistemlerinin geliştirilmesini teminen somut adımlar atmak için iş birliğimizi yoğunlaştırmamız gerekmektedir.
Türkiye ile Azerbaycan ve Gürcistan arasında yük taşımacılığı için kullanılan demiryolu taşımacılığını, Orta Asya'ya uzatabiliriz. Bakü-Tiflis-Kars hattı üzerinden mevcut yüke ek, günlük 3 bin 500 ton yükün taşınabilmesi için çalışmalar yapıyoruz.
Allah'ın izniyle koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız. Ardından da yeni bir dünya gerçeğiyle karşı karşıya kalacağız. Bu nedenle bir taraftan mücadelemizi sürdürürken, diğer taraftan da salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız."
Öte yandan, paylaşımda Türk Keneşi'ne ilişkin bilgiler de yer aldı. "2009 yılında kurulan konsey, kapsayıcılık bakımından dünyanın çatı kuruluşu niteliğinde." denilen paylaşımda, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın nüfusları da belirtildi.
Ayrıca Türkiye'nin toplam dış ticaret hacminde Türk Cumhuriyetlerin payının yüzde 3,20 olduğu kaydedilerek, Türkiye'nin Türk Keneşi ülkelerle dış ticaret hacminin 391,193 milyon dolar, Türk Keneşi'nin dünya ile toplam dış ticaret hacminin yüzde 1,45 olduğu bildirildi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kasımpaşalı futbolcu Aytaç Kara: Önemli olan bu süreci atlatmamız

2020-04-05 19:40 - Spor

Psikiyatrist Uyar: Türk halkının gönüllü sosyal izolasyonu kabul ettiğini görüyoruz

2020-04-07 15:07 - Sağlık

İçişleri Bakanlığından 31 il için hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararı

2020-04-11 01:22 - Gündem

ABD'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 12 bin 911’e yükseldi

2020-04-08 20:17 - Dünya

ABD ordusu 800 bin eski askeri göreve çağırdı

2020-04-11 02:12 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Konseyi'ne pandemi sonrası için hazırlık mesajı

2020-04-11 02:17 - Gündem

Güney Kore, bazı ülkelerle vize muafiyet programlarını askıya alıyor

2020-04-08 13:02 - Dünya

Erdoğan koronavirüs salgınına karşı yeni tedbirleri paylaştı

2020-04-04 02:17 - Gündem

İtalya'da Kovid-19 kaynaklı can kaybı 17 bin 669'a yükseldi

2020-04-08 22:32 - Dünya

Muğla'da Türk kara sularına geri itilen 17 sığınmacı kurtarıldı

2020-04-07 15:57 - Gündem

İlgili Haberler

Başkentte 37 ton sahte deterjan ve kozmetik ürünü ele geçirildi

08:27 - Gündem

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel piyasalarda ABD'de enflasyonun ılımlı seyri risk iştahını artırırken, Orta Doğu belirsi

09:07 - Ekonomi

Küresel elektrikli araç satışları temmuzda yıllık bazda yüzde 9 artışla 1,85 milyon oldu

08:43 - Ekonomi

Başkentte 37 ton sahte deterjan ve kozmetik ürünü ele geçirildi

08:27 - Gündem

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi