?>

Cuma hutbesinde teröre karşı birlik çağrısı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, "Etrafımızın ateş çemberine döndürülmek istendiği bugünlerde bize düşen İslam kardeşliğini esas alarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir." ifadesi kullanıldı

İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447 - 1 yıl önce

Ankara

"Vatan Müdafaası Mukaddestir" konulu hutbe, cuma vakti Türkiye genelindeki camilerde okundu.

Hazreti Muhammed'in hadislerde vatan müdafaasının mukaddes bir görev olduğunu öğrettiğinin belirtilen hutbede, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerin Allah katında sonsuz nimetlere ulaşacaklarının bildirildiği aktarıldı.

Vatan müdafaasının sadece üzerinde yaşanılan toprak parçasını korumaktan ibaret olmadığı ifade edilen hutbede, şu ifadelere yer verildi:

"Vatan müdafaası, dinimizi, canımızı, malımızı, namusumuzu ve neslimizi her türlü tehlikeden korumaktır. İstiklal ve istikbalimizi teminat altına almak, birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmek için gayret göstermektir. Vatan müdafaası, en değerli hazinemiz olan ailemizi güçlü kılmaktır.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi batıl ideolojilerin, sapkın akımların insafına terk etmemektir. Vatan müdafaası, işimizi ve mesleğimizi en güzel ve en doğru şekilde yapmak, insanların malına ve canına zarar vermemektir. Şahsi ihtirasları için dinimizi ve duygularımızı istismar etmek isteyen hainlere karşı uyanık olmaktır."

"Kirli tuzaklar boşa çıkacaktır"

Malazgirt, Çanakkale ve Milli Mücadele'de bütün imkansızlıklara rağmen en kesif ordulara karşı vatanın müdafaa edildiği vurgulanan hutbede, "Dün olduğu gibi bugün de yarın da ülkemize ve aziz milletimize karşı kurulan kirli tuzaklar boşa çıkacaktır. İnsanlıktan nasibini almamış, hiçbir ahlaki ve insani değer tanımayan dahili ve harici cinayet şebekeleri, kirli emellerine asla ulaşamayacaktır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden hainler güven ve huzur ortamımızı bozamayacak, gücümüzü zayıflatamayacak, istikbale dair ümitlerimizi yok edemeyecektir." ifadelerini kullandı.

Dün olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye'ye karşı kurulan kirli tuzakların boşa çıkacağı belirtilen hutbede, şunlar kaydedildi:

"İnsanlıktan nasibini almamış, hiçbir ahlaki ve insani değer tanımayan dahili ve harici cinayet şebekeleri, kirli emellerine asla ulaşamayacaktır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden hainler güven ve huzur ortamımızı bozamayacak, gücümüzü zayıflatamayacak, istikbale dair ümitlerimizi yok edemeyecektir. Etrafımızın ateş çemberine döndürülmek istendiği bugünlerde bize düşen İslam kardeşliğini esas alarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir.

Her alanda güçlü olmak için daha fazla çalışmak, daha fazla çaba göstermektir. İyiliği hayatımızın her alanında hakim kılmak, kötülüğe ve kötülere engel olmaktır. Göz nuru yavrularımızın iyi bir insan, bilinçli bir Müslüman olarak yetişmeleri için sorumluluklarımızı yerine getirmektir. İnsanların huzuruna, canına, malına kast edenlere karşı yekvücut olmaktır."

Hutbede, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar dilendi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar'ı andı

2024-10-18 17:23 - Gündem

Derinkuyu Yeraltı Şehri’nde 5 bin yıllık kenevir izleri -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2024-10-24 21:02 - En Son Yazılar

TUSAŞ Ankara Kahramankazan yerleşkesine terör saldırısı

2024-10-23 16:23 - Asayiş

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ni ateşe verdi

2024-10-21 16:53 - Dünya

Adana'da evde çıkan yangında 3 çocuk öldü

2024-10-22 10:57 - Asayiş

12. Boğaziçi Film Festivali'nin ikinci gününde 6 film izleyiciyle buluştu

2024-10-21 16:24 - Kültür Sanat

İsrail'in saldırı düzenlediği BM okulunun çevresinde sivillerin kaldığı yanan çadırlar görüntül

2024-10-18 18:33 - Dünya

Trafiğe eylülde 212 bin 451 taşıtın kaydı yapıldı

2024-10-22 10:48 - Ekonomi

Milli futbolcu Didem Karagenç, 2025 Avrupa Şampiyonası yolunda takımına güveniyor

2024-10-24 13:28 - Spor

İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki ablukası, bombardıman ve açlık tehdidi 20 gündür sürüyor

2024-10-24 14:42 - Dünya

İlgili Haberler

Hicret rotasındaki yürüyüşte sona yaklaşılıyor

12:58 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

Üsküp'te Aliya İzetbegoviç'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla konferans düzenlendi

19:13 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

6. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış töreni yarın Riyad'da yapılacak

13:13 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

Topkapı Sarayı'nda Osmanlı'dan günümüze ulaşan 'manevi nöbet' 5 asırdır sürüyor

12:22 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

2026 hac kuraları çekildi

12:02 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

Günün Manşetleri

Hatay Defne'de afet konutları ve ticaret merkezlerinin yapımı sürüyor

16:52 - Gündem

Kocaeli'de 7 katlı apartmanın çöktüğü bölgede ekiplerin çalışmaları sürüyor

16:47 - Gündem

Rusya: ABD ve diğer ülkelerin nükleer alandaki eylemlerini titizlikle takip ediyoruz

16:43 - Dünya

Sudan ordusu Hartum ve Atbara'ya yönelik İHA saldırılarını püskürttü

16:38 - Dünya

Meksika'da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

16:32 - Dünya