COP31 kapsamında "çevre ve iklim medya turlarının" ikincisi başlıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 9-11 Mayıs'ta Hatay ve İstanbul'da kapsamlı bir "çevre ve iklim medya turu" düzenleyecek.

Gündem - 3 ay önce

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin kasımda ev sahipliği yapacağı COP31 Zirvesi öncesinde uluslararası medyada farkındalığın artırılmasını hedefleyen "Road to COP31: Sustainable Future International Media Program" başlıklı organizasyona İngiltere, Macaristan, İspanya, Güney Kore, İtalya, Sırbistan, Fas, Karadağ, Kuzey Makedonya, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere 11 ülkeden davet edilen 17 yabancı basın mensubu katılım sağlayacak.
Program ile Türkiye'nin çevre ve iklim politikaları, sürdürülebilir kalkınma vizyonu ve bu alanda geliştirilen yerli teknolojiler uluslararası basın mensuplarına anlatılacak. Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelede attığı adımlar, çevre yönetimi alanındaki yenilikçi uygulamaları ve bilimsel araştırma altyapısı dünya kamuoyuna tanıtılacak.
Medya turu çerçevesinde katılımcılar ilk olarak Hatay'da düzenlenecek olan "Türkiye'nin COP31 Yolculuğu: Dirençli Şehirler Programı" kapsamında bir saha ziyareti gerçekleştirecek.
Katılımcılar daha sonra COP31 Başkanı Murat Kurum ile görüşecek. Medya mensupları bu görüşmede, daha adil, kapsayıcı ve işlevsel bir küresel düzenin inşasına katkı sunmayı hedefleyen, diyalog, aksiyon ve uzlaşı ilkeleri doğrultusunda şekillenecek COP31 süreci hakkında bilgi edinecek.
Programın son gününde dünyanın en derin ikinci üretim tesisi olan İstanbul Kapalı Dikey Tarım Uygulama Merkezi ziyaret edilecek. Katılımcılar, tarımda sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm konularında bilgilendirilecek.
Daha sonra Türkiye Çevre Ajansı tarafından gençlerin çevre farkındalığına katkı sunmak amacıyla düzenlenen "Yeşil Kampüs Festivali" kapsamında çevre tırı ziyaret edilecek.
Çevre ve iklim medya turları kapsamında COP31 Zirvesine kadar dört basın turu daha gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

OpenAI'nin, ChatGPT'yi geliştirirken Kanada'nın gizlilik yasalarına uymadığı belirlendi

2026-05-06 23:27 - Medya

TSKGV bünyesindeki Vakıf Mağaza elde ettiği gelirle savunma sanayisine katkıda bulunuyor

2026-05-07 12:13 - Gündem

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Avrupa'nın ABD korumasına her zamankinden fazla ihtiyacı var

2026-05-06 14:47 - Dünya

Berlin'de yaşayan üç Türk kardeş metropollerde yol güvenliği için yapay zekayla profesyonel çöz

2026-05-02 13:42 - Ekonomi

Kabine üyelerinden "Aile ve Nüfus On Yılı Genelgesi"ne ilişkin paylaşım

2026-05-02 17:37 - Gündem

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler işgal altındaki Batı Şeria'da 7 kişiyi yaraladı

2026-05-02 16:28 - Dünya

İstanbul'da geçen yıl toplu ulaşım araçlarına 41,5 milyon liralık para cezası

2026-05-05 11:26 - Gündem

Amed Sportif Faaliyetler'de "Süper Lig" yapılanması

2026-05-07 11:33 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Güney Kafkasya'da barış sağlandıkça, bölgede yaşayan herkes kazanacak

2026-05-04 19:47 - Siyaset

Bakan Göktaş: Nüfus politikalarımızı uzun vadeli bir vizyonla ele alan güçlü bir yol haritası ortaya koyuyoruz

2026-05-02 01:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Bosphorus Diplomasi Forumu'nda "Yapay Zeka ve Ekonomi Arasındaki Asimetrik İlerleyiş"

19:22 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı, Tavşan Adası'ndaki koruma modelini COP31'e taşıyacak

18:17 - Gündem

Ankara'da Terör Suçları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya