Berlin'de yaşayan üç Türk kardeş metropollerde yol güvenliği için yapay zekayla profesyonel çöz

Berlin doğumlu üç Türk kardeşin 20 yıl önce kurdukları hayal, Almanya’nın yol güvenliği ve lojistik sektöründe parlayan başarı öyküsüne dönüştü.

Ekonomi - 3 ay önce

Mehmet, Talha ve Abdulkadir Türker kardeşlerin omuz omuza vererek inşa ettiği "Halteverbot123" bünyesindeki şirket, 50 çalışanı, dijitalleşmiş altyapısı ve geniş hizmet ağıyla Berlin ve Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) başta olmak üzere ülke genelinde yol güvenliği ve lojistik sektöründe faaliyet gösteriyor.
Şirketin kurucu ortakları, başarıya giden yoldaki dönüm noktalarını ve gelecek vizyonlarını anlattı.
Şirketin pazarlama, işbirliği ve iletişim süreçlerini yöneten Mehmet Türker, verdikleri hizmeti "geçici park yasağı alanları oluşturmak ve yol güvenliğini sağlamak" şeklinde tanımladı.
Büyük şehirlerdeki yoğun trafiğin iş modellerinin merkezinde yer aldığını belirten Mehmet Türker, "Nakliye veya taşımacılık yapanların araçlarını yanaştırabileceği alanlar neredeyse yok. Biz, müşterilerimize bu imkanı yasal çerçevede sunarken şantiye koruması ve yol güvenliği hizmetleri de sağlıyoruz." dedi.
Başarılarının temelinde kardeşlik dayanışmasının ve erken dönemde başladıkları dijitalleşme hamlesinin yattığını anlatan Türker, teknolojik altyapıya olan inançlarının meyvelerini topladıklarını söyledi.

Mehmet Türker, şunları dile getirdi:

"Zamanında her şeyi elle yapmaktan yorulmuştuk. Bir yıl boyunca ciddi bir teknik altyapı çalışması yürüterek imkanlarımızı zorladık. Bugün yapay zekayı Orbynt adlı programımızla operasyonlarımıza dahil ederek her gün sokaklardaki yüzlerce süreci hatasız yönetiyoruz. Biz, burada doğup büyüdük, Alman disipliniyle yetiştik ancak Müslüman kimliğimizin getirdiği dürüstlük ve hakkaniyet düsturunu işimize yansıtıyoruz. Hedefimiz, 5 yıl içinde hizmet ağımızı 4 yeni eyalete daha yayarak tüm Almanya’da tek elden hizmet veren lider kurum olmak."
Şirketin operasyon ve ihale süreçlerinden sorumlu yöneticisi Abdulkadir Türker (43) de portföylerinin sadece lojistikle sınırlı olmadığını, dev bütçeli yapımların ve kritik diplomatik ziyaretlerin güvenliğini de üstlendiklerini söyledi.
Türker, "Bugüne kadar yaklaşık 60 büyük film projesinde görev aldık. Hollywood yapımlarının yanı sıra Netflix ve Apple prodüksiyonları, ayrıca Google, Adidas ve Nike gibi dünya devlerinin reklam çekimlerinde yol kapama ve güvenlik operasyonlarını biz yönettik." dedi.
Abdulkadir Türker, şirketlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy gibi liderlerin Almanya ziyaretlerindeki güzergah emniyetinde de kritik roller üstlendiğini anlattı.
Başarılarının kökeninde babalarının girişimci ruhunun bulunduğunu belirten Abdulkadir Türker, "Almanya’ya misafir işçi olarak gelen babamızın Siemens ve Mercedes sonrası ticaret dünyasına atılması, bizim hayallerimizi şekillendirdi. Hiçbir zaman bir yerde çalışan olarak kalmayı düşünmedik. Babamız, bize kendi işimizi kurma cesaretini aşıladı." ifadelerini kullandı.
Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Talha Türker (45) de asıl mesleği araç tamirciliğini bırakıp internetin henüz emekleme aşamasında olduğu yıllarda bu sektöre nasıl girdiklerini anlattı.
22 yıl önce yazılım süreçlerinde yaşadıkları zorlukları, doğru iş ortaklıkları ve karşılıklı güvenle aştıklarını söyleyen Talha Türker, dijital dönüşümün önemine dikkati çekti.
Almanya’daki katı trafik kuralları nedeniyle kurumsal şirketlerin profesyonel çözümlere yöneldiklerini ifade eden Türker, "Müşterilerimiz, internet üzerinden siparişini veriyor, yasal izinlerden levha kurulumuna ve toplama sürecine kadar tüm operasyonu biz yönetiyoruz. Yapay zeka ve teknoloji sayesinde geleceğin lojistik standartlarını bugünden belirliyoruz." dedi.
Türker kardeşler, gençlere, "Başarı kafada başlar. Bu aşamaya tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Aklınızda bir fikir varsa asla ötelemeyin. Başarısızlıklar bile birer derstir. Sadece inanın, azimle çalışın ve denemekten korkmayın." tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nobel ödüllü Meldal'dan yan etkisiz kanser tedavisine umut olacak çalışma

2026-04-26 11:47 - Sağlık

Berlin'de yaşayan üç Türk kardeş metropollerde yol güvenliği için yapay zekayla profesyonel çöz

2026-05-02 13:42 - Ekonomi

Bakan Göktaş: Nüfus politikalarımızı uzun vadeli bir vizyonla ele alan güçlü bir yol haritası ortaya koyuyoruz

2026-05-02 01:32 - Siyaset

TBMM'nin Okul Saldırılarının Nedenlerini Araştırma Komisyonu'nun üye seçimine dair kararı Resmi Gazete'de

2026-05-01 03:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EuroCup 1 şampiyonu Fenerbahçe Jet ve EuroCup 3 şampiyonu Beşiktaş ta

2026-04-26 19:58 - Spor

Küresel satrançta yeni hamle: Türkiye için bir ‘Bağlayıcı Güç’ vizyonu -Mehmet Yıldırım yazdı-

2026-04-29 09:23 - En Son Yazılar

Bakan Uraloğlu: (Karaman Çevre Yolu 1. Kısım) Modern mühendisliğin en güzel örneklerinden birini hay

2026-05-01 18:43 - Ekonomi

İstanbul merkezli dolandırıcılık operasyonunda 66 şüpheli tutuklandı

2026-04-25 20:42 - Asayiş

TBMM Akran Zorbalığının Araştırılması Alt Komisyonu taslak raporunu tamamladı

2026-05-01 12:17 - Gündem

Kadın futbolunda derbi heyecanı

2026-04-26 10:38 - Spor

İlgili Haberler

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:23 - Ekonomi

Rusya'nın federal bütçe açığı yaklaşık 79 milyar dolara çıktı

19:53 - Ekonomi

TİGEM, 30 safkan Arap tayının satışından yaklaşık 28 milyon lira gelir elde etti

17:32 - Ekonomi

Sigorta ve emeklilik sektörünün aktif büyüklüğü 4,4 trilyon liraya ulaştı

15:35 - Ekonomi

Küresel gaz türbini siparişleri ikinci çeyrekte rekor kırdı

16:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya