?>

'Çocukların eli kalemdir, silah tutmaz'

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak, 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen ve oturma eylemi başlatan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

Gündem - 6 yıl önce

Diyarbakır

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır annelerinin oturma eylemine ilişkin, "Çocukların eli kalemdir, eli silah tutmaz. 18 yaşındaki altındaki herkesin yeri okuldur. O yüzden bunlar okul çağındaki çocuklar." dedi

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak, 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, oturma eylemindeki Diyarbakır annelerini ziyaret ederek, onlarla sohbet etti.

Yalçın, burada yaptığı konuşmada, annelerin yüreğindeki yangını, içlerindeki sızıyı hissettiklerini söyledi.

Hacire Anne ile başlayan annelerin evlatlarıyla kavuşma hasretinin son bulmasına yönelik çağrıları anlamlı ve kıymetli bulduğunu kaydeden Yalçın, bu süreci ancak annelerin yüreğindeki sevgi, merhamet ve çığlığın durdurabileceğini belirtti.

Annelerin yaşadığı samimi duyguları Ankara'dan hissederek geldiğini ifade eden Yalçın, "O yüzden bütün annelerin ve herkesin buna yankı vermesi son derece önemli. Buraya gelen bir evladınız, kardeşiniz olarak benim size diyebileceğim, Allah tez zamanda evlatlarınıza kavuştursun, Rabbim hiç bir anneyi evladının, okul çağındaki çocuğunun dağa götürülmesi gibi bir şeyle karşılaştırmasın." diye konuştu.

"Buradaki aileler feryat ediyor"

Başkan Yalçın, 18 yaşın altındaki herkesin yerinin okul olduğunu 2003 ile 2015 arasında 2 binin üzerinde çocuğun okullarından alınıp, dağa kaçırıldığını ifade ederek, teröristlerin 142 öğretmeni şehit ettiğini, 233 okul ile 35 cami ve 11 Kur'an kursuna zarar verdiğini belirtti.

Sağlık çalışanlarının savaş ortamında bile hedef alınmazken, teröristler tarafından hedef alındığına işaret eden Yalçın, şöyle devam etti:

"Burada son derece sade, bir anne hassasiyetiyle bir çığlık ve feryat yükseliyor. Her sabah uyandığında evladını göremeyen bir annenin burada yürek yangınını ifade ettiği ve toplumun tamamını etkilediği insanların da bulunduğu yerden buraya yüreklerini kattığı bir süreç yaşanıyor. Türkiye terörden çok çekti. Buradaki aileler 'çocuğum okul çağındaydı, elimizden alındı, kandırıldı, götürüldü' diye feryat ediyor."

"Bu çocuklar bizim öğrencilerimizdir"

Çocukların yerinin okul olduğunu aktaran Yalçın, şunları kaydetti:

"Okul çağındaki çocuğun ailesinden koparılarak daha zihinler berraklaşmadan, eğitimden edildiği bir zemin var. Bu Türkiye'nin bir acısı. Çocukların eli kalemdir, eli silah tutmaz. 18 yaşındaki altındaki herkesin yeri okuldur. O yüzden bunlar okul çağındaki çocuklar. Çocuklar sırada geleceğe ter dökerek, geleceğe çalışır. Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke öğretmenini ve bunun gibi 142 arkadaşını kaybetmiş eğitimciler olarak bu konu aynı zamanda eğitimcilerin konusudur. Dolayısıyla bu çocuklar bizim öğrencilerimizdir. Türkiye genelindeki bayan öğretmenlerimizin, buradaki annelerin yürek yangınına ve çığlıklarına ortak olmaya yönelik hassasiyetleri var. Çünkü o çocuklar onların çocuklarıdır. O çocuklar ailelerinden uzaklaştırılmış, terör sarmalının içerisindedir. Anneler burada çığlık atıyor. Buraya annelerin yürek yangınına duygumuzu katmak, gözyaşına gözyaşımızı akıtmak, bu ülkede terör bitecekse onu da annelerin gerçekleştireceğini ifade etmek için geldik."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Modern'de Canan Tolon sergisi

2019-09-06 13:37 - Kültür Sanat

SOLOTÜRK'ün Edremit Körfezi uçuşuna 'kokpit içi' bakış

2019-09-11 12:58 - Genel

Teknoparktan 50 ülkeye yerli 'sirkülasyon pompası' ihracı

2019-09-07 15:52 - Ekonomi

Amerikalı vekillerden Pompeo'ya 'Keşmir' çağrısı

2019-09-12 17:22 - Dünya

Trakyalıların iple çektiği sonbahar eğlencesi: Pavli

2019-09-09 17:27 - Çevre-Hayat

Terör örgütü YPG/PKK sınır hattında varlık göstermeye devam ediyor

2019-09-12 17:37 - Genel

'Çocukların eli kalemdir, silah tutmaz'

2019-09-12 19:22 - Gündem

'İki maç sonra belki 2020 hakkını elde edebiliriz'

2019-09-11 23:32 - Spor

Babasından devraldığı bayrağı ileriye taşımak istiyor

2019-09-10 15:57 - Spor

'1,5 milyon konutun dönüşümü 5 yıl içerisinde yapılacak'

2019-09-12 14:52 - Gündem

İlgili Haberler

Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can gözaltına alındı

23:13 - Gündem

2. Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybedenler için Ankara'da anma etkinliği düzenlendi

22:43 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İsrail tohumu iddialarına cevap verdi

20:33 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 72'ye çıktı

20:08 - Gündem

Fatih'te 11 binadan oluşan 33 yıllık sitenin yıkımına başlandı

18:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Starbucks, bazı kahve dükkanlarını kapatacak ve çalışanlarını işten çıkaracak

23:28 - Ekonomi

Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can gözaltına alındı

23:13 - Gündem

2. Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybedenler için Ankara'da anma etkinliği düzenlendi

22:43 - Gündem

Türkiye ile ABD arasında Stratejik Sivil Nükleer İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı

22:32 - Ekonomi

Microsoft, İsrail Savunma Bakanlığının kullandığı bazı hizmetleri devre dışı bıraktı

22:13 - Dünya