?>

Çocuğuna kavuşan babadan Diyarbakır annelerine destek

Bitlis'in Güroymak ilçesinde 2014'te PKK'lı teröristlerce kandırılıp dağa götürüldükten 10 gün sonra kaçarak evine dönen çocuğun babası, Diyarbakır annelerine destek verdi.

Gündem - 6 yıl önce

Bitlis

Bitlis'in Güroymak ilçesinde 2014'te PKK'lı teröristlerce kandırılıp dağa götürüldükten 10 gün sonra kaçarak evine dönen çocuğun babası, evlatlarını terör örgütünün elinden kurtarabilmek için oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine destek verdi.

Baba Nafiz Ö, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında, köye gelen PKK'lı teröristlerin o dönem 14 yaşında olan oğlu F.Ö'yü kandırarak dağa götürdüğünü, oğlunun 10 gün sonra teröristlerin elinden kaçarak evine döndüğünü söyledi.

Oğlunun dağda kaldığı 10 günlük süreçte yaşadıkları endişe ve korku dolu anları unutamadıklarını belirten Nafiz Ö, her saniye oğlunun başına ne geldiğini, nerede olduğunu, sağlık durumunu düşündüğünü anlattı.

Bu nedenle çocukları kandırılarak dağa kaçırılan annelerin duygularını çok iyi anladığını kaydeden Nafiz Ö, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan oturma eylemini desteklediğini ifade etti.

Kendilerinin de 2014'te çok zor günler yaşadığını dile getiren Nafiz Ö, "Terör nedeniyle çok eziyet çektik. Diyarbakır'daki anneleri takip ediyor ve destekliyoruz, acılarını biliyor, paylaşıyoruz. O dönem 10 gün boyunca uyuyamadık. Allah kimsenin başına getirmesin. Evlat acısı çok zor. Allah, Diyarbakır annelerine de sabır versin. İnşallah en kısa zamanda çocuklarına kavuşurlar." diye konuştu.

Nafiz Ö, terör örgütü PKK'nın bölgede insanlara çok büyük acılar yaşattığını dile getirdi. Terör örgütünün kandırarak dağa kaçırdığı çocuklara birçok kötülük yaptığını vurgulayan Nafiz Ö, şunları kaydetti:

"Teröristler, çocuklarımızı kandırıp dağa götürüyor ve 'Gelin, Kürdistan'ı kuracağız.' diyorlardı. Türkiye bizimdir. 'Gelin Kürdistan'ı kuralım, sizi başkan yapacağız, dolar var, çok güzel bir hayat yaşayacaksınız.' diyorlardı. Sonra da çocukları kandırıp dağa götürüyorlardı. Oğlumu da kandırarak dağa götürdüklerinde, gidip oğlumu göstermelerini istedim. 'Senin oğlun yok artık, o bizdedir, buradan git.' dediler. Silah doğrultup 'Gitmezsen öldürürüz.' diye tehdit ettiler. Birkaç gün sonra oğlum dağdan kaçıp geldi. Sonra bir iki kez köye baskın yaptılar. Allah bizi korudu ve onlardan kurtulduk. Bu vatan ve devlet bizim. Kimse dağa gitmesin. Türkiye çok güzel. Kimse anne ve babasını üzmesin. Terör artık bitiyor. Teröristler her şeye başvuruyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şehrin en iyilerini Terma City taçlandırdı

2019-09-19 18:14 - Genel

'Prematüre doğumların en önemli faktörü sigaradır'

2019-09-23 18:05 - Sağlık

'Sanayileşmiş ülkeler küresel ısınmanın ana sebebidir'

2019-09-23 22:57 - Dünya

Tarım ve Orman Şurası için beyin fırtınası

2019-09-22 15:36 - Genel

'En dinamik insansı robot' yeni özellikleriyle daha çevik

2019-09-25 16:02 - Teknoloji

Hastanelerde işitme engellilere tercüman kolaylığı

2019-09-24 14:11 - Ekonomi

Filistin'deki 8 gruptan 'ulusal vizyon' ilanı

2019-09-20 05:07 - Dünya

Allianz Motto Hareket Şenliği çocukları “harekete“ çağırıyor

2019-09-23 16:34 - Genel

İhracatçı süre tahminiyle önünü görecek

2019-09-22 15:02 - Ekonomi

Trabzonspor'da Sturridge Sivasspor maçı kadrosundan çıkarıldı

2019-09-22 16:26 - Spor

İlgili Haberler

TBMM komisyonları üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete'de

02:08 - Gündem

Tayini çıkan Devrekani Kaymakamı Çamkerten, ilçeye Kastamonu şivesiyle veda etti

23:27 - Gündem

DMM'den CHP Genel Başkanı Özel'in iddialarına ilişkin açıklama

23:17 - Gündem

Türkiye, Sudan'daki kolera salgınıyla mücadele için 37 ton sağlık malzemesi gönderdi

22:57 - Gündem

Türkiye, Netanyahu ve iş birlikçilerinin 'adil biçimde yargılanmasının' ümit edildiğini bildirdi

20:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Rusya Devlet Başkanı Putin: İran’ın barışçıl nükleer enerji alanındaki çıkarları sağlanabilir

02:47 - Dünya

TBMM komisyonları üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete'de

02:08 - Gündem

Almanya, Fransa ve İngiltere Cenevre'de İran ile görüşmek istiyor

01:48 - Dünya

Trump'ın, İran'a yönelik saldırı planlarını gizlice onayladığı iddia edildi

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Milletimiz Müsterih Olsun

00:43 - Siyaset