Çocuğu gibi gördüğü 50'den fazla kedi için köyünden ayrılmıyor

Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Sait Çamuroğlu, bakımını üstlendiği 50'den fazla kedi için köyünden uzun süre ayrılamıyor

Magazin - 4 yıl önce

Samsun
İstanbul'da 7-8 yıl kadar önce kar yağışlı ve soğuk havada evinin balkonuna sığınan anne ile üç yavrusuna bakarak kedi beslemeye başlayan Çamuroğlu, kedilerini de alarak 2018 yılında memleketi Samsun'un Terme ilçesine bağlı kırsal Kocaman Mahallesi'ne döndü.
Burada çevredeki kedileri de besleyen Çamuroğlu'nun baktığı kedi sayısı zamanla 50'nin üzerine çıktı. Tüm zamanını kedilere ayıran Çamuroğlu, onları çocukları gibi görüyor.
Sait Çamuroğlu, hayvanları çok sevdiğini, yaşadığı bölge kırsal olduğu için kedilerinin yanı sıra köpek ve kirpi gibi hayvanlara da baktığını söyledi.
Kedilerin temiz ve sadık hayvanlar olduğunu vurgulayan Çamuroğlu, "Kısa zamanda tüm köyün kedileri bana geldi. Evimin bir bölümünü onlara ayırdım. Evim artık, 'kedi evi' olarak anılıyor. Burada kalıp şehre gidenlerin sokağa bıraktığı hayvanlara da ben bakıyorum." dedi.
Terme Belediyesi başta olmak üzere hayvanseverlerin kendisine mama desteği verdiğini belirten Çamuroğlu, "Ara sıra Samsun'a gidiyorum. İki-üç gün kalıyorum, fazla kalamıyorum. Ben olmadığım zaman köyün imamı yardımcı oluyor. Yemlerini bırakıyorum, o veriyor. Hayvanlarımı asla bırakamıyorum. 'Ne oldular?' diye merak ediyorum. O yüzden hanım Samsun'da, ben buradayım." diye konuştu.

"Burada, 'Kedilerin babası' olarak tanıyorlar beni"

Çamuroğlu, mahallesinde ilgilendiklerinin dışında yolda gördüğü hasta ve bakıma muhtaç kedileri de tedavi ettirdiğini anlatarak, şöyle devam etti:
"Çoğu hastalanıyor, enfeksiyon kapıyor. Tedavi ediyorum, veteriner hekimi arıyorum, danışıyorum. Göz damlaları, antibiyotikleri derken, benden fazla ilaçları var. Yemek yapıyorum onlara.
Elimizden geldiği kadar onlara bakmaya çalışıyorum. Burada, 'Kedilerin babası' olarak tanıyorlar beni. Dışarıdan gelen ailelerin çocukları evime, 'kedi evi' diye geliyor, kedileri seviyorlar.
Kışın burada hayvanlar çok aç kalıyor. Sadece hayvanlar için burada duruyorum. Soba yakıyorum onlar üşemesin diye, evin içine alıyorum, çekyatın üzerinde yatıyorlar. Hanım bazen kızıyor tabii ama hayvan üşüyor, titriyor soğuktan, ben onu nasıl dışarıda bırakırım."
Kedilere bakmanın kendisine huzur verdiğini dile getiren Çamuroğlu, sahiplendirdikleri de olduğunu kaydetti. Çamuroğlu, ömrü olduğu sürece kedilere bakmaya devam edeceğini kaydetti.
Kocaman Mahallesi Camisi imam hatibi Muttalip Derme de Çamuroğlu'nun köydeki tüm kedilerin bakımını üstlendiğini, kendisinin de zaman zaman ona yardım ettiğini söyledi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Al Nassr, Cristiano Ronaldo için yarın imza töreni düzenleyecek

2023-01-02 18:39 - Spor

Rus turistler yılbaşı tatilinde yine Türkiye'yi tercih ediyor

2022-12-29 21:03 - Magazin

2022'de sanatseverler tiyatro salonlarını doldurdu

2022-12-30 13:56 - Kültür Sanat

Eski dünya şampiyonu kick boksçu, yeşil pasaport hakkını hukuk mücadelesiyle aldı

2022-12-30 12:23 - Spor

Basketbolda 28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kazandı

2022-12-28 21:51 - Spor

Hayattaki son Apollo 7 astronotu Walter Cunningham 90 yaşında öldü

2023-01-04 10:18 - Teknoloji

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi ile 2021 Merkezi Yönetim Kesin Hesap kanunları Resmi Gazete'd

2022-12-31 10:29 - Ekonomi

Çocuğu gibi gördüğü 50'den fazla kedi için köyünden ayrılmıyor

2023-01-04 11:54 - Magazin

SGK müdürlüklerinde EYT yoğunluğu sürüyor

2022-12-31 12:18 - Gündem

Karadağ Cumhurbaşkanı Dukanovic yarın Türkiye'ye gelecek

2022-12-29 16:57 - Gündem

İlgili Haberler

Ata Demirer, "Ata Demirer Gazinosu" ile Harbiye'de sahne aldı

12:32 - Magazin

Lübnanlı şarkıcı Ragheb Alama, 15 Kasım'da İstanbullu müzikseverlerle buluşacak

10:52 - Magazin

İngiliz müzik grubu Massive Attack'e, konserde Filistin bayrağı açtıkları gerekçesiyle soruşturma

13:57 - Magazin

'DatJazz Festivali' Akdeniz'in tarihi dokusunda ilk kez düzenlenecek

12:28 - Magazin

5. İstanbul Festivali 1 Ağustos'ta başlayacak

11:18 - Magazin

Günün Manşetleri

Fransa'da rekor seviyedeki sıcaklar nedeniyle 50 vilayette turuncu alarma geçildi

11:38 - Dünya

Demir yolu taşımacılığına yönelik yılın ilk yarısında 91 denetim yapıldı

11:33 - Ekonomi

ABD Savunma Bakanı Hegseth "Küba'ya yönelik askeri operasyon" mesajı verdi

11:28 - Dünya

ABD'li senatörler, USS Abraham Lincoln gemisindeki koşulların incelenmesini istedi

11:22 - Dünya

Riskli yapı tespitinde izlenecek yol ve dikkat edilmesi gerekenler

11:17 - Gündem