?>

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de üretime başlıyor

Türkiye, markanın dünyada üretime geçtiği dördüncü ülke olacak

Ekonomi - 5 yıl önce

İSTANBUL

Xiaomi açıklamasına göre, şirketin İstanbul Avcılar'da açacağı fabrika ile Türkiye, markanın dünyada üretime geçtiği dördüncü ülke olacak.

Marka, bu yatırımıyla hem mavi yaka hem beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Salcomp iş birliği ile hayata geçirilecek fabrika, yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahip olacak.

"14 bin metrekare arazi üzerine kurulu fabrikamızla Türkiye’de üretime başlıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu, Xiaomi ailesi olarak 2019 yılında Türkiye'de başlayan yolculuğun kendilerini bu noktalara getirmesinden büyük gurur duyduklarını belirterek, "Bizi ilk günden bu yana kucaklayarak Türkiye'nin bir numaralı akıllı telefon markası yapan ve en sevilen teknoloji markalarından biri olarak benimseyen Türk halkına teşekkür ederiz." ifadesini kullandı.

Xiaomi olarak en önemli önceliklerinin bulundukları her bölgede katma değer yaratarak o bölgenin yerel bir parçası haline gelmek olduğunu aktaran Liu, şunları kaydetti:

"Bu sebeple Türkiye'nin üretim yapacağımız dördüncü ülke olmasından dolayı çok mutluyuz. Bizim için en değerli pazarlardan biri olan Türkiye'de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek çalışmalarımızı her zaman bir adım öteye taşımayı arzu ediyoruz.

Yaklaşık 14 bin metrekare arazi üzerine kurulu fabrikamızla Türkiye'de üretime başlayacak olmaktan duyduğumuz heyecanı paylaşmak isterim."

Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi

Salcomp Avrupa Direktörü David Chang ise Türkiye'ye yeni teknolojiler kazandırabilmek ve Türk üreticisini pazarda bir adım daha öne taşıyabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu yatırım hepimiz için bir başlangıç.

Bu topraklarda daha büyük işlerin altına imza atacak olmaktan mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticileri arasında bulunan Xiaomi, İrlanda merkezli analiz şirketi Statcounter'ın verilerine göre, Samsung (yüzde 28) ve Apple'ın (yüzde 27) ardından yüzde 10'luk pazar payıyla dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumunda bulunuyor.

Xiaomi'nin yanı sıra dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Oppo ve Tecno da geçen aylarda Türkiye'ye yatırım kararı aldığını ve 2021 yılı içerisinde üretime başlayacaklarını açıklamıştı.

Öte yandan, akıllı telefon pazarının önemli aktörlerinin de aralarında bulunduğu diğer üreticilerin de Türkiye'ye yapacağı yatırımları açıklaması bekleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Borsa için orta ve uzun vadeli beklentiler olumlu

2021-01-28 19:21 - Ekonomi

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de üretime başlıyor

2021-02-04 15:07 - Ekonomi

Beşiktaş Bilal Ceylan'ı transfer etti

2021-02-02 02:06 - Spor

İspanya'da Kovid-19'dan günlük can kaybı 724 ile son 8 ayın en yüksek seviyesine çıktı

2021-02-02 23:51 - Dünya

Şehidin emaneti babası için herkes 'kalpten seferber' oldu

2021-01-31 14:51 - Çevre-Hayat

Türkiye 2020'de yaklaşık 16 milyon ziyaretçiyi ağırladı

2021-01-29 16:31 - Ekonomi

İzmir'deki sağanak nedeniyle bazı araçlar toprak altında kaldı

2021-02-02 23:31 - Gündem

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

2021-02-02 13:23 - Ekonomi

AB ile AstraZeneca arasındaki aşı anlaşması yayımlandı

2021-01-29 19:56 - Sağlık

Uzaktan çalışmanın salgın sonrasında da alışkanlığa dönüşmesi bekleniyor

2021-01-31 14:31 - Gündem

İlgili Haberler

'Finansal Okuryazarlık, Finans Diplomasisi ve Güvenlik' dersi Zonguldak BEUN'da başladı

21:42 - Ekonomi

Paris'ten yola çıkan Orient Express, yılın ikinci seferi için İstanbul'a geldi

20:47 - Ekonomi

4. Sigorta Sektörü İşbirliği Fuarı ve Kongresi kapılarını ziyaretçilere açtı

20:42 - Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

18:51 - Ekonomi

Sabiha Gökçen Havalimanı yılın 8 ayını rekorlarla kapattı

17:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilerden 25 Türk aktivisti alıkoydu

03:47 - Gündem

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilerden 20 Türk aktivisti alıkoydu

03:17 - Gündem

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı Türkiye genelinde protesto edildi

02:18 - Gündem

Ukrayna: Kiev bölgesine saldırı sonucu Çernobil Nükleer Santrali'nde elektrik kesintisi oluştu

01:38 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'na dünya genelinde destek gösterisi

01:17 - Dünya