?>

Çin'in yurt dışından gelenlere karantina zorunluluğunu kaldıracağı iddia edildi

Çin'in Kovid-19 politikasındaki yön değişikliğinin yeni bir işareti olarak yurt dışından gelenlere zorunlu otel karantinasını kaldıracağı ileri sürüldü.

Dünya - 2 yıl önce

Pekin

Hong Kong Uydu Televizyonunun (HKSKTV) merkezi hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Pekin, karantina zorunluluğunu 3 Ocak 2023'ten itibaren kaldırmaya hazırlanıyor.

Çin'in Çıngdu şehrinde yurt dışından gelenlerin karantina süresi 2 güne indirildi

Yeni uygulama ile halen yurt dışından gelenlere "5 gün merkezi karantina artı 3 gün evde tıbbi gözetim" şeklinde uygulanan kontrol rejimi, yolcuların evde veya Çin'de ikamet etmiyorlarsa kendi seçecekleri otelde 3 gün tıbbi gözetim altında tutulmasıyla sınırlandırılacak.

Çin'de 18 Aralık'ta Hong Kong'dan aktarmalı uçakla Siçuan eyaletinin merkezi Çıngdu şehrine gelen bir grup yolcunun 2 gün otel karantinasında tutulduktan sonra bırakıldığı bildirilmişti.

Yerel yönetim, yeni uygulamaya dair henüz açıklama yapmazken kısaltılan karantina süresinin, ülke genelinde bir kural değişikliğinin habercisi olabileceği değerlendirmesi yapılmıştı.

Devlet Konseyine bağlı Müşterek Salgın Koruma ve Kontrol Mekanizması, 7 Aralık'ta Kovid-19 tedbirlerinin uygulanmasında yeni yaklaşımı duyurmuş, geniş çaplı kapanma, merkezi karantina, toplu testler ve seyahat kısıtlamalarının terk edilmesi gerektiğini bildirmişti.

Yeni yaklaşım, Çin'in "sıfır vaka" olarak adlandırılan katı salgın kontrol tedbirlerinde değişime gideceğinin en güçlü işareti olmuştu.

Karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması gibi katı ve geniş ölçekli tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyeti açısından da tartışmalara yol açıyordu.

Çoğu ülke virüsle belirli bir uyum içinde yaşamaya, hayatın akışını ve ekonomik faaliyetleri aksatacak kontrol tedbirlerinden kaçınmaya yönelik stratejileri benimserken Çin'de salgının başından beri başvurulan kısıtlayıcı tedbirler sürdürülüyordu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Çavuşoğlu: İsveç ve Finlandiya'dan somut adımlar görmek istiyoruz

2022-12-20 16:19 - Gündem

Almanya İçişleri Bakanı Faeser: Devlet düşmanlarına karşı sert duruşumuzu sürdüreceğiz

2022-12-18 15:33 - Dünya

ANTBİRLİK, kütlü pamuğun kilosunu 20 liradan alacak

2022-12-22 17:41 - Ekonomi

Çin'in yurt dışından gelenlere karantina zorunluluğunu kaldıracağı iddia edildi

2022-12-22 20:09 - Dünya

Sırpların Kosova'nın kuzeyinde kurduğu barikatlar kaldırılmadı

2022-12-22 14:56 - Dünya

Türkiye, Afganistan'da kızların üniversitedeki eğitimlerine ara verilmesinden endişeli

2022-12-21 14:19 - Gündem

Fransa'da bir Türk'ün de öldüğü apartman yangınının kurbanları anısına yürüyüş düzenlendi

2022-12-22 16:57 - Dünya

AnadoluJet'ten dış hat Türkiye uçuşlarında aile bileti kampanyası

2022-12-19 16:18 - Ekonomi

Kız öğrencilere eğitim engeline Afgan liderlerden tepki

2022-12-21 16:56 - Dünya

Bakan Yanık, Düzce'de depremden etkilenenlere sunulan hizmetlere ilişkin bilgi verdi

2022-12-21 12:56 - Gündem

İlgili Haberler

Trump'tan Los Angeles'taki olaylar karşısında 'düzeni sağlamak için sert olacağız' mesajı

00:23 - Dünya

ABD'de Ulusal Muhafız birlikleri, sınır protestolarını bastırma göreviyle Los Angeles'a ulaştı

22:23 - Dünya

Kolombiya'da 6,3 büyüklüğünde deprem

16:57 - Dünya

Türk Kızılay, Pakistan’da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

16:43 - Dünya

ABD'de Musk'ın devletle sözleşmelerini ihlali halinde uygulanacak güvenlik planları soruşturuluyor

16:18 - Dünya

Günün Manşetleri

UEFA Uluslar Ligi'nde İspanya'yı penaltılarla 5-3 yenen Portekiz şampiyon oldu

01:02 - Spor

Trump'tan Los Angeles'taki olaylar karşısında 'düzeni sağlamak için sert olacağız' mesajı

00:23 - Dünya

ABD'de Ulusal Muhafız birlikleri, sınır protestolarını bastırma göreviyle Los Angeles'a ulaştı

22:23 - Dünya

Diyarbakır'da 4 kişinin öldüğü yangına ilişkin 2 şüpheli tutuklandı

21:43 - Asayiş

İzmir'de ev ve iş yerlerine sıçrayan yangın kontrol altına alındı

20:33 - Asayiş