?>

Çin Devlet Başkanı Şi, "ekonomik kayıplara rağmen virüsle mücadele" mesajı verdi

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yol açtığı ekonomik maliyetlere rağmen halk sağlığını korumak için Kovid-19 ile mücadele yöntemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Dünya - 4 yıl önce

Pekin

Devlet Başkanı Şi, salgında ilk vakaların ortaya çıktığı Hubey eyaletinin merkezi Vuhan'ı ziyaret etti.

Ziyaretinde, Çin'in salgının başından bu yana izlediği stratejinin ve koruma tedbirlerinin insan hayatını korumada başarıya ulaştığını vurgulayan Şi, "Her ne kadar ekonomi üzerinde geçici olumsuz etkileri olsa da halkın yaşamını ve sağlığını tehlikeye atmamalı, özellikle yaşlıları ve çocukları korumalıyız." dedi.

Şi, Çin'in büyük nüfusu göz önüne alındığında, kitle bağışıklığı siyasetini benimsemenin ve salgın kontrollerini gevşetmenin ülkeyi felakete sürükleyebileceğini belirterek, "Kovid-19'la mücadele ile ekonomik ve sosyal kalkınma arasında denge kurabileceğimize inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Salgının ekonomi üzerindeki etkisi

Çin'de yılbaşından bu yana, başta en büyük kent Şanghay olmak üzere büyük nüfusu barındıran, kritik sanayi ve iş kollarına ev sahipliği yapan büyük şehirlerdeki Kovid-19 kısıtlamalarının ekonomi üzerindeki etkisi belirgin şekilde hissedilmişti.

Birçok sahada ölçülen ekonomik performans, Vuhan kentinde Kovid-19'a ilişkin ilk vakaların görülmesinden bu yana en düşük seviyelere gerilemişti.

Pekin yönetiminin, Kovid-19 vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisi; karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor. Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalesi ve ekonomik maliyeti açısından da tartışmalara yol açıyor.

Diğer ülkeler, Kovid-19'a karşı salgın koruma tedbirlerini büyük ölçüde kaldırıp normalleşmeye giderken, Çin'in mücadele stratejisini zaman içinde nasıl uyarlayacağı belirsizliğini koruyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Alev savaşçıları' Marmaris'teki yangını söndürmekte kararlı

2022-06-23 12:44 - Gündem

Kızılırmak Deltası'nda manda yetiştiriciliği için 'ot potansiyeli' araştırılıyor

2022-06-29 15:10 - Ekonomi

Çim Hokeyi Milli Takımı gözünü Avrupa şampiyonluğuna çevirdi

2022-06-26 12:44 - Spor

Oyuncu Seda Tosun evlendi -Selçuk Aka, magazin haberi-

2022-06-23 21:38 - Magazin

Embriyoya genetik tanının 'Türkiye'nin hastalık profiline göre yapılması' önerisi

2022-06-26 15:58 - Sağlık

Marmaris'te yanan orman alanı havadan görüntülendi

2022-06-27 12:07 - Gündem

Siber güvenlik liderlerin ajandasında

2022-06-28 11:53 - Teknoloji

Demokrat Senatörlerden Biden'a 'Ebu Akile soruşturmasında ABD yer alsın' çağrısı

2022-06-24 17:35 - Dünya

Aşırı sıcakların etkili olduğu Tokyo'da halka 3 gündür elektrik tasarrufu uyarısı yapılıyor

2022-06-29 11:44 - Dünya

Kazaklar’ın yeni bombası hazır! -Selçuk Aka, magazin haberi-

2022-06-25 17:04 - Magazin

İlgili Haberler

Berlin'deki sabotajın arkasındaki Volkan Grubu, 2011'den bu yana kritik altyapıyı hedef al

14:17 - Dünya

Avrupa'nın 7 ülkesi, Gazze ve çevresindeki son saldırılarından dolayı İsrail'i kınadı

13:57 - Dünya

Polonya'dan "Avrupa birlik içerisinde hareket etmeli" mesajı

13:32 - Dünya

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: Ne Netanyahu, ne Hitler, ne Franco, ne de Salazar bunu yaptı

13:17 - Dünya

WP: Trump'ın Venezuelalı muhalif lider Machado'ya mesafesinin nedeni Nobel Barış Ödülü

12:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Ankara Adliyesinin ajandası yeni yılda yoğun

14:33 - Gündem

Manchester United'da Amorim dönemi sona erdi

14:27 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan, yarın Paris'teki Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi'ne katılacak

14:22 - Siyaset

Berlin'deki sabotajın arkasındaki Volkan Grubu, 2011'den bu yana kritik altyapıyı hedef al

14:17 - Dünya

Avrupa'nın 7 ülkesi, Gazze ve çevresindeki son saldırılarından dolayı İsrail'i kınadı

13:57 - Dünya