?>

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Kovid-19 salgınının merkezi Vuhan'da

Çin Devlet Başkanı Şi, yeni tip koronavirüs salgının merkezi durumundaki Vuhan kentinde incelemelerde bulundu.

Dünya - 5 yıl önce

Ankara

Çin Merkezi Televizyonu (CCTV), Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının aralık ayında başladığı Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentini ziyaret ettiğini duyurdu.

#İnteraktif ‪- Bir bakışta koronavirüs salgınıKoronavirüs yayılma haritası

Ülke genelinde salgın durumunun iyice gerilediği bir döneme denk gelen ziyarette Şi, 10 günde inşa edilen Huoşınşan Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak hastaları salgını yenmesi için teşvik etti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, salgının ilk başladığı dönemde kapalı kapılar ardından salgının yönetilmesi konusunda toplantılar yapmış, daha sonrada başkent Pekin’deki bir hastaneyi taktığı tıbbi maskeyle ziyaret etmişti. Çin Başbakanı Li Kıçiang da salgının başlamasının akabinde 27 Ocak'ta Vuhan’ı ziyaret ederek, denetimlerde bulunmuştu.

Ülkede havaların ısınmasının ve alınan önlemlerin salgının yavaşlamasında büyük bir etken olduğu belirtilirken, nisan ayı sonlarında geliştirilen koronavirüs aşılarının klinik deneylerine başlanacağı tahmin ediliyor. Ülkede salgınla mücadele önlemleri nedeniyle henüz tam olarak ekonomik faaliyetlere başlanamazken, bir kentten başka bir kente gidenlerin de kendilerini 14 gün boyunca evlerinde karantina altına alması gerekiyor.

Diğer yandan Ulusal Sağlık Komisyonunun verilerine göre, Kovid-19 salgını nedeniyle son 24 saatte 17 kişi yaşamını yitirdi, 19 vaka tespit edildi. Ülkede bugüne kadar salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3’ü Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 3 bin 139’a ulaştı.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını dolayısıyla aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

Avustralya'da vaka sayısı 100'e çıktı

Avustralya Sağlık Bakanlığı, geçen hafta Kovid-19 nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği ülkede virüse yakalananların sayısının 100'e çıktığını açıkladı.

Çin, İran ve Güney Kore'ye seyahat yasağı uygulayan, İtalya'dan gelenleri ise detaylı tarama testine tabi tutan Avustralya, söz konusu ülkelerden gelen vatandaşlarından iki hafta kendilerini tecrit etmelerini istiyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Liverpool geriden gelerek kazandı

2020-03-08 00:07 - Spor

Sporu yöneten kadınlar

2020-03-08 16:12 - Spor

Karlov suikastı davasında Adil Öksüz itirafı

2020-03-03 16:41 - Genel

Altının kilogramı 329 bin liraya yükseldi

2020-03-06 20:00 - Ekonomi

Türkiye'nin 'elektrikli itki' sistemli uydularının ömürleri 30 yıl olacak

2020-03-05 14:22 - Ekonomi

Rize'de beraberlik

2020-03-08 23:10 - Spor

Hamas: ABD'nin gizli görüşme davetini reddettik

2020-03-04 11:42 - Dünya

Aksaraylı üretici maskeli ördek talebine yetişemiyor

2020-03-09 14:22 - Gündem

'Evlat nöbeti' tutan iki aile daha çocuğuna kavuştu

2020-03-08 22:42 - Gündem

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Kovid-19 salgınının merkezi Vuhan'da

2020-03-10 14:12 - Dünya

İlgili Haberler

AB, yarım asırlık Rus gazı serüveninde sona yaklaşıyor

13:12 - Dünya

İsrail’de İran’ın saldırıları nedeniyle 32 binden fazla hasar tazminat başvurusu yapıldı

13:02 - Dünya

Rusya: Barışçıl başkan olarak gelen Trump, ABD için yeni savaş başlattı

12:33 - Dünya

ABD'nin İran’daki nükleer tesisleri vurmasına yönelik tepkiler

11:43 - Dünya

Tacikistan Dışişleri Bakanı Muhriddin'e göre, değişen jeopolitik süreçler barış için tehdit uns

11:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Emtia piyasalarında, jeopolitik risklerin gölgesinde makroekonomik veriler izlendi

13:18 - Ekonomi

AB, yarım asırlık Rus gazı serüveninde sona yaklaşıyor

13:12 - Dünya

Bolu ve Karabük'te YKS'ye geç kalma riski yaşayan öğrencilere trafik ekipleri yardım etti

13:07 - Gündem

İsrail’de İran’ın saldırıları nedeniyle 32 binden fazla hasar tazminat başvurusu yapıldı

13:02 - Dünya

Sigortacılar elektrikli araçların kasko poliçelerine özel teminat eklenmesi önerisinde bulundu

12:57 - Ekonomi