?>

Çin'de gençlerin video izlemesine sınır getiriliyor

Çin'de gençlerin çevrimiçi video platformlarına bağımlılığının azaltılması amacıyla "süre sınırı" getiriliyor.

Dünya - 6 yıl önce

Pekin

Çin'de, gençlerin internet üzerinde video izleme bağımlılığının azaltması amacıyla 53 içerik üreticisi platformda, video izlemeye sınır getiriliyor.

Çin İnternet İdaresinden yapılan açıklamaya göre, canlı video yayımlayan çevrimiçi platformlarda, gençlerin daha az vakit geçirmesini sağlamak amacıyla "süre ve işlev sınırı" getiriliyor.

Ülkenin önemli video yayın platformları "Souhu Video", "Baidu Video" başta olmak üzere 53 içerik sağlayacı platform, aplikasyonlara "genç modu" getirecek.

Gençler, bu modda 22.00-06.00'da ilgili platformlara giriş yapamayacak, günlük en fazla 40 dakika video izleyebilecek, sürenin bitişinin ardından platform "çevrimdışı" olacak.

Ayrıca gençler, video izleme platformlarında internet fenomenlerini etiketleyemeyecek, özelden mesaj atamayacak, yorum yapamayacak.

Martta "genç modu" geliştirme talimatı verilmişti

Ülkede son bir yıldır gündemde olan gençlerin internet bağımlılığına karşı önlemlerin alınmasına ilişkin Çin İnternet İdaresi, martta bazı kısa video yayımlayan şirketlere video izleme aplikasyonunda yer alacak "genç modu" geliştirme talimatı vermişti.

Söz konusu moda göre, video platformları, uygulamanın açılışında kullanıcılara "genç modu" önerisinden bulunması, bu modu tercih etmeyen kullanıcıların lokasyon ve platform içindeki hareketlerinden yola çıkarak ilgili kişinin genç olduğunu saptaması ve otomatik genç moduna geçiş yapması talep edilmişti.

Çin İnternet Ağ Bilgisi Merkezinin bir raporuna göre, Aralık 2018 itibarıyla kısa video içeriği sağlayan internet platformlarının, çoğunluğu genç olmak üzere, kullanıcı sayısı 648 milyonu buluyor.

Diğer yandan Çinli teknoloji şirketlerinden Tencent'in mobil oyun platformlarında, gençlerin fazla zaman geçirmesi ve göz sağlıklarını yitirmeleri ülkede en üst düzeyden tepkilere neden olmuş, Tencent, mobil oyunlarda göz sağlığını korumak için özel program geliştirmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Deprem olurken öğrenciler için sınıflara koştular

2019-10-12 17:22 - Çevre-Hayat

Nijer-Türkiye Dostluk Hastanesinde doğan ilk bebeğe 'Emine' adı verildi

2019-10-13 20:12 - Dünya

'Kırmızı ete zam yok'

2019-10-10 14:17 - Ekonomi

'Barış Pınarı Harekatı PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG unsurlarını hedef almakta'

2019-10-11 18:32 - Gündem

Nijerya'da 94 milyon kişi günlük 2 doların altında yaşıyor

2019-10-08 15:47 - Dünya

İdlib halkından Barış Pınarı Harekatı'na destek

2019-10-11 22:22 - Dünya

ABD'li uzmanlardan Barış Pınarı Harekatı'na destek

2019-10-12 01:02 - Dünya

2019 Nobel Ekonomi Ödülü 'yoksullukla mücadeleye'

2019-10-14 17:37 - Dünya

Türkmenlerden Barış Pınarı Harekatı'na destek

2019-10-13 17:17 - Dünya

Engellilerden 'Barış Pınarı Harekatı'na destek yürüyüşü

2019-10-14 02:17 - Gündem

İlgili Haberler

2025 Nobel Barış Ödülü sahibini buldu

12:42 - Dünya

Almanya'da yaklaşık 50 bin evsiz sokaklarda yaşama mücadelesi veriyor

12:12 - Dünya

Afrika'da yeniden doğuşun hikayesi: Somali

12:08 - Dünya

Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası açıklarında 7,4 büyüklüğünde deprem

07:48 - Dünya

Gazze’de ateşkes devreye girdi

07:08 - Dünya

Günün Manşetleri

2025 Nobel Barış Ödülü sahibini buldu

12:42 - Dünya

Bursa'da 6 gün planlı su kesintisi uygulanacak

12:22 - Gündem

THY ile Cezayir Hava Yolları arasında işbirliği anlaşması

12:18 - Gündem

Almanya'da yaklaşık 50 bin evsiz sokaklarda yaşama mücadelesi veriyor

12:12 - Dünya

Afrika'da yeniden doğuşun hikayesi: Somali

12:08 - Dünya