?>

Çiftlik Bank mağdurları konuştu

Çiftlik Bank davasının ikinci duruşmasından çıkan mağdurlar ve tanıklar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çiftlik Bank mağduru Emsal Akhan, “Şu anki aklım olsa bir daha böyle bir işin içine girişmem. Girişecek olanlara da tavsiye etmem” dedi.

Asayiş - 6 yıl önce

Çiftlik Bank davasının ikinci duruşmasından çıkan mağdurlar ve tanıklar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çiftlik Bank mağduru Emsal Akhan, “Şu anki aklım olsa bir daha böyle bir işin içine girişmem. Girişecek olanlara da tavsiye etmem” dedi.

Binlerce kişinin dolandırılması ile ilgili Çiftlik Bank davasında ikinci duruşma bugün başladı. Duruşmaya 11 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken, birçok mağdur da avukatları ile duruşmaya katıldı. Duruşmada mağdurlara, sanıkları tanıyıp tanımadıkları, sisteme ne kadar para yatırdıkları ve ne kadar dolandırıldıkları soruldu. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma devam ederken, duruşmadan çıkan mağdurlar ve tanıklar kendilerini bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"ŞU ANKİ AKLIM OLSA BİR DAHA BÖYLE BİR İŞİN İÇİNE GİRİŞMEM"

Mağdur Emsal Akhan, Çiftlik Bank’a 24 bin lirasını kaptırdığını söyleyerek, “5 bin 800 lira kadar bir miktarını bir ay kadar süre içerisinde peyderpey aldım. Ondan sonra zaten patlak verdi. Nasıl kaptırdık? Eşimiz, dostumuz, çevremizdeki arkadaşlarımız girmişler sistemin içerisine. Onlarla görüş alışverişi yaptık. Sonra şarküterilere gittim baktım. Oradaki arkadaşlara sordum. Sıkıntı olur mu diye sordum. Olmaz dediler. Güven verdiler. Sosyal medyadan açılış programları, Konya’da, Bursa’da, Tekirdağ’daki açılışlarını izledik. Güven verdi. Basından, reklamlar, sanatçı arkadaşların, inandığımız, güvendiğimiz sanatçıların da onlara destek verdiğini görünce bizler de bir güven almış olduk. Kandık. Sistem üzerinde zaten ayda 5 bin liraya yakın para alıyorduk. 18 ay mı, 2 yıldan beri mi sistem devam ediyormuş, biz sonlarına denk geldik. Sonlarına doğru gelince de patlak verdi. Zaten adamlar kesesini doldurmuşlar, alt yapıyı oluşturmuşlar, yapacağını yapmışlar. Posası da bize kaldı. Ben 24 bin lira 5 bin çektim, 5 bin lira da faiz ile birlikte 29 bin liraydı. Aldığım 5 bin lira faize gitti, anaparayı kaptırmış oldum” dedi.

Pişman olduğunu söyleyen Akhan, “Şu anki aklım olsa bir daha böyle bir işin içine girişmem. Girişecek olanlara da tavsiye etmem. Şimdi sütbank, kaşarbank ve benzeri sistemler başladı. Benim tavsiyem, sakın ola ki böyle bir sistemin içine girmesinler” diye konuştu.

Mağdur olan bazı kişilerin arkadaşı olan ve duruşmaya tanık olarak katılan bir vatandaş, “Ben mağdur olmadım arkadaşlarım için geldim. Benim tanık olarak girdiğim duruşmada en fazla 50 bin lira yatıranlar var. Benim 10’dan fazla mağdur arkadaşım var, toplam meblağ 150 bin lira. Sistem devam ettiği müddetçe paralarını ikiye katlayacaklarını vaat etmişler. Para alan da var alamayan da var. 50 bin lira yatırıp 5 bin lira alan da var, 50 bin yatırıp 30 bin alan da var” dedi.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul’un ilk şehir hastanesinin yüzde 53’ü tamamlandı

2019-05-13 17:18 - Genel

'Gülün başkenti'nde zambak zamanı

2019-05-12 14:52 - Çevre-Hayat

İstanbul’da dolu sürprizi

2019-05-11 17:41 - Asayiş

Ford Team ‘dünyanın en kalabalık koşu takımı’ oldu

2019-05-08 19:26 - Ekonomi

Çiftlik Bank mağdurları konuştu

2019-05-13 18:03 - Asayiş

Görümcesini ve kocasını öldürdü

2019-05-08 22:55 - Asayiş

Kayıp gazeteci için özel ekip görevlendirildi

2019-05-10 21:14 - Asayiş

Ameliyatsız yüz germede dikkat çeken uygulama

2019-05-09 14:12 - Gündem

Hürser Tekinoktay oyunu kullandı

2019-05-12 19:11 - Spor

Çin, Doğu Türkistan’da 31 cami ve 2 türbeyi yıktı

2019-05-08 22:48 - Dünya

İlgili Haberler

Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü ekipleri Tekirdağ ve Edirne'de 1,3 ton uyuşturucu ele geçirdi

09:57 - Asayiş

İstanbul'da ambulansa yol vermeyen sürücü yakalandı

09:12 - Asayiş

Bolu Dağı'nda tır ile otobüsün çarpıştığı kaza ulaşımı aksattı

08:12 - Asayiş

İstanbul merkezli 5 ilde silahlı suç örgütüne yönelik operasyonda 32 zanlı yakalandı

10:33 - Asayiş

Bursa'da köpeğin saldırdığı çocuk, bacağından yaralandı

23:53 - Asayiş

Günün Manşetleri

İsrail, işgal altındaki Tubas kentine buldozerlerle baskın düzenleyerek saldırı başlattı

08:03 - Dünya

Pendik'te seyir halindeki otomobil yandı

07:57 - Gündem

Netanyahu, 2026 genel seçimlerinde yeniden aday olma niyetini açıkladı

02:48 - Dünya

Kassam Tugayları, Gazze'deki 2 İsrailli esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

00:03 - Dünya

Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırısında Batı Şeria'da bir çift yaralandı

23:02 - Dünya