?>

Cıbıltepe'de baharda kayak keyfi

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde bahar ayında kayak yapmanın keyfini yaşandı.

Gündem - 7 yıl önce

Kars

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayakseverler bahar ayında kayak yaptı.

İlkbahar mevsiminin ikinci ayı olan nisana rağmen kar yağışı ve soğuk havanın etkisini sürdürdüğü Sarıkamış'ta, bir haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı yüzünden ilçe merkezi ve 2368 rakımlı Handere Geçidi'nin yanı sıra yöredeki sarıçam ormanları beyaz gelinliğini giydi.

Bahardaki karın doyumsuz manzaralar sunduğu 2634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde bu durumu fırsata dönüştüren kayak tutkunları, kayak ve snowboard ile kar motoru ile ormanlar arasında gezinti yapmanın keyfini yaşadı.

"Bu nisan ayında bulunmaz bir şey"

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin genel müdürü Mehmet Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün 3 Nisan, bırakın Türkiye'yi, dünyanın çoğu yerinde kar yokken, kayak yapılmıyorken Sarıkamış'ta şu an en az bir metre kar var ve pistler muntazam. Bu, nisan ayında bulunmaz bir şey, bütün kayak severleri kayak keyfini yaşamaya davet ediyorum." dedi.

Snowboard tutkunu Yusuf Kara da baharda kayak yapmanın ayrı bir zevk olduğunu ifade ederek, "Sarıkamış'ta bu sene snowboard’ın tadına vardık. Çok sevdik burayı, şu an nisandayız ama her yerde kar var. Sanki ocak, şubat ayındaymış gibi snowboard yapmaya devam ediyoruz. Herkesi Sarıkamış’a bekliyoruz." diye konuştu.

Kar motoru ile sarıçamlar arasında kar keyfi yaşayan Onur Emre Sezik, "Nisan ayında mükemmel kar var, kar motoruyla gezerek bunun keyfini yaşıyoruz. Şu anda pistlerimiz çok güzel, kayak yapan da motorla gezen de var." ifadesini kullandı.

Kar yağışı yüzünden ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Handere Geçidi'nde bazı sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kırım’da 2 beyaz aslan doğdu

2019-03-30 20:24 - Genel

Cibali Karakolu polis müzesi oluyor

2019-03-28 01:27 - Gündem

Menenjitin en tehlikeli türüne karşı 'aşı olun' uyarısı

2019-04-03 15:57 - Sağlık

Galatasaraylı gençlerden bir örnek davranış daha

2019-03-30 21:07 - Spor

Afyonkarahisar’da 1300 yıllık Tevrat ele geçirildi

2019-03-28 11:52 - Asayiş

'Bütün kültürlerin bir arada yaşadığı dünya hayal ediyorum'

2019-03-28 13:32 - Kültür Sanat

ABD'li eski istihbarat görevlisi gizli bilgi çaldığını itiraf edecek

2019-03-29 00:07 - Dünya

Ankara'da uzman erbaşlar için orduevi yapılacak

2019-03-29 20:12 - Gündem

Volkswagen teşviklerle 300 binden fazla dizel aracı yeniledi

2019-03-29 00:41 - Genel

Quick Sigorta Bursa'da

2019-03-27 18:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Küçükçekmece'de 2 metrobüsün çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

11:07 - Gündem

26 bin 673 sözleşmeli sağlık personelinin istihdamına ilişkin karar Resmi Gazete'de

10:53 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı ifadeye çağrıldı

10:48 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş'ın "ihale almak için CHP'li siyasilere araç ve para verdiği" id

10:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeşil Vatan Seferberliği başlatıyoruz

10:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Küçükçekmece'de 2 metrobüsün çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

11:07 - Gündem

Ateşkesten bu yana Gazze Şeridi'ne ancak 986 yardım tırı ulaştı

11:03 - Dünya

Gazze'deki hükümet: 10 Ekim'deki ateşkesten bu yana Gazze Şeridi'ne ancak 986 yardım

10:57 - Dünya

26 bin 673 sözleşmeli sağlık personelinin istihdamına ilişkin karar Resmi Gazete'de

10:53 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı ifadeye çağrıldı

10:48 - Gündem